Man tager hvad man haver

De siste par-tre dagene av ferien min tilbragte jeg i Casa Svigers. Nå var ikke madammens faderlige opphav hjemme spesielt mye av tiden, men vi ble holdt med selskap av svigersøster og hennes kokkemusikantfyr. Bortsett fra en liten grillseanse, ett stykk pinlig fotballkamp og et besøk hos onkelen min (ååå, svømmebasseeeeeng) ble tiden brukt enten i bilen eller på det lokale kjøpesenteret. Det er utrolig hvor mye man må kjøre hit og dit for å tekkes ungdommen, og da svigers kom hjem ble det jaggu enda verre. Dette var en avsporing, temaet skal jo være (fanfare) Hagen Til Svigers.

Hagen Til Svigers er ikke stor, og i størrelsens ånd forkorter jeg heretter området med HTS. Den er vel kanskje på størrelse med en squashbane, med et par trær, en brolagt gangsti og en helleplatting ved husveggen. Terrenget er kupert, og der det ikke er hengekøye eller grill – der er det gress. Nå er det lett å tenke at denne hagen er ganske stygg, men det er heller ikke tilfellet. Plenen er stort sett passe vill, og trærne tilbyr skygge. En veldig ok hage sålenge man begrenser antallet hagegjester. Jeg liker HTS (eller ihvertfall hengekøya).

Ting man kan gjøre i Hagen Til Svigers
En oversikt med karakterer

Grillkos: Joda, det funker bra. Er man få er det til og med dugelig med sitteplasser, og grillen som troner midt på plenen (sært sted å sette en grill?) blir et naturlig midtpunkt. Plusspoeng for kjøleskap i garasjen og en svigerfar med god peiling på kokkelering. Minuspoeng for provisoriske sittearrangementer ved stort oppmøte. Det er ikke kult å sitte i nedoverbakker. 4 av 7 poeng.

Fotball: Nei, nei og atter nei. For det første er det dårlig plass, for det andre er det altfor mye knusbart rundtomkring. Dessuten er det ikke noe kult å spille ball uten skikkelig fottøy, og man orker ikke skifte til sånt bare for å løpe etter en ball som endrer himmelretning hver gang den stusser i bakken. Likevel er det jo mulig å trikse litt, jeg deler generøst ut 2 av 7 mulige poeng.

Pulings: I teorien går det jo fint å ha seg i HTS, noen vil kanskje til og med syns det er litt spennende. Jeg er ikke blant disse, og har følgelig heller ikke prøvd å lokke madammen med på unoter i så måte. Fritt innsyn fra femten naboer og enda friere utsyn til kirkegård er heller ikke spesielt pirrende. Dette blir 1 fattig poeng av de 7 oppnåelige.

Bading: Finnes ikke vann, bare hageslange. 1 av 7.

Ekstremkrokket: Her kommer höjdaren. Å legge opp en krokketbane i HTS er utfordrende i seg selv, og å spille på det ferdige resultatet forvandler pseudohomofil polo uten hest til reneste machogolfen. Moro for alle involverte, selv tilskuerne. Husk å beregne god tid, og unngå å slå kula ned kjellerlemmen. Siden det ikke finnes noe på Guds grønne jord som kan gjøres bedre i HTS enn ekstremkrokket må det bare bli 7 poeng, full pott.

Diskutere bensinpriser
: Like kjedelig som alle andre steder, men vi gjør det jo likevel. 3 av 7 poeng, på halv tank.

Slappe av: Oh yes. Det må til etter en runde ekstremkrokket, og hengekøya som henger mellom plommetreet og det treet vi ikke er helt sikre på tjener formålet perfekt. Naboene har dessverre skrikete unger, noe som trekker ned. Naboen på andre siden av hagen trekker opp, lite bråk fra kirkegården. 6 av 7 poeng, mest på grunn av hengekøye.

Spille darts: Potensiell vinner, men rekker ikke opp. Ikke fordi darts er kjipt, men fordi Svigers nekter å henge opp brettet uten en gigantisk treplate bak for å skåne garasjeveggen. Svigers har ikke treplate i riktig størrelse, darts utgår. 3 av 7 poeng deles likevel ut fordi det er moro å kaste darts på ungene i nabohagen.

Stikkord:

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

Sikker på at du ikke har hatt deg i hagen til svigers???

Bombesikker. Jeg (sex) tok det bare (sodomi) med for å øke ratioen (hardcore) av snuskete søkeord som kan (nå holder det) lede til bloggen. Man er da bluferdig.

Jeg skal tenke litt på om jeg er lettet over det svaret eller ikke. Og så har jeg skjønt en ting jeg gjør feil. Men skal også tenke på om jeg har tenkt å rette opp feilen.

:o)

Tenk at du var i byen og ikke sa hei!

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.