Man kan da drømme

Jeg har en drøm. En drøm om at en mektig Hollywood-mogul får kloa i et fantastisk manus og tenker «Jeg ringer Iversen og ber om råd for å sikre suksessen!», noe de forsåvidt burde gjort i flere år allerede. Ingen kan nekte for at jeg har skikkelig snøring på kul film.

Det fantatiske manuset bør være en skikkelig røverhistorie. Krim Noir møter Indiana Jones og James Bond, gjerne. Jeg vil ha gangstere, utspekulerte superskurker, skumle damer og en skikkelig superbarsk helt. For ordens skyld, jeg har ikke noe i mot barske kvinnelige helter – men jeg har liksom en spesiell fyr i tankene til hovedrollen. Man vil nødig anklages for å ikke blogge om kvinnelige filmhelter, liksom. For å være ærlig kan manuset omhandle hva det vil, sålenge det inneholder et par viktige karakterer og er kult som bare rakkern.

For rollene og deres innehavere er viktige, hver figur skal spilles av en Iversensk favoritt. Her er en liten oversikt med forslag til casting (noen med fler valgmuligheter enn andre, som det høver seg), så får det være opptil Brian Helgeland å skrive et beinfett manus.

Kartelloverhodet: Alle tøffe filmer med respekt for seg selv har med en skikkelig forbrytersjef. Jeg ønsker meg en italiensk-amerikansk Commodus (Ok, Commodus var vel strengt tatt italiensk han óg), en ravende galning som gjerne tar til tårene og flørter med søstra si. Sa du Top Dollar i The Crow? Joa, det rimer – men min boss skal spilles av verdens tøffeste dame: Sigourney Weaver. Da blir den søsterflørtedelen litt heitere også. Om Sigourney er opptatt kan til nøds Vanessa Redgrave ta over, hun er jo også dritkul.

Kartelloverhodets nestkommanderende
: Alec Baldwin kan passe bra her, jeg er en stor fan av ham. Ideelt sett burde jo han vært sjefen, men jeg regner med at Sigourney tar ham i håndbak. Dessuten har Baldwin en haug med familie som kan spille samvittighetsløse henchmen (Nei, jeg bruker ikke det teite norske ordet. Finn deg i det). Denne karakteren skal også være en flink hobbykjemiker, det er greit med folk som kan litt om gift og sånt.

Dama som kartelloverhodet sender for å sjarmere helten i senk, for så å drepe ham med en brødrister i badekaret (uten at det nødvendigvis lykkes, siden helten er kulest og flinkest i verden): Jeg kjenner at rollene har litt diffuse beskrivelser, noen må minne meg på at jeg må ordne det før jeg sender forslaget videre til Hollywood. Denne dama må være tøff, sexy og være flink til å se uskyldig ut. En opplagt kandidat er Winona Ryder – alle som ikke liker denne proffnaskeren er teite. De som ikke liker Ryder kan jo trøste seg med at denne karakteren dør iløpet av filmens første time.

Henchmen: Baldwin-slekta. Og noen dverger, de er så kule. Verne Troyer får ikke være med, han er oppbrukt. Matt Stone og Trey Parker får være med, de er steinkule.

Ungen: Alle sånne filmer har en unge som finner på noe faenskap for skurkene, denne er ikke annerledes. Jeg oppfinner ikke kruttet heller. Han som spilte the Kid i Dick Tracy er nok voksen nå, så her får vi holde auditions. Som en litt sprek vri kan jo ungen være jente. Eller marsboer, vi får se hvem som imponerer mest på audition.

Gamlekjæresten til helten som vi bare ser glimt av i flashbacks siden hun døde tre år før filmen finner sted: Dagmara, selvfølgelig! Hun har sånn fin, myk stemme, en fordel i drømmesekvenser siden man da ikke trenger å kjøre noe stemmefilter – det blir vakkert og silkemykt uansett. Om dette ikke blir en snakkerolle kan Mila Kunis få tilbud også, men hun har ikke bra nok stemme til å få replikker. Ikke all verdens lydmenn kunne fiksa den stemmen, tror jeg.

