Helvetes IE

Jeg har gjort et dypdykk i statistikkpakka mi i kveld, og oppdaget noe forferdelig! over førti prosent av dere som stikker innom for å se hva som foregår her bruker Internet Explorer, nemlig. Det er ikke holdbart.

WordPress sliter nemlig litt med å lage themes som er kompatible med alle browsere, og mitt kan være litt uggent i IE. Eller, selve themet ser greit ut, men bilder i teksten plasseres som et helvete. I folkeopplysningens navn skal dere her få et par lenker jeg håper dere benytter dere av:

Mozillas deilige Firefox – den jeg bruker selv. Her finner du den norske versjonen.
Opera – som jaggu ikke er mye dummere.

Skarpt observert, Sherlock: Dette er lenker til nedlastingssider. Skift nettleser i dag!

Tre andre innlegg som kan ligne:

Stikkord:

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

Heh, velkommen i klubben! Har sittet i hele kveld og skrevet Javascript-kode for Internet Explorer-brukerne på siden min i og med at den ikke støtter max-width før i versjon 7 (som fortsatt er i beta). Det skal være så lett å utvikle nettsider…

Hvorfor ikke Opera, om jeg tør spørre? :)

Det er nok mest en tilfeldighet, jeg bruker bare basisfunksjoner uansett. Om Firefox svikter er nok ikke veien lang til Opera. :)

Firefox er i sannhet deilig! :) Men jeg vil bare tipse deg om å linke til http://firefox.no/ siden der er det lettere å laste ned den norske utgaven, og der kan man også spørre om hjelp på norsk.

IE suger jo max. Den er treg. Den viser stort sett sider feil. Hater IE.

Bruker bare Firefox. Fordi den er raskest. Dessuten spiser ikke Firefox opp harddisken din, som for eksempel Opera gjør.

Firefox ruler.

Børge: Fiksa. Takk for tips.

Peterandrej: IE er fæle greier, og det som er enda fælere er at man ikke forstår hvor grusomt IE er før man har prøvd noe annet.

Jeg skal ikke blande meg i Opera vs Firefox, har bare positive erfaringer med begge deler.

Kivle ja. Min mor er Kivle. Hun er oppvokst i Kivledalen. Og heter Kivle til etternavn. Kivle du også eller ?

Neida, jeg er bare en skarve Kivlevenn.

Jeg viser rett og slett til innlegget Jeg hater IE.

‘Nuff said.

Ikke alt med firefox funker heller. For eksempel bruker jeg alltid IE om jeg skriver i Word eller notepad, og så skal kopiere inn i wordpress. Det blir bare tull i Firefox. Ingen avsnitt, alt i en stor smørje. Så da er det IE som gjelder.

Jeg ser at WordPress skal ha en bugfixing session 4.juli. Mulig det er noe å melde inn der.

Mitt tema har noen innebygde «bugfixes» for IE tror jeg, og fungerer stort sett bra i IE.

Så enig så enig. Heldigvis bruker rundt 60% av mine besøkende Firefox i bloggen min, så den er tydeligvis for spesielt interesserte.

Dog bruker rundt 95% av brukerene på mine litt større sider IE :/

Isk: Det problemet med avsnitt har jeg i IE også, men pleier stort sett alltid å gjøre alt av formatering i selve WP-editoren, etter å ha skrevet råteksten i wordpad. Har for øvrig rapportert dette til WP.

Dreyer: Heldige jækel! :D Men det er vel slik at oss som bruker nett mye og kanskje spesielt dem som driver med fiksfakserier selv bruker alt annet enn IE. Tirams innlegg tok jo alt på kornet.

Jeg tror mange som leser fra jobb ikke har noe valg – de bruker IE fordi det er standard. Det gjelder meg for eksempel.

Isk: Kontakt din administrator! :D

Tror ikke det :o) Og dessuten er det i Blogglandia som andre steder. Det nytter ikke å kjefte kundene. Masse kunder kommer til å bruke IE i lang tid. Det er bare å forsøke å tilpasse seg.

Neeeiii…. Mase på administraaatooooor! Fjerne smaaaaartkooooort…. Laaa seeeeg ooovertaaaaleeee siiiideeeen jeeeeg skriiiiveeeer meeeeeed aaaaaaltfooooor maaaangeeee voookaaaaaleeeer…… Ooooo!

«Iversen sliter med bloggen sin i IE, kan vi bytte til firefox væråsnill?». Not gonna work :o))

Iskwew… gjør som fler av oss, legg inn firefox selv, sett inn de samme proxy instillingene som finners i IE på jobben din og vips så kan du bruke firefox når det passer deg.

Det at så få som 40 prosent av dine besøkende bruker Internet Explorer (IE), må vel kunne sies å være uvanlig positivt. Fremdeles bruker rundt 80 – 85 prosent av nettbrukerne IE, mens kun rundt 12 prosent bruker Firefox. Uansett, jeg støtter også opp om å ta i bruk Firefox eller Opera. Opera har veldig mange lekre muligheter til spesialtilpassing til egne behov, noe som passer mer erfarne eller bevisste nettbrukere best. Firefox passer best til den gjennomsnittlige nettbrukeren som ønsker en best, sikrest og enklest mulig ferdigpakke.

Det går ikke O! – de har sperret for sånt :o) Her er det strikte saker.

