Julekalender09: Kule ting (13. desember)

Julekalender09 på Iversen Revisited er omtrent det du tror det er. Hver dag frem til jul presenteres en kul ting, uansett om du liker det eller ikke.

Kul ting, trettende desember: Firefly

Det finnes et TV-selskap som heter Fox. De er ikke særlig kule, men de er gode til å kansellere kule tv-serier. I dag skal kalenderen hylle noe skikkelig kult; en cowboyserie fra verdensrommet. Det er kult, det.
firefly_castSom mye annet kult er det Joss Whedon som står bak dette mesterverket. Fra venstre til høyre der oppe finner vi Jayne (våpengalning), Kaylee (søt mekaniker), Sheperd Book (vismann), Simon (doktor), Inara (gledespike), Mal (kaptein), Zoe (barskest), Wash (ikke fullt så barsk, men gift med den barskeste) og River (søstra til Simon). Alle er kule. Veldig kule. Ok, Simon er ikke så kul, men det er kult på sin egen måte det og. Hva serien handler om klarer jeg ikke å uttrykke på så lite plass som jeg har tenkt å bruke, så du får bare ta mitt ord for at dette er skikkelig bra tv.

En sesong var imidlertid det Fox gadd å servere oss. Underveis ble serien nærmest sabotert av selskapet ved å bli plassert rundt omkring på sendeplanen, og ikke i veldig kronologisk rekkefølge. Det sier seg selv at man måtte engasjere seg litt ekstra for å få med seg tingene, om man ikke (som meg) først la merke til herligheten etter DVD-utgivelsen. Ikke kult av Fox.

Etter nedleggelsen av tv-serien fikk vi i det minste en film å kose oss med. «Serenity» er absolutt severdig, og kan selvsagt kjøpes grisebillig på herlige Play.com. Der finner du også «Firefly» for en relativt billig penge. Det er kult.

Stikkord: ,

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

Firefly er noe av det kuleste som finnes. FOX noe av det ukuleste.

Jeg stemmer for reprise, snarest!

Reprise, JA! Og MER!

Du er kul som skrev denne posten!

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.