Han som vi ikke helt vet om er snill eller slem, omtrent som Mulders Deep Throat-kontakter i X-files: Åh, her må vi holde auditions igjen, med noen spesielt inviterte skådisar: Michael Wincott stiller sterkt, men Andy Griffith kan passere på oppløpssiden. Han er en gammel røver (med mindre han har vandra heden) som kan gjøre en god figur. Andre potensielle; Christopher Walken, Robert Redford, Benicio del Toro, TOm Waits eller han som synger i Rolling Stones. Jeg så nemlig ham i en litt rar film med Andy Garcia her om dagen. Kule fyrer begge to, men Andy er ikke kul nok for denne filmen, altså.

Dama til helten: Rachael Leigh Cook og Emma Caulfield må nesten gjørmebryte om denne rollen. Det er bare rett og rimelig siden det samme gjelder «Han som vi ikke helt vet (…)». Det skal være likt for alle! Om både Rachael og Emma drukner i gjørma går rollen til Lindsay Lohan. Vi får be til våre guder om at verken Emma eller Rachael dør, for jeg har ikke lyst til å ha med Lohan i min film!

Comic relief: Jeg har ikke funnet ut på hvilken side vedkommende skal være på, eller om det bør være en mann eller dame. Det kan bli et problem. Vi får droppe denne rollen.

Den amerikanske presidenten: Han må få være med, og det er Philip Baker Hall som får æren. Den amerikanske presidenten er korrupt, mest fordi Baker Hall er så flink til å spille lurifaks.

Den amerikanske presidentens golf-kamerat: Richard E. Grant.

Helten: Jeg tror et bilde sier mer enn tusen ord, og her er ett (eller flere, alt ettersom hvordan du definerer ett bilde) av han som skal spille helten i denne kultrullen. Jenter, spenn fast sikkerhetsbeltet!

BRUCE

Åååh, om kjaker ble børsnotert hadde Bruce fått Bill Gates til å se ut som en fattiglus. Bruce Campbell er en av vår tids mest undervurderte skuespillere, og det er en skam at han aldri har fått spille en stor rolle i en stor film. Tipper han blir blid når jeg ringer! Verdens Barskeste Mann skal spille helten, en bankfunksjonær som leker gentlemanstyv på oppdrag fra regjeringen på fritiden. Det hele blir selvsagt pikant i og med at regjeringen er ledet av presidenten, som er en korrupt jækel. Spennende.

Dette var altså min våte drøm. Om noen har et bra forslag til handling skal jeg ta det med i brevet jeg har tenkt å sende til 20th Century Fox. Jeg satser på at Tim Burton eller Barry Sonnenfeld gidder å regissere, men om de ikke har muligheten skal Meningspolitiet få lov. Også må noen komme på en tittel…

Kall meg lat, men jeg har ikke orka å sørge for linkage denne gangen. Om du ikke kjenner igjen et navn, og gjerne vil se et bilde – da er sikkert Google.com en grei løsning. You can do it!

Stikkord:

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

Kan jeg spille psycho-tannlege? Litt blodig torturist gjerne?

Og jada masa, har skrivd en post nå :P

Seinfeld hadde gjort seg som comic relief, og om det blir vanskeleg å plassere han i historien går det an å køyre den andre varianten: Å ha eit TV-program som går i bakgrunnen av filmen i forskjellige miljø. Som når helten føler for å deppe litt, viss Bruce kan deppe som helt, i ein brun liten pub der musikkenvolumet er lågt, og TVen over disken står på.

Seinfeld har jo ikkje dukka opp så mange plassar i det siste, så eit comeback med han – knallgreier!

Akkurat som Captain Baseball Bat-Boy i Max Payne (spelet), eller Ben Stillers Sam/Stan Sweeti The Cable Guy.