Det Hans sa :D Jeg har en fintilpassa Opera-utgave som passer meg akkurat. At det er direkte plagsomt for andre å bruke maskina mi, fordi de ikke finner noen av de vanlige knappene sine, får heller være …:)

Jeg er peise nødt til å bruke IE på jobben.
Jeg spurte dataansvarlig: «Har dere vurdert å installere Firefox på maskinene deres?»
Han svarte: «Hvorfor?»
Jeg repliserte: «Hvorfor ikke? Den er jo bedre tilpasset de nye webstandardene.»
Da lo han, og kom med det sedvanlige «IE fungerer jo, alle bruker den allerede, det koster for mye å lære opp folk til å bruke en annen nettleser, dessuten sliter Firefox på noen områder, Firefox er jo bare kosmetikk, MS lisens, yada yada yada…»
Så jeg ga opp. Jeg hadde tenkt å spørre om han ikke i det minste kunne ordne sånn at Firefox eller Opera ble lagt inn som alternativer, men jeg gadd ikke. Dessverre har de fleste bedrifter sugerøret fra Microsoft godt stukket ned i pengeposene sine.

Selv har jeg blogger hvor f.eks. kommentarfunksjoner ikke funker i det hele tatt i IE, og hvor alle linkene er stein dau – og jeg skjønner akkurat ikke nok til å fatte hva det er som feiler koden. Å, nå kom jeg på det – det som feiler den er jo IE.
:)

Å slåss med CSS-tagger som ikke vil det samme i forskjellige browsere er et sant helvete. Men jeg er av den oppfatning at man *skal* ha friheten til å velge selv. Nå er det jo nettopp det IE på mange måter gjør, med sin innebygde tilpasning i windows-miljøene, å forhindre frihet. Så mitt bidrag er å prøve å pese Firefox og/eller Opera på alle jeg har muligheten å prakke det på.
Det verste jeg vet er nettsider (og dem er det mange av) som er tilpasset IE. Designfirmaer som ikke engang tar hensyn til at det finnes andre nettlesere er siste sort. Det har gått mang en sint email fra meg til firmaer som har kjøpt slike løsninger.

I dette ligger også dilemmaet mitt. Jeg aksepterer ikke at en del nettsider ikke vedkjenner seg at jeg bruker noe annet enn IE. Men da kan ikke jeg klage på de som faktisk bruker IE i forhold til mine nettsider. Ved å ha mitt standpunkt må jeg altså finne meg i å slåss med CSS-koder og annet fjas som IE av en eller annen grunn ikke liker. Fordi jeg roper høyt om friheten til å velge og må ta hensyn til de som da ikke engang tar et valg.
Har til og med Netscape installert på maskinen jeg, aner ikke om noen bruker det lenger engang.

(Håper jeg gjorde meg forstått, ikke helt frisk idag :-o)

M:)rten (Take the web back – Kill Bill…)

Hva er problemet her da folkens? Stikkord: valgfrihet. Legg inn all verdens nettlesere og bruk den som passer deg best. Får du problemer (noe du gjør før eller siden) med kompabilitet er det jo bare å switche midlertidig.

Det er jo essensen Iapetus!

De som bruker IE installerer jo ikke andre…
Jeg har for tiden 4 nettlesere installert. Det skaper et lite problem angående bokmerking og gjenfinning, men… :p

M:)rten

Men går det ikke an å bare lagre bokmerker i den ene, og så importere dem til de andre med jevne mellomrom? Så er det problemet løst også.

Til de av dere som har administratorer som ler av forslag til å installere alternative nettlesere, vil det sannsynligvis være mer effektivt og spørre om han/hun har vurdert sin egen stilling, fremfor å skryte av Firefox og Opera. Det sier mer om hvor korttenkte og lite kunnskapsrike administratorene faktisk er.

Her hadde det jaggu skjedd ting.. Det meste er heldigvis ikke nødvendig å kommentere. ;)

Administratorer på jobb tror jeg ødelegger mer for FF og Opera enn de fleste andre. Hos oss er vi ganske sikkerhetsfikserte, og da en stakkar lastet ned og installerte FF på en maskin vi bare bruker til e-post fikk sikkerhetsavdelinga hetta og konfiskerte hele kassa.

Atte… er sol Ratings helt louco?? Finner den opp IP-adresser som den synes det passer, eller trekker fra der den synes det ikke passer. Jeg fikk plutselig 20 brukere på 10 minutter. I wish, men det gjorde jeg nok neppe.

Jeg aner ikke, men det henger sjelden helt over ens med SiteMeter.

Dere må ikke glemme Seamonkey nå da. Selv om både FF og Opera er fremragende nettlesere.

bruker firefox,men er enkelte steder jg må bruke IE,fx logiteck de godtar bare IE,men nå har jo IE 2,0 kommet,så for håpe den er bedre..Opera har jeg aldri brukt,men leste ett sted her at det var på norsk,men min firefox er jo på nosk?!merkelig at sjefene(It) ikke gidder laste ned firefox er jo gjort på ett blunk,har de rett jobb,unnasluntrere vrker det som,burde finne på noe annet…

IE 7 self

IE7 er saman med presidentane i Israel, Iran og USA dei største trugslane for verdsfreden.

For sånne folk som meg driver med litt sånn webutuvkling, så er IE helt fantastisk. For, hvis koden fungerer og alt ser «perfect» ut i IE, ja så funker det på ALT annet også.

Det er litt sånn at hvis man skal teste om noe er såpass lett at alle liksom kan klare det, så prøver man det ut på stortingsgruppa til SV først. Klarer de det, ja så er det fritt fram for å lansere produktet i barnehager over hele landet.

Hadde alle brukt Firefox og Opera hadde vi webutviklere blitt jævla sløve..

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.