Julekalender09: Kule ting (12. desember)

Julekalender09 på Iversen Revisited er omtrent det du tror det er. Hver dag frem til jul presenteres en kul ting, uansett om du liker det eller ikke.

Kul ting, tolvte desember: Curling

I curling har man alt: Konkurranse, is, kjempetunge steiner med håndtak og feiekoster.
CurlingEn gang så jeg Pål Trulsen i en dansk feriepark. Det var ganske kult. Han er jo en kul fyr, som de fleste andre profilerte curlingfolk. Dordi Nordby, for eksempel, tror jeg er ganske gøyal på fest.

Men det er jo sporten i seg selv som gjør at det blir plass i denne prestisjetunge kalenderen. Curling er altså en konkurranse om å få plassert flest mulig steiner så nært et punkt som overhodet mulig. Det høres ganske enkelt ut, men det er altså lov å slå hverandres steiner bort – også er ting som foregår på glattisen gjerne litt over gjennomsnittet vanskelig. Det gjør ikke oppgaven noe særlig enklere at du må sende disse steinene avgårde over isen fra en evighet unna det området det er om å gjøre å samle steinene på. Det er litt som Slå På Stikka On Ice. Med feiekoster. Det er kult.

Du kan forresten spille curling på intarwebben også. Da besøker du Mousebreaker.com.

Stikkord:

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

Dordi er garantert kuleste dama på fest. Har vært på foredrag og sånn der firmacurling»kurs» hos henne en gang, og dama ruler.

I tillegg til at det er en evighet fra der du slipper steinen til der den skal treffe, så har de jo attpåtil «vanna isen» med å sprute vanndråper på, sånn at den er helt ruglete og helt uforutsigbar, så at steinen i det hele tatt går sånn noenlunde rett frem når proffene gjør det, er et under i seg selv…

Dette bringer minnene tilbake til min tid i Canada. Canadensere/Canadiere/Kannaddafolk er jo lidenskapelig opptatt av Curling, og det var helt naturlig at jobbens julefest (julebord er særnorsk, man har ikke slikt i Canada) var kombinert med Curling. Sier seg selv, kombinasjonen øl, is og tunge stener må bli kult. Uansett, det gikk naturligvis ikke bedre enn at unge Rune og hans lag dro i land seieren i finalematch mot sjefen sjøl, til stooor jubel fra øvrige ansatte. Hvis du nå leser dette og venter på poenget, eller en morsom twist…vel, da må jeg skuffe deg. Hvis det er noe poeng så er det vel bare det at jeg er hjertens enig med Ivers…Curling er en kul ting!

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.