På pinebenken

I serien “på pinebenken” ofrer jeg meg på nysgjerrighetens alter uten å slippe unna varige mén. Dette gjør jeg fordi jeg elsker leserne mine og fordi alle liker pinlige opptrinn – sålenge de selv slipper unna. Det er som kjent mitt mål å behage. Ikke prøv deg på disse stuntene hjemme, jeg utfører dem slik at du skal slippe!

Som nattevakt har man tid til mye rart, ihvertfall der jeg jobber. På dagens pinebenk ligger TV2-programmet «Sonen» lagelig for hugg, jeg skal bruke en time på å få et bedre innblikk i fenomenet som åpenbart drar inn såpass mye spenn at TV2 gidder å beholde disse obskure programlederne på lønningslista. Kjør Pinebenk!

04.00 - Pinebenkeksperiment nummer to innledes, jeg skifter kanal fra undervurderte Showtime til TV2 for å se på «Sonen» i en hel time.
04.04 - Pinebenkeksperiment nummer to avsluttes nesten, en skikkelig plagsom mann med et merkelig, blankt hode kan fort bli for mye for noen og enhver.
04.05 - Skjerpings! Jeg lener meg tilbake i stolen med sjokolade og et glass brus. Om trygdesnylterne klarer flere timer med dette skal jaggu jeg også fikse biffen!
04.06 - Det går opp for meg at forrige punkt kan fornærme de trygdemottagerne som faktisk både mottar berettiget trygd OG ser på Sonen frivillig. Jeg lar meg roe ned ved tanken på at disse mest sannsynlig ikke er mange, og at mine venner er sterkere enn deres venner. Om de har noen. Faen, nå gjorde jeg det igjen. For å ha det klart; jeg respekterer mennesker som lever på trygd. Med mindre de har jugd seg til den, men ingen liker dem. Onwards and upwards!
04.07 - Satan! Om man sender «SUPER» også et ord til som man må tippe selv til 1984 er sjansene store for å vinne fantastiske premier.
04.14 - Det begynner å hagle inn med meldinger nå. Christopher (det er han som sitter og sludrer) forteller at mange vinner og at det snart er finale (om bare førti sekunder!) med enda bedre premier. Superminuttet, yeah!
04.16 - De førti sekundene varer og rekker. Meldingene hagler inn. Nå har vi bare et halvt minutt igjen, sier Christopher. Han virker veldig oppspilt.
04.18 - «DER sier vi slutt for finalen, folkens! Dæsken, nå var det mange som stakk av med premier nå.» forteller Christopher og kjører i gang med en bonuskonk. Jasså? Ekstraomganger? Jeg er game.
04.20 - Man må visst sende et annet kodeord i bonuskonken. «Super hei» er greia. De tyve første stikker av med premie. Aner ikke hva slags. Christopher snakker om en mobiltelefon som kan vinnes, men det er visst ikke nå.
04.21 - Nå er det bare de 5 første som vinner, plutselig. Kjipt for 6-20. plass gitt.
04.22 - «Man vet aldri helt hvordan jeg teller, jeg kan telle fort, jeg kan telle sakte og jeg kan telle til hundre» – Denne Christopher kan telle.
04.23 - Nå er det siste sjans, altså! Premie til de ti kjappeste. Ordet man skal sende inn er… Fremdeles «super hei»? Nå har jeg falt helt av lasset.
04.25 - Jeg vurderer å gi meg. Spiller man ikke musikk i disse radio-på-tv-programmene? Det skulle jo være min «leverage».
04.26 - Oi, nå ble jeg trukket tilbake til nettet. Nå er det NY konkurranse, og Christopher lover en låt til oss. Erik skal også dele ut premier. Jeg aner ikke hvem Erik er. Konkurransen er ganske intrikat; man må sende «Super hei» til 1984!
04.28 - Musikk. Ganske fæle greier, noe rockete, bare at det er dårlig. Christopher synger entusiastisk med og lager artige bevegelser med nevene sine. Mannen er jo som skapt for dette.
04.30 - Sangen dundrer i vei, nå dukker det opp mer manuelt pregede meldinger i boksen under programlederen. «Knotta» forteller verden at hun har pådratt seg en kjønnsykdom. «Hurpe» svarer at Ham-Kam er verdens beste fotballag.
04.31 - Dette makkverket av en låt tar visst aldri slutt. Syv ganger på rad forteller en «anonym» at han elsker jenta si og gjerne vil kjøpe ring til henne.
04.33 - Sangen er over, Christopher forteller at vi skal høre en litt hardere låt enn den forrige før Erik skal holde oss litt med selskap. Christopher setter på Fleshstorm fra den nyeste skiva til Slayer. Dette kan jeg faktisk holde ut ganske greit.
04.34 - Det viser seg at Erik er en relativt ung mann som muligens har litt trøbbel med å holde epilepsien i sjakk. Han løper rundt og rister med hodet. Det ser skummelt ut. Jeg vurderer å ringe et nødnummer, men klarer ikke å bestemme meg for om Politiet eller Ambulanse er rette instans.
04.36 - «SajLord» er kritisk: «Hvordan vet man at noen har vunnet og at dette ikke er en haug med bogus» spør han. En anonym fra Ringsaker svarer «Higghhhihhhihhhgggihhi» og saken er ute av verden.
04.37 - De to karene i studio digger musikken og hverandre. Erik gir Christopher flere bjørneklemmer og Christopher blunker lekent i det Erik utilslørt begynner å fikle med beltespenna si. Hvor er Martin Drange når han trengs?
04.39 - Nå skal vi få høre noe som er mye, mye farligere enn Slayer, sier Christopher! Jeg har høye forventninger nå. Setter opp lyden litt. Skrur den raskt ned, Christopher har satt på Celine Dion med My heart will go on. Christopher, som jeg har lært å elske, reiser seg og vandrer ut av skjermen. Erik setter seg ved pulten.
04.40 - Hæ? Christopher kommer tilbake med blond parykk. Han tar en svingom med Erik. Jeg trodde transer holdt seg til MessTV? Erik koser seg nå, det synes at han nyter situasjonen. Begge mimer til Celines låt. Det hele er ganske vakkert.
04.42 - Jeg må tørke en tåre. Dette blir for mye følelser for en spak nattevakt. Jeg tar en tur på do, heller.
04.55 - Det viste seg at å lese på emballasjen til dopapiret var hakket mer spennende enn Sonen, men nå er jeg tilbake. Erik viser seg å være sørlending.
04.56 - Trance er ikke blant mine favoritter, men åpenbart blant Eriks. Over skjermen ruller det en haug med navn på land, og jeg stusser veldig på hvorfor. Det viser seg at Erik kjører konkurranse, han er ute etter et land som har bokstaven A i navnet sitt.
04.59 - Erik pusher konkurransen, trancemusikken vil ingen ende ta. Er premien at han skal slå av, mon tro?
05.02 - Ingen av forslagene er visst korrekte. Erik må være en slu rev. Jeg vurderer nesten å sende inn et forslag, men syns ikke han gir meg/oss mye å gå på.
05.03 - Antarktis er ikke en selvstendig nasjon, såvidt meg bekjent. Erik er enig.
05.05 - For å veie opp etter toalettbesøket har jeg sittet fem minutter lengre enn planlagt. Det er sjokkerende enkelt å skifte kanal, selv om Erik ikke rakk å røpe hvilket land han var ute etter. Jeg tipper Bhutan.

