Jeg har sett film: Kick-Ass

Det finnes mange forskjellige typer mennesker. Noen liker fiskeboller i hvit saus, andre foretrekker kalveskank med portvin- og rosmarinsaus. Det er helt okei, og det samme gjelder selvsagt når vi snakker om film. Jeg har tatt en tur på kino for å se en film som heter Kick-Ass. Andre ville kanskje brukt pengene sine på for eksempel Precious: Based on the Novel Push by Sapphire. Vi er ulike. Jeg er ikke (unødvendig) kjip med folk som liker å grine på kino så lenge de ikke er kjip med meg, som med åra har funnet ut at det eneste jeg gidder å se på kino er tullete actionfilmer. At de frarøver seg opplevelser som Kick-Ass får nesten være deres egen sak.

For det er det de gjør. Frarøver seg en opplevelse. Kick-Ass er en rein triumf fra ende til annen. Rett og slett et ferdigsnekra lerretmirakel.

Syns du ikke det er knall med 11-årige drapsmaskiner, en haug med interne gags, blod, gørr og tøff musikk er det klart at du like godt kan velge en annen film. Det sier jo litt om hvor grønnjævlig treig du sannsynligvis er, men det er tross alt din rett. Om du derimot er en av oss som syns dette er ubetingede fordeler ved filmer burde du løse kinobillett med en gang.

Kick-Ass er, som nesten alt annet for tiden, basert på en tegneserie. Den har jeg ikke lest, ikke orker jeg å late som om jeg har lest den heller. Den er sikkert underholdende. Adapsjonen er uansett beintøff. Filmen dreier seg om Dave Lizewski (herlig ordinærsjarmerende Aaron Johnson), en kar som flyter ca midt på den nederste halvdelen av opptil flere sosiale sjikt. Han stusser på hvorfor det er så få som har forsøkt seg på karrierer som (super)helter, i og med at vi blir pepret med hvor tøft det er av tegneserier, filmer og halve internett. Du ser sikkert tegninga; Dave forsøker seg selv. Det går sånn passe dårlig, må man si. Eller, man må ikke si det, men jeg gjør det likevel. Mest for å gnu ut litt tekst, for mer enn det om Dave burde ikke en anmeldelse inneholde. I tillegg til Dave møter vi Nicolas Cage i sitt livs rolle, han later som om han er Adam West og oppdrar verdens tøffeste jentunge. Jeg tror du forstår hva slags oppdragelse det er snakk om, men om du har litt tungt for det kan jeg fortelle deg hva hun ender opp som i denne filmen: En apokalypse på to bein med barbie-matboks.

Som om ikke alt dette holdt er skurken tøff, jenta (nei æsj, ikke hun lille!) er snasen og mcLovin er med. Jeg vet ikke hvordan jeg kan anbefale dette mesterverket mer, men hadde jeg visst det hadde jeg brukt alle triksene i boka (ok, jeg bruker et litt skittent et: Kick-Ass er filmen som ingen amerikanske distributører ville plukke i med ildtang på grunn av kombinasjonen vold, stygg munnbruk og små barn. Det er et kvalitetsstempel).

Dette er rett og slett en film som gjør deg glad. Har du ikke lyst til å se denne kan du jo heller spane ut Precious: Based on the novel Push by Bla-bla-bla. Kos deg med det, du. Taper.

9 tilbakemeldinger på “Jeg har sett film: Kick-Ass”

 1. Iversen Revisited: Jeg har sett film: Kick-Ass | Bloggpuls sier:

  […] Jeg har sett film: Kick-Ass. Denne artikkelen er kategorisert under Film, Humor og merket iversen revisited. Bokmerk […]

 2. idaho sier:

  Var det ikke gøy! Har sett den i dag, er helt, aldeles, sprellende overbegeistret. En av de der filmene der alle klapper når det er slutt selv om det ikke er premiere en gang, bare i ren begeistring. Å, så glad jeg ble!
  .-= idaho´s last blog ..Når internettet ikke kan hjelpe =-.

 3. Iversen sier:

  Jeg kjenner følelsen. Da rulleteksten gikk sleit jeg hardt med å holde gliset i vater så ikke noe sikkel rant ut. Har ikke kost meg så mye på kino siden… nei, jeg tror dette var toppen.

 4. Frank sier:

  Har ikke sett filmen, men gleder meg som en gud til å nyte den.

  På forhånd ser jeg ingenting med filmen som er galt, så det bare må bli bra.
  .-= Frank´s last blog ..Porco Rosso =-.

 5. Axel sier:

  Filmen rocker.
  Jeg har faktisk lest tegneserien, og den er god på en annen måte. Men i begge to er det Hit-Girl som stjeler showet.

  Har nesten lyst til å gå og se den igjen.

 6. saka-98 sier:

  hei

 7. Iversen sier:

  Hei, saka-98!

 8. Luke 3: Do nothing « Sonjas ordentlige blogg sier:

  […] dag har jeg sett Kick Ass, men siden Iversen allerede har anmeldt den så glimrende da den var på kino, at jeg heller anmelder den andre DVD-en jeg så i dag, selv om det ikke er en film. I går kom […]

 9. Super (2010) : FUS! sier:

  […] Husker dere Kick-Ass? […]