På pinebenken

I serien «på pinebenken» ofrer jeg meg på nysgjerrighetens alter uten å slippe unna varige mén. Dette gjør jeg fordi jeg elsker leserne mine og fordi alle liker pinlige opptrinn – sålenge de selv slipper unna. Det er som kjent mitt mål å behage. Ikke prøv deg på disse stuntene hjemme, jeg utfører dem slik at du skal slippe!

Det verserer ulike teorier rundt hvordan man bør starte en serie. Noen mener man bør starte med et smell, andre mener starten ikke spiller noen rolle og noen mener at det beste er å starte med noe enkelt. Jeg er tilhenger av å være enkel i starten, og det første stuntet mitt blir en myk overgang fra det normalt Iversenske – det skal dreie seg om film.

lfbNærmere bestemt den norske Zwart Arbeid-produksjonen «Lange flate ballær«. Denne filmen høstet et par solide anmeldelser og hadde fine besøkstall på kino, så da guttungen i videosjappa (eller første etasje, som vi kaller det hjemme hos a mor) mente at den var dritkul, da var det bare å slå til. Intetanende ofre var i dette tilfellet meg selv og madammen. Vi er ikke fremmede for å like lavpannet humor, sålenge det treffer der det skal (Stjerneeksempel: «Joe’s apartment«), og regna med å bli underholdt i noen grad. Madammen har i sin ville ungdom prestert å uttale at hun syns «Daredevil» er en helt ok film, så hun har sjelden noe videre klagerett. Jeg, derimot, klager når jeg vil. Jeg likte tross alt ikke Daredevil.

For la det være klart: Her er det plenty å klage over. Dette makkverket av en kvasikomedie må du ikke engang finne på å gi til svigermor, med mindre hun er søkkrik og disponert for å kjede seg ihjel. Her maltrakteres god smak, dårlig smak og alt innimellom. Jeg lo ikke en eneste gang fra begynnelse til slutt, og tro du meg: Jeg var ikke i mitt kritiske hjørne da jeg satt meg ned for denne halvannen timen med sjelelig tortur. Ikke engang cameoopptredener av Ari Behn og resten av Harald Zwarts kamerater hjalp stort, alle innslag av fotball var elendige og manuset kunne mormora mi skrevet bedre. Hun vandra heden på søttitallet, noe rollebesetningen i denne suppa burde ta lærdom av.

Denne filmen unner jeg ikke min verste fiende å lide seg gjennom, skal du absolutt se teite vitser om promp og rølpete gutteturer får du heller vende nesa mot det amerikanske markedet. «Road Trip» er også ganske søplete, men fremstår som rene Oscarkandidaten i forhold til denne reklamefiguronanien.

Stikkord:

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

Du er sikker på det ikke var språkproblemer??

Ja, jeg er også sikker på at sånt skuespill antagelig straffes med døden i enkelte stater i Asia.

Ahh. Det skal du se det gjør. Så det var ikke sørlendigen som ikke skjønte østaforfjordenhumoren?

Nei, det tror jeg ikke. Jeg lo mye av Raymond i gamle dager.

For øvrig toucher du nesten en argumentering (i den grad du argumenterer for noe da:p) jeg elsker å hate her, den gode gamle «du liker det ikke fordi du ikke FORSTÅR det». Må skrive et innlegg om den en gang. :D

Jeg bedriver strengt tatt bare litt hypotetisk deduktiv metode her. Men det er selvsagt et interessant tema.

Apropos assosiasjoner. En venninne av meg har en venninne som er avansert kunstkritiker. Jeg har til dags dato ikke skjønt et ord hun sier, og har det med å briste ut i avansert finans når hun er i nærheten. Damen kan fremmedord du ikke en gang har drømt at eksisterer.

Hihi, hun høres fæl ut. Sånne folk pleier jeg enten å bare snakke etter munnen eller forklare at jeg virkelig ikke interesserer meg for hva de enn raljerer om. Noen syns sånt kan være litt direkte, men jeg tror det lønner seg i lengden.

Jeg sa en gang «Kan du gjenta det du akkurat så, på norsk?» Det ble veldig pinlig stemning av det spørsmålet.