Kan jeg bli castet som «Den kjekke fyren som hele filmen igjennom blir oversvømt av vakre og villige halvnakne kvinns»? Hvis jeg får rollen kan jeg til og med selv caste de halvnakne kvinnsa, for å lette din byrde.

Alec Baldwin? Ingen av Baldwin brødrene kan skuespill da. Filmen kommer til å dø på box office med noen Baldwin folk med…

Jeg tar som en selvfølge at Ungen = Tigerungen, eventuelt forsterket med Pondus. Noe annet kan du IKKE mene. Audition er så klart helt unødvendig.

*lese post nøyere senere*

Tine: Du må nok gjennom audition først, men sjansene dine er gode. Du har jo et Hollywoodsmil.

Asbjørn: Seinfeld kan være med om vi velger den andre varianten din, mannen kan jo tross alt ikke spille skue.

Ole: Nei. Lag din egen film!

Sam: Alec Baldwin er en god skuespiller, tullete å påstå noe annet. Resten av Baldwin-familien derimot…

Isk: Han må stille til audition som alle andre! Jeg er streng.

Espen, er ikke vi et kreativt par a lá Matt Stone og Trey Parker? Skal jeg ditsjes fordi det er Hollywood som banker på døre? Du har jaggumeg litt av et vegelsinn!

Alec Baldwin er en av de beste birolle-skuespillerne i Hollywood nå. Synes ikke man skal kimse av bror Adam heller, se Serenity. Han passer vel så bra som henchman (Alec er mer sjefsmateriale).

Vil fu at filmen din skal død en grusom død på box office? Da er det bare å hyre herr Baldwin.

Ole: Greit, din sutrekopp. Men da får du jaggu skaffe oss sånne kule klappstoler.

Tor Andre: Helt enig, Alec er knall. Har enda ikke sett Serenity (tenkte jeg ville se ferdig Firefly først), men det er kjekt å ha en anbefaling.

Sam: Jeg driter vel i billettsalget.

Vegelsinn! For et fabelaktig ord, Ole.

*noterer*

Driter i billettsalget? Hehehehehehe…oooooooook…

Sam: The Shadow, Darkman og Hudson Hawk bomba også på box office. Det gjør dem ikke mindre underholdende for meg.

Jeg stiller med banjo hvis du trenger litt følsom filmmusikk.

Tror alle filmer trenger en følsom banjoovertyre.

The Shadow, Darkman og Hudson Hawk er rett og slett crappe filmer :-P Hehe :-D Nei da, Hudson Hawk er ganske kul ;-)

Det er kanskje helligbrøde å si det, men..
Han ligner da faktisk litt på Jim Carrey, gjør han ikke?
Neste uke: et sammenlignende studie av Ace Ventura Pet Detective og Evil Deadtriologien.

Sam: De er alle underholdende, men når jeg tenker meg om floppa vel ikke Darkman, egentlig.

Elvis: Jo, de er litt like. Den sammenligninga håper jeg at du står for, jeg tør nemlig ikke. :p

Det er da ingenting i veien med stemmen til Mila. Både hun og stemmen er nydelige! :-)
Lindsay Lohan skulle definitivt vært med i min film!

Jeg husker at jeg satt stor pris på Bruce i Congo (og selvsagt Brisco Country jr.)! :-)

Når det gjelder plot, så kan den vel alltids handle om en mafiaboss med tre sønner og ei datter, og så kan de utvikle seg litt underveis, og en del ting kan skje. Da blir det kanskje bra. På dødsleiet kan han mafiabossen hviske «Rosebud», og så kan det ende med at den ene overlevende sønnen sier til sin tidligere uvenn: «Mr. X, I think this is the beginning of a beautiful friendship.» Her vanker det Oscar i lange baner.

[…] Det er et kult ord, det trekker av uante grunner tjue besøkende i måneden hit allerede (takk, Ole) og ordnett.no bør være overkommelig konkurranse. Legg merke til at jeg ikke gir Ordnett noen […]

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.