Hvorfor jeg aldri klager over vinterkulda

Om sommeren er det varmt. Jeg registrerer at det finnes dem der ute som syns dette er positivt, men kan for mitt liv ikke forstå hvorfor. Det er klart at markens grøde og Sommarland i Bø tjener på varme (eller, det finnes vel avlinger som ikke er glad i varme også), men jeg synes den er grusefull. Det er flere grunner til dette.

Jeg jobber om nettene, altså må jeg fra tid til annen sove på dagen. Det er ille nok å prøve å sove i førti plussgrader, men når lufta i tillegg står bom stille og bris bare er en våt drøm, da snakker vi Helvete på jord. I «bra» vær liker hele nabolaget å være ute, og når barn er ute bråkes det. Jeg bor på Tøyen, det bråker med andre ord endel i de timene jeg gjerne vil sove. Dette problemet eksisterer ikke utenom sommermånedene. Ikke blir jeg brun heller, men siden jeg uansett ikke syns det er spesielt kult å være ute i sola er jo ikke det noe problem i seg selv. Alle andre mener selvsagt det er et problem, for man må jo nyte sola og grille seg så ofte man kan. Suppegjøker. Har du prøvd å spille fotball i trettifem plussgrader? Det er ikke så stas.

Jeg kunne ramset opp femti ting til jeg misliker ved solsteika, men lar være. Det var egentlig ikke poenget her. Av en eller annen grunn er det slik at om du har klaget over regnvær, da må du lovprise ørkenen. Har du sagt noe stygt om apekatter har du ikke lov til å sutre den dagen de dør ut, hele hurven. Det er en universell regel, og jeg følger selvsagt de universelle reglene. Vi har tross alt ikke spesielt mange av dem. Det er altså derfor jeg aldri klager over vinterkulda. Det hender jeg sutrer over snøen, siden jeg liker at det er snøfritt, men aldri kulda. Så teit er jeg ikke, for da mister jeg jo retten til å være en grinebiter om sommeren. Jeg gleder meg til høsten.

Stikkord:

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

Iversen, du må slutte med det nattarbeidet og komme deg på stranden. Eventuelt flytte til Bærum, for her er det så stille så.

Jeg antar at du ikke kommer på besøk når jeg en gang flytter til Brasil?

Sommeren er jo rene fryd og gammen, men det er ikke så stas å jobbe innendørs da, går jo glipp av så mye sol ;)

Jeg er egentlig enig med deg, men jeg er så heldig at jeg jobber inne og om dagen. Sover om natta når det er stille. Men det jeg egentlig skulle si var at kulda plager ikke meg, for jeg er naturlig isolert og tåler mye mer enn alle mine stankelbein-venninner.

Isk: Jeg får jo ukesparken i september, så da blir det kanskje noe dagtidsjobbing (eller, det blir vel heller en deltidsjobb til og litt ekstra studering bare for gøy). Bærum holder jeg meg laaaangt unna. Om du inviterer og betaler flybillett besøker jeg så gjerne!

Michael: Jeg liker ikke solsteik, så vi får vel bare være enige om å være uenige? :)

Tamara: Det er nok en fordel med innearbeid på dagtid ja. Skal ikke nekte for at jeg nyter de svale nettene, men sovinga er jo et mareritt. Jeg har også alltid vært veldig god med kulde, selv om det bare er de første og siste åra av mitt liv jeg har hatt noe nevneverdig isolasjon.

Iversen, for å komme til Bærum trenger du bare å ta t-banen. Flybilett er ikke nødvendig.

:D

Heh – Så en bil i går med bumpersticker som sa: «Nei til sommer».
Under denne teksten stod det: «Sponset av FRP og alle de andre som er kjipe» eller noe i den dur…

Noe som er kjipt med sommeren når man er ferdig på dagtid-jobben, er stranda, parken og de fleste andre steder man sosialiserer seg stappa fulle. Og det har kommet skyer og temperaturen er lavere… :s
Gi meg skikkelig sol (og en brunfarge…)

Jeg liker ikke å bli sammenliknet med FrP-folk.

Varmen gjør noe med oss; vi har mindre klær på oss; avstanden mellom menneskene blir mindre; vi går mer ut; alt i alt blir vi mer sosiale. Og siden mennesket er et sosialt vesen, er dette positivt. Det er ikke uten grunn at skandinavere har rykte på seg for å være mer kalde, usosiale osv.

Ut i sola, Iversen! :D

Endelig kveld og litt kjøig.

Betty

Tony: For noe tullpreik. Det der er jo bare kjennetegn på folk som liker og tackler varme bra. Jeg liker ikke varme, og tackler dette været dårlig. Jeg klarer meg greit når jeg ikke jobber, men når jeh er nødt til å sove om dagen, da går det ikke.

Betty: Enig som et egg (jeg skal riktignok jobbe i helga, men da er det dagvakter så jeg kan sove i litt mer kjølige tider av døgnet i en leilighet som ikke har blitt varmet opp av mitt eget oksygenforbruk og kroppsvarme dagen lang).

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.