Den passer alltid! Blir det dårlig stemning av sånt er det gode sjanser for at venninna di er fryktelig selvhøytidlig?

En liten smule :o) Kanskje jeg skal utfordre henne til å skrive «Kunstkurs for datere»?

Her er det bare å gratulere med en glimrende analyse. Jeg forventet ikke noe mesterverk, men ihvertfall litt lettere underholdning. Dette er et makkverk av en film som får Thomas Gjertsen og «Kvinnen i mitt liv» til å fremstå som den reneste oscarkandidaten. Hvorfor denne har fått brukbare kritikker noen steder er mer enn jeg kan forstå.

DET var en kjedelig film det. Thomas er jo ikke søt en gang i den filmen.

Nå kjenner jeg at jeg er ganske førnøyd med at jeg ikke har sett denne…

Isk: Nei, det syns jeg ikke. :p

Hjorthen: Takk, jeg føler selv jeg traff greit. Vi hadde nok ganske like forventninger, og endte vel opp like skuffa ser det ut til.

Isk: Mulig, jeg har ikke sett den. Styrer effektivt unna Ane Dahl Torp.

Røverdatter: I aim to please.

Jeg tviler på at hun hadde klart det. En må jo i hvert fall ha et visst ønske om å bringe forståelse for området til massene, og strengt tatt tror jeg ikke hun har det.

Forøvrig har jeg hatt en utlegning innenfor finansområdet denne uken. Det blir visst ikke tomt. Finans til de hungrende masser sier nå jeg.

Rent personlig synes jeg «Kvinnen i Mitt liv» var en helt grei film. Ane Dahl Torp er jo litt tynn og sånn, men har man begge øynene igjen er hun jo ganske sexy på en måte.

Nå virker dette litt rart at jeg synes «Kvinnen i Mitt liv» var en helt grei film, men en må huske at jeg har lidd meg gjennom halve «Brent av frost».

«Brent av frost» er en 3 timers lyrisk film av Knut Erik Jensen der selve dialogen skjer ute på en brygge og i diktform. DET var kjedelig det. Heldigvis klarte jeg å sovne etter 1 time eller noe.

Syntes veldig synd på kompisen min som satt ved siden av. For HAN klarte derimot ikke å sove.

PS! Det var en film vi måtte se i forbindelse med skolen. Anbefales bare selvpinere. Grusomt er langt fra dekkende.

Isk: Vi får la henne være, da.

Peterandrej: Jeg har sett Brent av frost. Den var ca fire ganger festligere enn Lange flate ballær.

Gjett om jeg skal se Lange flate ballær da altså.

NOT!

4 ganger mer festlig? You’ve got to be kidding. Jaja, det finnes vel ikke noe som kommer opp i mot Battlefield Earth iallefall..

Hehe, nå var jo målet mitt å informere om nettopp det; at ingen bør se makkverket. Jeg har forresten ikke sett Battlefield Earth, jeg var heldigvis sjuk den kvelden et par kamerater så den. Regner med at det var like greit.

Ikke sett Battlefield Earth? Det skal du være glad for. Eller ikke.

Jeg og noen kompiser lånte den på DVD og så filmen. Den er så vanvittig dårlig at det blir ganske bra faktisk. Vi lo iallefall mye. Og nå skal man huske på at dette ikke akkurat er noen komedie…

Det er et bevisst valg. Den har allerede legendestatus for meg, jeg tror det ville ødelegge alt om jeg faktisk så den. Tenk om den bare var et lite hakk bedre enn ventet, verden ville jo ikke være den samme…

Jeg er blitt anbefalt Lange flate ballær av Frank, da han er med i filmen! Han viser rumpa si i en dansescene visst. Det ante meg at filmen var crap, så ingen venners rumpe skal få meg til å se den nei, hehe

Dog sinnssykt vondt å ikke ha sett Battlefield Earth. Sant nok at den er blitt kåra til å være verdens dårligste film, men det er tross alt min Johnny som har hovedrollen :D Så da er filmen et møsst…

Tony: Frank ække verdt det, tro du meg. Bra avgjørelse. Om du er så glad i Travern som du sier er kanskje det lureste å bare holde seg unna i fremtiden også? :)

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.