Mine 15 minutes of fame

Ok. Det var vel snarere tjuefem, men jeg følte uttrykket var så innarbeidet. I et kommentarfelt spurte Esquil pent om jeg ville fortelle litt om den gangen jeg var med på Jeopardy. Selv om det er en flau historie kan jeg godt fortelle om alt sammen, jeg kan jo begynne med begynnelsen. Det er alltid er fint sted å starte.

HCDette er altså historien om min første interaksjon med Rubicon TV. Senere har jeg deltatt en skau med ganger i programmet alle studenter burde lære seg å slå mynt på; Kjendisjakten/Frokostquiz. Det er viden kjent at de som bruker kroner og øre på å ringe inn er stokk dumme, men som studiogjest er saken en annen. Da stiller du uten annen risiko enn litt mobbing fra kule kamerater, og det er en smal sak å stikke av med solide premier. Nåh. Til Jeopardy. Jeg meldte meg på via nettsidene til TVNorge, dette var altså den uglesette runden som ble sendt for et par år siden. Ikke stor underholdningsverdi sørget for seerflopp, og det var sikkert like greit. Premiene var stort sett crap, ikke som da Jens Bruun-Pedersen delte ut sydenturer til andreplassen på TV2. Noen uker etter at jeg sendte «søknaden» fikk jeg en telefoninvitt til et uttak på et hotell i Oslo. Dette var tredje eller fjerde inntaksrunde, og jeg kjente en kar som skulle samme dagen. I første utsiling skulle vi svare på femti spørsmål, og alle som klarte over X antall korrekte fikk bli. Dermed ble det delt ut enda ett skjema med spørsmål, og det ble silt ut enda flere. Vi var ca hundre ved ankomst, etter to spørrerunder var vi vel kanskje trettifem. Det var på tide med screentest, og jeg gjorde det bra der. Vant greit og svarte bra for meg. Kameraten min hadde uflaks her, og det kostet ham nok deltagelse. Litt før alle var ferdige spurte jeg pent om jeg bare kunne stikke, og det var greit. Et par dager senere ringte Rubicon og sa at jeg fikk være med på Jeopardy. O’glede.

Jeg husker verken dato eller dag for innspillingen, men denne foregikk flere uker før programmet kom på lufta. For disse datoene er det sikkert like greit å spørre Leif-Atle, som følger bedre med på våre mediahorerier enn den gjengse mann (meg). Jeg hadde på forhånd fått vite at en bekjent av meg skulle være med denne dagen, og det skulle spilles inn fire programmer. Hvem som skulle spille når ante vi ikke, men vi turte likevel å dukke opp. Det viste seg at min bekjente skulle først i gang. Hun startet knallbra og sopte inn 25 tusenlapper, noe jeg egentlig ventet. Hun er skarp som ei syl, og vi har flere ganger brynt oss på hverandre i quiz-kanaler på IRC. I andre runde gikk det derimot trått, noe jeg syns var trist siden jeg gjerne skulle spilt mot henne i min runde. Hun røyk, og det var min tur. Jeg skulle spille mot en fyr som hadde flakset seg til seier mot min venninne, og ei dame fra en bygd et eller annet sted i innlandet. Jeg undervurderte motstanden kraftig, men holdt greit følge. Så skjedde det som jeg har fått høre et par ganger etterpå.

Kategori er «M», svaret lyder «dette er den fjerde planeten utenfor sola». Svaret er selvsagt mars. Jeg svarte «Hva er maaaaa…» og så klikket det helt under skalpen. Jeg fullførte «…ææææeeerkur?» og fadesen var komplett. Jeg visste selvsagt at svaret var riv ruskende galt før HC Andersen (som tidligere på dagen hadde lært meg hvordan Rubicons kaffemaskin fungerte) fortalte meg at jeg tok feil. Nevnte jeg at dette var en dobbeltsjanse? Jeg hadde selvfølgelig satt alle penga mine, og sto pent plassert på null. Mine motstandere hadde vel et par tusen hver. Jeg var sønderknust, og dama fra innlandet så sitt snitt til å fyke forbi på opplødssiden.

