Fotballkveld

I kveld spiller Vålerenga viktig kamp på Ullevaal. De av dere som bare følger sånn passe med syns kanskje jeg tar litt hardt i her, for om VIF vinner sammenlagt må de jo uansett slå Galatasaray i neste runde for å komme til Sjampinjongligaen. Det er klart tyrkerne blir vanskelige om vi er så heldige å komme videre, men uslåelige er de ikke. Uansett er det viktig å avansere – avansement i kveld betyr nemlig mer Europa-moro.

Årets tapere i CL-kvalikrunde 3 fyker nemlig rett inn i UEFA-cupens gruppespill, og da er det jo et enkelt regnestykke:

Tap for Mlada Boleslaw = Ute av Europa, med bare den norske cupen igjen å spille for.
Seier over Mlada (to mål eller mer, tre mål eller mer om Mlada scorer mål på Ullevaal) og tap for Galatasaray= Europacupspill, moro for fansen, mulighet for artige lag og litt ekstra penger i kasse
Avansement og seier mot Galatasaray = Dette er vel mest usannsynlig, men det er lov å håpe. Betyr Champions League, storlag til Oslo, penger i pungen og muligens påfølgende spillerkjøp – om enn ikke før neste sesong.

Det er med andre ord viktig å vinne mot Mlada, og siden de visstnok skal være ganske dårlige på bortebane er muligheten til stede. Ryker VIF ut er det sannsynligvis (ihvertfall i lys av de taktiske disposisjonene før forrige møte med tsjekkerne) helt fortjent.

Lykke til, Enga!

Men det er ikke bare kampen på Ullevaal som er viktig i dag. I skrivende stund står det 0-0 mellom Brann og LSK på Åråsen, en kamp det sikkert er delte meninger blant VIF-fansen om hvilket resultat vi ønsker. Selv anser jeg gullet som tapt, og det gjør meg null og niks om Brann tar det – sålenge LSK og RBK ikke vinner er jeg blid. Jeg håper altså på Brann-seier, og optimisten i meg sier at det da vil være muligheter for seriesølv.

….og gratulerer til Froland/Amazon som med kusina mi på laget har finspilt seg til åttendedelsfinale i Norway Cup. Tjue spenn på at det blir finale.

Stikkord:

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

Gikk ikke så bra dette. Lover dårlig for kusines NC-suksess.

I den formen Enga har vært i år kunne man ikke vente at de skulle slå Mlada. Tror de faktisk hadde fått mer enn nok med å banke Madla ;-)

Det er sant, men en supporter håper selvfølgelig på at laget sitt klarer å ta frem litt mer når det teller. Madla hadde de nok tatt, de har ikke noe imponerende A-lag. :)

Men! Kusine er i semifinale.

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.