Filmer du kanskje har sett, men uansett bør se en gang til (9. installasjon)

SAW (2004)

Yes, I’m sick, officer. Sick from the disease eating away at me inside. Sick of people who don’t appreciate their blessings. Sick of those who scoff at the suffering of others. I’m sick of it all!

I dag, fredag 30. juni fyller Monica Potter 35 år, og jeg tenkte jeg skulle skrive litt om en av hennes filmer. Det viste seg raskt at hun ikke har spilt i mer enn en håndfull spillefilmer, jeg kan ikke forstå hvorfor. Det finnes dem som syns Potter er en elendig skuespiller, og vi er uenige. Monica Potter er flink, fryktelig søt og passet ypperlig som galning i… Jeg skal ikke røpe hvilken film jeg tenker på. Det er ikke mer enn et par uker siden jeg visstnok ødela en hel bok for en av dere som leser her. Uansett, Monica Potter er unektelig kul, men har ikke spilt i mange kule filmer – langt mindre hatt hovedrollen i en. Derfor valgte jeg Saw, hvor hun i det minste overbeviser som kona til Cary Elwes.

Saw er såvidt jeg kan huske den nyeste filmen jeg har innlemmet i denne serien sålangt. Det er selvfølgelig fordi den er steinbra, og fordi det ikke er noen helt liten bedrift å lage en så barsk film med så lite penger. James Wan og Leigh Whannell har skrevet manus, og når de kom til produksjonen tok Whannell like greit den ene hovedrollen. Og Wan? Han tok regien. Dette er en kameratfilm. Med på laget fikk de mer eller mindre kjente Monica Potter i en birolle og den utpregede teaterskuespilleren Cary Elwes som legen Lawrence Gordon. Elwes er artig, ingen kan overspille som ham. Jeg hadde aldri sett ham i en noenlunde seriøs rolle før heller, så Saw bød ikke bare på den overraskelsen at den var høyst severdig, den viste også at Elwes kan spille skue uten at manuset er proppet med vitser eller Shakespeare. Merkelig kar. Men kul, definitivt kul.

Handlinga, ja. Kan være greit å ta en rask introduksjon. To karer (Dr. Lawrence og Adam) våkner i et gammelt baderom, lenket til hver sin side av rommet. I midten ligger det en dauing i en blodpøl. Han holder en revolver og en minikassettavspiller. Det viser seg at den ene lenkede mannen har vært mistenkt for en serie bisarre drap, og han mener at det må være vedkommende som begikk disse handlingene som har plassert dem i det skitne rommet. Etterhvert får de to mennene hint og ledetråder om hvordan de kan komme seg fri, og vi blir etterhvert også kjent med Lawrences familie, polititeamet som etterforsket drapene som Lawrence var mistenkt for og et par andre skumlinger. Nok sagt.

saw

Du skal se denne filmen, ihvertfall om du ikke har sett den før. Helst skal du også kjøpe DVD-utgivelsen, for et kulere cover er det lenge siden du fantaserte om. Se opp for (bombe:) sager, en mentalt ustabil Danny Glover, verdens kjipeste tannregulering og skumle dukkefanter på trehjulssykkel. Ikke se denne filmen med tante Kari, hun vil bare bli plagsom i lenga.

It’s the rules!

Stikkord:

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

Ååå, Monica Potter. Jammen hun er jo kjempesøt. Hun har dessverre ikke spilt i all verdens mange filmer. Hun var kona til Nicholas Cage i Con Air. Dessuten var hun skurk i Along Came a Spider med Morgan Freeman. Har ikke sett denne Saw. Mulig jeg skal se den. Får se.

Anyway, Monica Potter er max. Synd du ikke poster noen bilder av henne. Hadde gjort seg. Men, du er kanskje redd for å bli kallt pornogris? Jaja, men hadde du postet et bilde av henne – så hadde iallefall flere visst hvem det var snakk om. Tror ikke all verdens mange vet hvem Monica Potter er, for å si det sånn.

Her prøver jeg å ikke ødelegge Along came a spider for alle, men du er ditt ansvar bevisst og ordner biffen, Peternadrej. ;P Saw skal du selvsagt se snøggast råd.

Å bygge halve innlegget på Potter var mer enn nok, ville vært lite balansert å poste bilde av henne også. Tror uansett ikke noen ville ropt «korsfest» om jeg hadde gjort det, egentlig. Jeg syns bare ikke det var så relevant. Det er jo bilde av henne på imdb-siden jeg lenket til.

Du kan jo glede deg til jeg skal skrive om «Evil breed». :p

Jeg hadde en tante som het tante kari. Ho er død.
Handlingen fra saw virket kjent, men jeg vet at jeg ikke har sett filmen. Tror det var i et rollespill, da vi var tre stykker som var lenka fast i hvert vårt hjørne av et rom med fliser, og det var en fjerde person der som var død. Men vi hadde ikke drept noen, vi var sikker på at noen ville drepe oss. Veldig skummelt. Det var den gangen vi fant ut at vi var sinnsyke.

Scenariet er velbrukt, heldigvis finnes det kule variasjoner over temaet. :)

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.