Julekalender09: Kule ting (19. desember)

Julekalender09 på Iversen Revisited er omtrent det du tror det er. Hver dag frem til jul presenteres en kul ting, uansett om du liker det eller ikke.

Kul ting, nittende desember: Sudden Death

Noen ville kanskje sagt at «første målet vinner» eller «golden goal» burde vært ordvalget, men da hadde jeg ikke fått sneket inn den betydningen av «Sudden Death» jeg egentlig liker best:
suddendeathvandamme…nemlig filmen fra 1995 med Jean-Claude van Damme og Powers Boothe!

Dette er en av disse actionfilmene som ganske tydelig er inspirert av klassikeren Die Hard, og det er for så vidt ikke så dumt. Du stusser litt etterhvert når det meste kan overføres direkte til inspirasjonskilden eller en av oppfølgerne (familieforhold, motiver, enkeltscener, you name it), men du lar det gå fordi dette er en skikkelig sjarmerende film. Den er jo ikke noe særlig til Oscar-materiale, men fytterakkern så morsom den er når klokka har passert midnatt og du egentlig burde lagt deg fordi du har et viktig møte morgenen derpå!

Det handler altså om Darren McCord (Jean-Claude har en liten Arnold-greie der, han vil gjerne være fra et engelsktalende land men får det aldri til), tidligere brannmann som nå driver med litt vakthold på en hockeyarena. Det hender seg slik at han må jobbe under Stanley Cup-finalen mens barna hans sitter faderløse på tribunen mens skurker utfører udåder et annet sted på arenaen. Det sier jo seg selv at McCord må redde dagen, for barna hans klarer selvsagt å blande seg opp i trøbbelet. Traumer har han også, personlige demoner må nesten få være med i en sånn film.

Filmens styrker er altså morsomme actionscener (enten fordi de er bra eller skikkelig dårlige, den jeg har tatt bilde av (som egentlig minner mer om en annen type action når jeg ser etter) ligger et sted i mellom), en herlig skurk og noen helt fantastisk tullete vendinger av typen «McCord må stå litt i buret for det ene laget i Stanley Cup-finalen». God, rein moro!

Og veldig, veldig kult.

Stikkord: ,

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.