Jeg klarte å hente meg noenlunde greit inn igjen, og et stykke ut i andre omgang var det ganske likt mellom meg og mannen, dama fra innlandet hadde ca 1500 poengs forsprang. Det var da hun fikk dobbeltsjanse. Hun satte alt på kategorien «Romfart» (sånn cirka, for å være helt ærlig kan det sikkert hende at jeg er skikkelig lemfeldig med detaljene – jeg husker ikke alt nøyaktig). Svaret var noe sånt som at «dette fartøyet landet Armstrong på månen med», og jeg lyste opp i glede da hun svarte «Hva er Apollo 11″. Det var jo galt! Men akk, HC godkjente, og jeg var for oppspilt til å protestere. I runden før meg hadde nemlig en frastøtende dame klart å protestere såpass mye at den innspillingen som vanligvis tok førti minutter dro ut i to timer. Jeg har angret på at jeg ikke protesterte ganske mange ganger siden. slaget var tapt, og da finalen kom var jeg sjanseløst langt bak. Denne dama var skarpere enn antatt, og hadde ingen problemer med å svare på hva den kjente badestranda i Rio de Janeiro heter. Det visste naturligvis jeg også, og knabbet andreplassen foran sistemann – som svarte feil.

jepperdiJeg vant et leksikon som da var verdt ca 12.000. Da programmet ble sendt på tv hadde verdien sunket med en lapp eller tre, og da jeg endelig mottok premien var jeg sjeleglad for å få lesset den bort for litt over 4000 kroner. Deilig å vinne et leksikon fire måneder før det nye oppdaterte opplaget blir sendt ut på markedet.

Nåh. Jeg og min bekjente gjorde tjeneste som klappemennesker i runden etter meg, før vi dro hjem. Jeg var overraskende glad på hennes vegne (vi «kjente» hverandre egentlig bare via IRC) og var ikke i noe dårlig humør. Det var jo en artig dag, og jeg hadde mer da jeg dro enn da jeg kom. En annen ting som også av en eller annen grunn hjalp litt var at hun som slo meg vant fire ganger på rad i etterkant.

At søstra til madammen trykka opp t-skjorte med teksten «MAAAAÆÆÆEEERKUUUUR???» på i etterkant er jeg enda ikke helt sikker på om jeg syns er morsomt eller motbydelig.

Stikkord:

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

«MAAAAÆÆÆEEERKUUUUR???» Ingen tvil — jævlig morsomt :D Er det fleire t-skjorter igjen?

Nja, vakke så morsomt der og da, men i etterkant har det jo vært ganske festlig til tider. Jeg tror det ble med den ene skjorta.

Aw, synd — den hadde jeg gått med!

Hihi du gjorde det jo ikke like flaut som meg.
I bakrus fra en UKE i dublin (kom hjem om natten, oppmøte 0800) og med halsbetennelse, og trøtt. Sto bare å fniste. Gruppa før fikk en hel kategori om TENNER, mens jeg fikk bare idiotiske ting. Og når svaret var: Brannskade man får fra solen, stilte jeg spørsmålet: Hva er SOLKREM!!! NEINEINEI!!! SOLFAKTOR??? og da knakk både HC og jeg sammen i latter, og vi måtte filme det på nytt, og jeg måtte svare akkurat det samme…… Artig du :D

Tine: Det er en grunn til at jeg ofte ser din episode på video mens jeg lar min synke i glemselen. Solfaktorsvaret er legendarisk! Beste ever. :D

Hehe

Takk skal du ha! Artig å lese. Artig slutt fikk du til også.

Den store dobbelsjanse-hjernetåka fikk jeg også ubehagelig kjennskap til, gitt.

Har dere vært på quiz-show? kanskje jeg har spilt mot dere? Jeg kalte meg *kremt* «fnisepike» på nittitallet, og «mennesket» i mitt comeback i 2001.

Og DA søkte jeg deltakelse på Sommerquiz på TV2 :-D Mailen er nettopp sendt!

Jeg vil bli legende jeg også :-(

Åååå jeg skulle kjøpt leksikonet. Åssen type var det?

Vil du space-docke meg?

Esquil: Nicket høres kjent ut, vi hang på Undernet i flere år. Har vært innom på EFnet også, men der var boten så møngis.

Sam: Good night, and good luck!

Tony: Hva SKAL man med et gigantisk leksikon i dag? Dette er jo et par år siden, men Leif sa han skulle reklamere for salget mitt.

Pia: Neitakk. :D

Det var da virkelig apollo 11 som landet på månen.

http://en.wikipedia.org/wiki/Apollo_11

:)

Armstrong og Aldrins landingsfartøy het Eagle.

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.