Hvorfor skriver ikke folk mer om skilpadder?

pilskaddeSkilpadder er ålreite dyr, det kan vi nok alle være enige om. Selv har jeg alltid likt disse grasiøse dyrene, å se en skilpadde i fullt firsprang mot et saftig stykke sjøgress eller en god sjøanemone er et syn jeg unner alle dyrevenner. Animal Planet sender heldigvis mange gode programmer om skilpadder, det er bare å skaffe seg denne gullkanalen med en gang!

Men ikke alle mener det samme som meg. Flere skilpaddearter er på lister over truede dyrearter på grunn av mennesker som liker skilpaddesuppe, smykker laget av skilpaddeskjell og læret man kan lage både sko, vesker og hansker av. Dette syns jeg er grusomt.

Jeg har også lagt merke til at bloggere flest bruker lite spalteplass på skilpadders ve og vel. Dette kan jeg bare tolke i én retning; ingen bryr seg om skilpadder! Det er jævlig råttent å være ekkel med skilpadder, og om man ikke bruker et innlegg nå og da på å spesifisere at man mener dette – da er det vel opplagt at man enten gir totalt faen eller syns det er greit at skilpadder utryddes.

Skam dere, udyr!

Stikkord:

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.




Kommentarer

*slår seg selv på håndleddet* Slem blogger, jeg skammer meg veldig. Når skal noen blogge om lamaer da? Veldig ålreite dyr.

Ååååh, jeg har ikke blogget om lamaer! :( Det må bety at jeg hater dem. Søren ta.

Skam deg! Og her kjefter du på oss for å ikke blogge om skilpadder og du har ikke blogget om lamaer enda! MAKAN!

Alle bør si høyt at skilpadder er all righte dyr.

Selv om jeg ikke helt vet hva de bidrar med, da. Skilpaddesuppe er jo for eksempel forbudt. Så da jeg var på Babettes Gjestebud på Værtshuset Bærums Verk i sin tid, fikk vi ikke skilpaddesuppe, som i boken, men kyllingsuppe. Eller noe. En ørliten skuffelse, det.

Håper bare ikke at det kommer ut at endel skilpadder utgjør flotte og eksotiske dype tallerkener, samt nydelige serveringsvat.

hjelper det at skilpadde var det første dyret jeg lærte meg på tegnspråk da jeg gikk i barnhagen?
kan det fortsatt og!

Et veldig sympatisk innlegg! Alle havskilpaddearter er utrydningstruet, men heldigvis finnes det en mengde prosjekter og interessegrupper som gjør en flott jobb for bevaring av og kunnskapsøkning omkring disse nydelige dyrene. Og alle kan bidra. Adoptér en skilpadde i dag! :-)

Min neste post kommer nok til å handle om skilpadder ja – jeg vil jo nødig gå for å være en som er tilhenger av utrydning av skilpadder! Sånn sett er det kjekt med blogging – man kan presentere alle sine meninger på en sikker og grei måte slik at ingen tviler på ståstedet ditt!

Ja til skilpadder – «Dude!»

:-D :-D

Elisabeth: Beklager, jeg beit meg vel litt i foten der.

Iskwew: Jeg kan bidra med holdningsendringer, det skal jo etter sigende være nobelt nok.

Habben: Vi får legge lokk på det!

Rutha: Ja, det hjelper masse.

sharkbait: Nicket ditt gir jo nesten kommentaren en dobbel bunn. :p

Brom: Bra! Er du ikke med oss er du mot oss, vet du. Blogging er ufeilbarlig, alle meninger er klare og siden alle bloggere er flinke til å ta ting i beste mening må jo dette være det ultimate forum for diskusjon!

Haha! Vel, jeg er tilhenger av bevaring av hai også (noe de har et presserende behov for – drøyt hundre millioner haier blir drept hvert år). Sjekk ut http://www.bite-back.com. «Sharkbait» er forøvrig hentet fra Finding Nemo – det er kallenavnet akvariefiskene gir Nemo.

Jeg ser for meg en verden der hai og skilpadde vandrer hånd i hånd, inn i solnedgangen.

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.