Saken er klar, dette er en hel time av livet mitt jeg aldri vil få igjen. Og det svir, faktisk kjenner jeg det langt nede i mageregionen – dette frister virkelig ikke til gjentagelse. Det er faktisk såpass ille at jeg ikke føler for å skrive stort mer før jeg poster notatene mine, men et par små saker må bringes på banen. Hvorfor endres ikke disse «kodeordene» fra konkurranse til konkurranse? Hvordan kan man vite at en viss sms var førstemann inn i konkurranse nummer to, og ikke sistemann i konkurranse nummer en? Og dette landet som min venn Erik skulle frem til; kan han ikke egentlig bare sitte der med en liste over land som har bokstaven A i seg og stryke ut etterhvert som forslagene ruller inn? Har ikke seerne (og ikke minst deltagerne i disse konkurransene) noen kritisk sans? Fri og bevare meg vel.

Konklusjon: Dette anbefales ikke, selv for barskinger med sterke mager.

Stikkord:

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

Tenk jeg har gått hele nattevakta mi uten å sett på Sonen. Trist. Men med dette flotte referatet, blir det nok Sonen som vinner min tid imorgen. Om jeg er heldig får jeg kanskje sett et par opptak jeg har av kjendisjakten. Jeg liker så godt rebusene til Pia. Men nå må en vel hjem å få litt søvn.

Jeg har også gjort noe lignende, bare ikke over fullt så lang periode. Jeg måtte gå på sterke medisiner i 14 daget i etterkant.

Tror du det er for sent for meg til å sende «super hei» til 1984? Jeg vil også ha min del av kaka!

Jeg sovnet med ett slikt program stående på i bakgrunnen, sleit med å feilsende melingen til «ett eller annet nummer» hver eneste gang jeg skulle sende melding de neste ukene.

Nei, forby faenskapet og kast småjævlene i celler så langt under bakken at vi aldri finner dem igjen.

Jeg koper en del på sonen, den er i musikk-kanal-rekka mi. Christopher er en fryktelig mann. Han er høyt på lista over mennesker jeg har hørt alt for mye på i forhold til nivået. Allerede helt der oppe sammen med Rike, Carlsen og Scheie, selv om de har brukt flere tiår på å oppnå statusen.

Forresten:
My blog is worth $26,533.38.

