Ivers slår et slag for Reka og det norske språk

Jeg savner allerede Kjetil Rekdal. En fin fyr, men belemret med en udugelig sportslig ledelse (Siem, kom tilbake!) og minst seks spillere i troppen som syns byturer er kulere enn kamp kan det jo ikke være så enkelt å være fotballtrener. Da jeg trente et guttelag i Ullern IF hadde vi alkohol- og pannebåndsforbud. Funka dårlig. Trettenåringer drikker ikke så fryktelig mye uansett, og det er helt tafatt å prøve å ta pannebåndene fra vestkantungdommen, så jeg slutta. Jeg veit åssen Reka har det, med andre ord. Ikke et vondt ord om den sportslige ledelsen i Ullern, men jeg tror den er ganske sugen nå som den eneste talentfulle fyren der har slutta for å jobbe i Posten.

Tipper VIF ansetter Graeme Souness. Han kan jo umulig ta seg bra betalt, og nedrykk garanteres. For det må vel være det man er ute etter nå? Eller? Jeg ser ihvertfall ingen annen plan. Altså, nå var det jo Kjetil som slutta av helt fri vilje, men det siste året har han vel ikke akkurat hatt styret i ryggen utenom på papiret. At laget fremdeles har en haug med seriemestere fra tidenes svakete Tippeligasesong er strengt tatt ikke noe argument for at man skal kunne gjøre en god innsats når de andre lagene har skjerpa seg. Nei, dette er trist.

For øvrig må vi kvitte oss med ord som «dog» i det norske språket. Det er kvalmt.

Stikkord: ,

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

Det er synd at heller ikke VIF støtter opp om trenerne sine i motgangstider.

Hva har «dog» noensinne gjort deg? Hmmm? Du er en ord-hater, er du. Det er på grunn av folk som deg at det er krig i midt-østen. Jeg annerkjenner ikke lenger din rett til å blogge!

Dog har jeg intet imot iversen som person, jeg anser meg for å være en iversen-venn.

Jokke: Jepp, og det er enda mer synd at man ikke kan få en skikkelig direktør på plass.

Ole: Dog er et dusteord.

dog

Dog er et ypperlig ord, som jeg bruker stadig vekk. Jypling!

Men du.. hva var problemet med pannebånd?

Dog suger. Jypling, derimot, er et ganske kult ord.
Pannebånd er jo tvers gjennom utiltalende. Fysjom.

Er det vel ikke – jeg bruker pannebånd stadig vekk, for tenk.

Altså. Jeg brukte selv pannebånd militant på barneskolen. Jeg husker ikke hvorfor (kan ha vært for å holde øra varme), men det var fryktelig viktig for meg å aldri ta det av, det var knapt av når jeg dusja. Når jeg snakker om pannebånd og gutta i Ullern i dag er det selvsagt snakk om disse fæle pastellfargede pannebåndene som ikke tjener noen hensikt. Stygge og plagsomme, spesielt når man midt i seriekamp begynner å rette på det og klage over at det ble skittent i forrige hodeduell.

Svettebånd, sånne som faktisk sørger for at svette ikke renner ned i øynene, er helt greit. Men de skal være smale og ikke rosa eller babyblå.

Jeg bruker sånne cowboy-skjerf, i diverse farger. Muligens er det nøyaktig slike du slakter på det mest infame, sammen med det emninente ordet DOG.

Isk: Du er for det aller første dame (Det stemmer, jeg er såpass teit at jeg syns gutter kan holde seg unna rosatonene), og jeg regner ikke med at du stiller på fotballtrening med pannebånd i øya.

Har svart deg på siden min nå

Jeg synes heller ikke så mye om menn i rosa. Så da er vi muligens ikke så uenige.

Rekdal må ta en solid del av skylda for problemene på egen kappe. Når inbytterne er fornøyd med å bare heve lønna og førsteelveren er fornøyd med bare det å være på banen, har Rekdal og hele støtteapparatet gjort en slett jobb i motiveringa av guttene.

Martin: Farlig nære spam, dette. :p

Isk: Godt å se at vi er på linje, uansett hvor fordomsfull linja vår er. :D

Habben: Jo, det er et poeng. Vi vet jo ingenting om hva som skjer fra dag til dag, heller, for den saks skyld.

Rekdal slår ikke meg som noen god trener. Han virker som å ha «Chelsea» løsningen på ting: Fungerer ikke laget optimalt, kjøp inn 10 nye spillere og håpe at det retter opp situasjonen. Nye taktiske grep og motivering av spillere er ikke så farlig. Men nok om det.

Hvem i Ullern sluttet og begynte i Posten? Dette har ikke jeg hørt noe om.

Sam: Ja. Øh. Riktig. Du har ikke fulgt så godt med på årets sesong, kanskje? Handlinga har vært moderat. En back for å erstatte en annen back (Storbæk for Belgisk Blå), en back for å erstatte en annen back etter årets sesong (Jepsen for Kong Henning) og en spiss, som strengt tatt bare skulle mangle med de vi allerede har i klubben. Taktiske grep har det var mye av, mannen kjører jo ny formasjon i annenhver kamp – men i år har han ikke lyktes med mange av disse. Motiveringsdelen har du og Habben et stort poeng i! Der ser det ut til at Reka har hatt trøbbel. Jeg tror noe i det ligger i at det ER vanskelig å behandle voksne mennesker som barn, gi dem forbud og skjenneprekner – som man BURDE gjort.

Fruff slutta begynte i Posten.

Sam: Men for all del, jeg ser poenget i det du sier om å kjøpe spillere. Har vært mye gjennomtrekk de siste fem åra, men det er ofte de som har blitt kjøpt som stikker igjen. Om du ser på laget er det mye likt fra kvaliken mot Sandefjord, f. eks.

Poenget er at det ikke er mye kontinuitet i laget, og at en enkeltspiller kan bety så mye (Iversen forrige sesong) er ikke bra for laget. Men jeg har en følelse av at Souness er på vei inn i Sunderland jobben etter uttalelsene til Niall Quinn i dag ;-)

Fruff var en aller tiders kar. Han ble til slutt lei av alle de inkompetente latsabbene han også.

Det er ikke noe mer eller mindre kontinuitet i VIF enn ellers i Tippeligaen, og det var ikke ferdighetene til Ivers som betydde så mye. Mener jeg. Jeg tror heller det var noe i hodene til de andre. Men nok om det, jeg leste også Quinns uttalelser og ble skvettredd for Souness. På den annen side har jeg lest at det er ubeskrevet blad de snakker med, og det er mange som hvisker om Curbishley. Jeg håper selvsagt på det siste. Vi er jo på god vei ned i League One.

Amen til det du sier til sist der, men det blir litt vel internt.

Jeg har ikke sagt at VIF er dårligere enn andre på kontinuitet, jeg er fullt klar over at de fleste lagene gjør om mye mellom og midt i hver sesong. Det er noe av grunnen til at tabellen er et ping pong bord fra en sesong til neste sesong. En sesong vinner VIF, neste sesong rykker de ned. Samme med Start og Stabæk (her ikke som vinnere men i toppstriden). Tippeligaen er i hvert fall spennende på grunn av dette, det skal serien ha. Men ingen av lagene klarer å opprettholde en fast stall.

Merkelig at ikke Habben dro denne, men jeg er fristet til å spørre Iversen om hvordan han stiller seg til «hot dog»?

Ivers slår et slag for Reka og det norske språk…

I found your entry interesting do I’ve added a Trackback to it on my weblog :)…

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.