UPC må dø

Dere kan jo svare på alt, så jeg kan jo prøve meg på denne:

Vi har i den Iversenske heimen hatt canal+ siden januar. Den 6. juni falt canal+, canal+film og canal+sport ut, og har ikke kommet tilbake. Jeg vil heve kjøpet, vi har tolv måneders binding. Kan jeg kreve heving for vesentlig mangel?

Tre andre innlegg som kan ligne:

Stikkord:

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

Skulle tro det. Du får jo ikke en vare du har betalt for. En kontrakt går begge veier. Anbefaller deg å ringe forbrukerombudet. Hvis ikke det funker blir det fort hjelpsomme hvis du truer med tv2 hjelper deg.

Vi har ringt forbrukerombudet, det jeg er litt redd for er at mangelen ikke er så vesentlig at UPC kan slippe unna med å betale tilbake det jeg har betalt i den perioden jeg ikke har fått kanalene. Jeg vil jo heve kjøpet.

Jeg har vært i kontakt med UPC kundeservice og blitt fornærmet på det groveste i dag, så jeg tenker nok enda ikke helt klart.

Mangelen må jo være vesentlig – det er sant. Det holder ikke at Canal+ ramler ut i 2 minutter i løpet av et halvt år liksom.

Dette var jo ganske lenge, så det kan hende at mangelen på grunn av dette er vesentlig. Dette vet nok forbrukerrådet bedre enn meg.

Det jeg ville gjort var å stoppe all betaling til UPC umiddelbart, og sende et brev med krav om tilbakebetaling for perioden uten Canal+. Forklar videre at hvis ytterligere krav om betaling for et produkt du ikke får kommer, så vil du anmelde UPC for utpressing og svindel. Får du inkassovarsel er det bare å ringe inkassoselskapet og forklare at det er tvist om kravet. DA kan de ikke kreve inn pengene, etter norsk lov.

Lever tilbake dekoder og alt annet du betaler for hos UPC.

Du kan sammenligne dette med et telefonabonnement som slutter å virke. Du stoler dermed ikke på at leverandøren kan levere produktet du er avhengig av under for eksempel nødsituasjoner. Da er mangelen vesentlig, og avtalen kan oppheves uansett binding.

Men først og fremst ville jeg ringt forbrukerrådet. De vet nok. Og du er garantert ikke den første som har klaget på UPC. Akkurat DET vet jeg godt. Har jobbet med markedsanalyse. En av kundene var UPC. Vanvittig få var fornøyde for å si det sånn… Og dette er mange år siden, da UPC var små.

Spørsmålet er jo hvorfor de brukte flere hundre tusen på å leie inn firmaet jeg jobbbet for for å finne ut om kundene var fornøyde, hvis de ikke hadde ment å ta konsekvensen av resultatet.

Sier kanskje noe om selskapet, antar jeg…

Takk for utfyllende svar, men det er bare hvorvidt mangelen er vesentlig nok jeg egentlig lurer på hva folk mener noe om. Har allerede vært i kontakt med forbrukerombudet og UPC, jeg har ikke tenkt å bruke eddik enda når honning ikke er helt utprøvd.

Nei.

Tony: Går du for VM-gull i intetsigende kommentarer her?

Ja, synes absolutt det er grunnlag for å heve kjøpet. Har du ringt og klagd tidligere? Hvis de rett og slett ikke leverer varen til deg kan jo ikke du fortsette å betale, det er jo helt logisk. Ring og si at du sier opp avtalen fordi kanalene mangler. Send inn alt utstyret.

Skift navn, tlf og adresse, da vil aldri regningene nå fram. :)

Sjekk også opp i brukeravtalen til UPC, der kan det stå retningslinjer for denne typen saker.

Magnus: Jada, jeg ringte omtrent daglig den første uka. Jeg har forsåvidt betalt alle regninger uansett, selv om det har slått meg nå at det egentlig ikke var spesielt lurt. Jeg har nok for god tro på UPCs kundebehandling og klagevurdering. Skal prøve en skriftlig klage først, så får vi se om det blir hardere tak etterhvert.

Saken er jo i bunn og grunn tuftet på hvor vesentlig denne mangelen er, om to uker er det snakk om at det jeg betaler 250 spenn i måneden for har vært fraværende i 2 måneder siden januar. Er mangelen vesentlig kan kjøpet heves, er det bare en mangel får jeg penga tilbake for den tiden jeg ikke har fått canal+, men må oppfylle bindinga.

Tenkte på noe for at det kan være en vesentlig mangel:

Hvis du har Canal+ på grunn av Premier League, noe de fleste har tror jeg – så er mangelen vesentlig hvis ikke kanalene er tilbake innen Premier League begynner. Kampene går jo som kjent bare på Canal+ og Canal+sport, som er de kanalene du mangler.

Du kan jo alltids prøve det, hvis ikke kanalene er tilbake innen den tid da. Tror du må gå den veien hvis du skal ha noe sjangs på vesentlig mangel. En annen ting er jo at det i seg selv er en vesentlig mangel å mangle halvparten av Canal+ kanalene. Hvis du kjøper en bil, og bare får hjulkapslene levert – så vil jo det være ganske vesentlig. OK, litt søkt – men prinsippet blir jo omtrent det samme; du har fått levert noe av varen du har betalt for – men ikke hele.

Du må bare være klokkeklar på at de kanalene du mangler er den eneste grunnen til at du i det hele tatt abonnerer på kanalene. Dette med Premier League vil helt klart funke.

Jaja, lykke til. De er jo ubrukelige i UPC. Glad for at vi ikke har dem i Nord – Norge.

Kan ikke nekte for at det var PL som lokket, men nå som Sunderland er nede igjen er det ikke like kult lengre. :D Det er vel uansett ikke relevant, du har et poeng der. Om ikke annet så er det nok en bra spiker i kista.

Takk for lykkeønskninger, jeg tror jeg skal klare en heving.

Jeg skal si du har engasjerte lesere, Iversen. Og du slipper da unna tv med alt dette. Tror heller du skal satse på en filmressigørmanager-rolle for han Kent, så slipper du de kjipe kanalene. Ihvertfall tror jeg Kent trenger hjelp. Den katten er ferdig vasket!!!!

God helg, betty

Betty: Ja, de er kjekke å ha. Har tilbudt Kent litt hjelp nå, så får vi se om han tar opp hansken. :D God helg!

Jeg antar at du har gjort nytt søk på kanaler? De kan jo ha byttet plass.

At du ikke får varen du betaler for må da være en så vesentlig mangel at du bør få pengene tilbake og/eller kunne heve kjøpet?

Isk: Sånne detaljer er utradert. Jeg har sjekket, dobbeltsjekket, restartet, nullstilt og gjeninnstilit, ringt UPC for instrukser og lagt meg virkelig på rygg for å få bekreftet at det mest sannsynlig ikke er meg feilen ligger hos. Det kommer en reparatør om et par dager, bare for å være bombesikker. Jeg vil tross alt ikke sitte og sutre over noe som KAN være min egen feil. Her skal alt være på det rene slik at jeg enkelt får heve alt mitt hjerte begjærer. Og ja, det bør være det. Kjøpsloven sier forsåvidt ikke noe om at feilen må være vesentlig – den sier at feilen IKKE må være Uvesentlig for å få hevet handelen. Jeg tror jeg har mitt på det tørre og at dette går greit.

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.