Kunne jo blitt innbilsk av mindre, til jeg fant ut at det er 2 1/2 gang mer enn vampus. Er det en random-nummer-generator eller?

Imponert over nøyaktigheten i dette pinlige eksperimentet! Nøyaktige tidsangivelser får frem det kronologiske aspektet som tydelig kan ha en tendens til å trekke ut. Du har virkelig lagt sjelen din i det, for å ikke snakke om å korrumpert den. Er veldig glad for at gjorde dette stuntet på våre alles vegne, så vi slipper. *takknemlig*

Dnalleh: Styr unna, dette er ikke noe for noen.

Habben: Jeg kjenner ettervirkningene i natt, en pulserende smerte i det ene øret.

Ole: Nei, det er aldri for sent! Slå deg løs.

O!: Hæhæ, den er lekker. Ble vel dyrt etterhvert?

Esquil: Nei, ærlig talt. Kjøp radio. Den generatoren tar visst utgangspunkt i antall verdifulle lenker, ellernoe, tror jeg. Syns bildet var så pent, og sidekolonnene er til for å fylles. :D

Tiqui: Takk, jeg syns det var viktig å være presis for å gi et reellt bilde av den prekære tilstanden. Opprinnelig skulle jeg sett to timer (det vil alle som følger med på bloglines se, siden bloglines ikke tar hensyn til redigering, uansett hvor kjapp man er) – men jeg måtte altså gi opp halvveis.

I aim to please!

Jeg er utrolig glad jeg ikke er nattevakt! Har du kommet deg over Sone-opplevelsen, Iversen?

*bekymret*

Vel, jeg har tatt med et par kvalitetsfilmer som jeg håper skal gjøre susen.

Hehe, artig igjen du!!!

Konklusjonen din er helt overens med hva fakta er. Sonen – med dens programledere – er et forferdelig program. De gangene jeg har hatt tidligvakt i sommer, har jeg sett ti minutter av Sonen – jeg må si jeg savnet God Morgen, Norge ;-)

Kristoffer: Takk, takk.

Cathrine: Ja, det er bare å styre klar av sånt møl.

jeg er ferdig med å ytre mere meninger om sonen.tok affære igår å sendte brev til forbrukerombudet.

Linda: Øh. Ok. Bra? Føles det godt? :)

Hyggelig at dere har brukt deres dyrbare tid til å se på og skrive om Sonen,så skal jeg da nå bruke litt av min tid til dere. De fleste kommentaren her inne minner meg om hvordan vi folk flest er her i landet, fliknke til å bruker Jantelovens herlige mulighet til å fortelle hvor mye klokere vi selv er. Er det noen av dere kloke som kan lære meg hvordan jeg skal gjøre det? Hilsen Christopher

Christopher: Om dette er deg som jeg har kalt både plagsom og hva verre er, og ikke en som prøver å opprette verdensbalansen på dine vegne, da har jeg litt å si. Det er flere som er langt mer plagsomme enn deg på Sonen, faktisk er Christopher den jeg tåler best. Flere av dere er sikkert fryktelig hyggelige privat, men som programleder i Sonen er det åpenbart noe som klikker. Sonen ER et fordummende tv-program, kun designet for å dra inn penger. Om dere programledere ikke klarer å finne dere i det når deres egen programsekretær og produksjonsselskap kan innrømme dette, da er det ikke meg som har et problem. Janteloven ser jeg ingen stor relevans til, men noen kan sikkert opplyse meg. At seermassen til Sonen stort sett består av folk som ikke har bedre ting å gjøre enn å kaste bort sine egne, statens eller arbeidsgiverens penger på å ytre sine meninger i et kommentarfelt som forsvinner etter fem sekunder – det tar jeg faktisk som et tegn på at mange av dem er stokk dumme. Jeg er kanskje en kultursnobb, men det får heller være.

[…] Iversen: Christopher: Om dette er deg som jeg… […]

Jeg bøyer meg i støvet for deg, Iversen!

Jeg får bruke Janteloven mindre ironisk og mer slik den skal være denne gangen, med å takke for koplimentet at en kultursnobb faktisk vet så mye om vårt program.

Christopher: Ja, du veit. Ingen liker eller leser Se & Hør heller, vi er alle noen skikkelige hyklere (Nei, fra spøk til revolver; jeg har ingenting i mot å lese sladder eller å se elendig TV sålenge jeg ikke føler meg utnyttet eller betaler penger for det). Egentlig tror jeg ikke det er snobbete å mislike kynisk utnytting av de med lite under topplokket.

For en glittrende skildring av et fantastisk stimulerende og givende program!
Det var virkelig en nytelse å lese, håper nesten at du besuddler enda en time av livet ditt, bare for å gi meg gleden av å lese nok en slik skildring. Kanskje TV-shop eller Mess-tv er verdige kandidater?

jeg vil ha mer pinebenk! dette er så morsomt!

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.