IE-krøll

Det hender jeg bruker Internet Explorer, og en gang i blant stikker jeg innom min egen blogg med IE. Passe narcissistisk, javel, men i dag noterte jeg meg noe jeg misliker sterkt. Jeg er tilhenger av illustrerte tekster, og liker å plassere bilder der jeg syns de ser best ut. Dette tar seg helt ok ut, samme hvordan oppløsningen er, i både Opera og Firefox (Jeg bruker to maskiner med stor forskjell på skjermstørrelse og oppløsning) – men IE spiller ikke på lag.

Det er textwrapping som er den store stygge ulven, ser det ut til. Jeg har ingen problemer med å plassere et bilde mellom to avsnitt, men jeg liker ikke alt tomrommet dette danner. Ei heller har jeg lyst til å blåse opp alt av bilder bare for å slippe å se tomrom på kantene. Derfor pleier jeg å lime bildene mine inn i begynnelsen av avsnitt, og justere det til en side etterpå. Her kommer problemet mitt.

Om bildet tar større plass i lengden enn selve avsnittet, da nekter neste avsnitt å følge på der det skal! Jeg kan lime inn et lite eksempel her, og avvike fra min vante textwrapping (ok, jeg avviker egentlig ganske ofte – men bare når tekstene går mot slutten og jeg kan avslutte med noe som vil passere som bildetekst under):

dritt

Som dere ser danner det seg et gigantisk hvitt tomrom nederst til høyre for bildet (Mellom «banen er klar.» og «Si gjerne»), men dette skjer bare i IE, de andre browserne klarer fint å dra «Si gjerne» opp til Eli Hagens hakenivå. Jeg skulle gjerne løst biffen om jeg bare visste hvorfor dette skjer og hva jeg kan gjøre. Dette ser jo ganske elendig ut.

Fett om du kan si fra om du gir totalt beng i slikt, da får jeg litt bedre samvittighet over at jeg ikke klarer å fikse problemet.

Stikkord:

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

Hvis du har følgende i stylesheeten din.

img.left {
padding: 6px;
border: 1px silver solid;
margin: 0px 15px 10px 0px;
float: left;
}

Og i html koden på image taggen setter inn så vil du få en ramme rundt bildet slik som jeg har på mine bilder og den legger teksten pent rundt bildet. ellers kan du se nederst i min stylesheet fil for eksempler. http://www.chipit.no/wp-content/themes/whiteasmilk/style.css

Da bruker du denne metoden i stedet for align left/right taggen.

funker det nå da?

Du kan bruke CSS-propertien ‘float’ for å fikse det. Afaik så funker det greit, også i IE. Alt som kommer etter bildet i html vil da stacke opp på høyresida.

bla bla bla

send meg en mail iversen hvis du vil ha koden som skal være rundt img taggen, wordpress nekter at jeg får postet den her…

Dette hørtes fryktelig komplisert ut, men om det løser problemet skal det gjøres. Sender O! en mail nuh.

Njæææ, løsninger som krever at jeg faktisk må gjøre noe aktivt utgår. Har istedet smelt opp en oppfordring om å bruke skikkelige browsere, dessuten har jeg sjekket siden i IE 7 beta, og der ser den nydelig ut. Håper ingen lar seg støte.

Lenge leve individuell programmering! Eg har også eit IE problem med bloggen min. «Sidebaren» dukkar ikkje alltid opp der den skal, men under. Det einaste som skal til er eit trykk på [Oppdater], flotters!

Jeg gir beng.

En problemfokusert hverdag…

Teknologien har sviktet meg. Eller den er opptatt med en eller annen slåsskamp. De seneste 24 timene har vært preget av at jeg ikke har kunnet kommentere på egen blogg hjemmefra, og ikke kunnet logge meg på for å skrive no…

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.