Julekalender09: Kule ting (15. desember)

Julekalender09 på Iversen Revisited er omtrent det du tror det er. Hver dag frem til jul presenteres en kul ting, uansett om du liker det eller ikke.

Kul ting, femtende desember: Ananas

Det slår meg at veldig mye kult også er spiselig. En ananas er søt, litt skummel og fra Langtvekkistan i tillegg, særlig mye kulere frukt får du ikke.
pineappleFaktisk er hele ordet «ananas» en betegnelse på hva karibiske indianere (ja, jeg har altså lest dette på internettet, det er grenser for hva jeg vet selv) mente om frukten; «anana» betyr visstnok «ypperlig frukt». Kult. Veldig kult.

Om du fremdeles er litt i tvil finnes det en vektskål, og på den er det ofte en tunge. I dette tilfellet er tunga at ananas smaker godt i omtrent alle mulige kulinariske sammenhenger og kan tilberedes nær sagt som det passer det. Det vil uansett smake godt. Fritert, kokt i suppe, kuttet i biter au naturel, hermetisert, i bakverk og i gryteretter. Nam, nam. Det finnes dem som imidlertid syns ananas ikke har noe på pizza å gjøre. Det er for så vidt et fair standpunkt, men særlig kult er det jo ikke…

Dessuten ser ananasen ut som en oransje kongle. Beinkult!

Stikkord:

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

Personlig foretrekker jeg ananas bar. I blandinger og som tilbehør synes jeg sjeldent den er passende.

Makan. Det hadde jeg ikke ventet av en gourmand som deg, BZA. Har du testet en smørstekt ananasskive oppå biffen?

Noe av det kuleste med ananas må vel være at den inneholder bromelain, et enzym som bryter ned andre proteiner og brukes til å mørne kjøtt. Mør biff er jo tøft, ref en tidligere post her. Ananas er såpass fonziekul at de som plukker den må ha vernehandsker for å ikke mørne sine egne hender. Dritkul frukt.

Apropos anananas, må nok en gang linke til den nye helten min:
http://www.tomscott.com/fingerprints/

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.