Rundlurt

Hei, jeg heter Espen Iversen og jeg har blitt rundlurt av kona mi.

Det hele begynte på høstparten i 2005. Madammen skulle brette sammen nyvasket sengetøy og jeg, som den latsabben jeg er, hadde planer om å spille den ferske demoen for Football Manager 2006. Jeg ante fred og ingen fare da Madammen iverksatte sitt seksårige prosjekt: Å dressere meg til å ordne brettingen av sengetøy helt selv.

«Ivers, kom hit. Vi skal brette sengetøy. Det går ikke an å gjøre det alene.» var begynnelsen.

Mine protester om at det går helt fint å brette sengetøy alene falt på stengrunn. Jeg tilbød meg å ordne biffen selv, men Madammen avslo. Snedig trekk. Det er vanskelig å tro at hun ikke vet hvordan man spiller sjakk. Vi brettet sengetøyet sammen og endte opp med sirlig brettede lakner og dynetrekk. I årene som fulgte fortsatte vi dette spesielle ritualet hver gang nytt sengetøy fant veien fra tørketrommelen og ut i brettehaugen – og hver gang påpekte jeg at dette fint går an å gjøre selv om man ikke er to.

«Men det er jo koselig, da?» sa hun. Hver gang. Og hver gang måtte jeg jo innrømme at det i hvert fall ikke var tortur. Jeg skulker tross alt unna ganske mye annet i heimen fordi jeg har annektert ansvaret for middag 93 av 100 dager (de syv resterende mesker vi oss med Madammens kjøttbrød (som er guddommelig vomfyll) eller en form for halvfabrikata). Dette er bare en digresjon for å unnskylde at jeg åpenbart slipper unna det meste relatert til klesvask. Ikke korsfest meg! Jeg er en snill gutt, innerst inne.

Lille julaften 2011. Dagen Madammen spilte trumfkortet var en ganske vanlig dag i julestria, og rundt klokka ti på kvelden ble jeg forespurt om vi snart skulle få brettet et sett nyvasket sengetøy. Som vanlig besvarte jeg dette med mumling om hvor enkelt det er å brette sengetøy selv, men forberedte meg mentalt på fellesbretting.

«Ok, hvis jeg tar oppvasken kan jo du brette det selv» kvitret Madamen og smilte søtt.

Sjakk matt.

Jeg har gravd min egen grav, og i dag har Madammen plassert gravstøtte og fylt i jord.

2 tilbakemeldinger på “Rundlurt”

  1. Rune B. Karlsen sier:

    Åhhh…nydelig spilt, Tia! Cred!

  2. Dominique sier:

    Haha kan da godt huske vi hadde en samtale forann deg (du satt riktig nok forann pc skjermen) om hvordan jeg klarer å brette sengetøy helt alene uten hjelp av min kjære. Samtidig som jeg ser at jeg har noe å lære av Tia, ser jeg og hvor naiv du har vært til hennes bretterituale :p