Julekalender09: Kule ting (10. desember)

Julekalender09 på Iversen Revisited er omtrent det du tror det er. Hver dag frem til jul presenteres en kul ting, uansett om du liker det eller ikke.

Kul ting, tiende desember: Isbiter (eller den lyden de lager når de sprekker)
¤ Av Sonja Dadam, 32 år

Isbiter er kule fordi de holder ting kaldt (der har du en setning som man kunne hatt mye moro med på engelsk. Eller kanskje ikke så mye ”man” som ”jeg”). Veldig praktisk i brus, drinker og whisky. Og ting som smaker Bellmann, om man ikke bedøver tunga ved å gjøre dem kalde ved hjelp av nettopp isbiter (ok, kanskje ikke så veldig utbredt bruk av isbiter det der – litt på linje med «lokalbedøvelse for piercing på fest»).
isbiterEn annen fordel med isbiter er at de er som et lite reservelager. Hvis man har drukket opp all drikka si, og fremdeles er litt tørst, men ikke gidder å reise seg for å hente mer, så kan man bare vente litt – til isbitene i glasset har smeltet, så har man en liten slurk til. Ikke videre god, men det slukker restetørsten.

Jeg må innrømme at om dette var alt isbitene hadde å fare med, så ville jeg nok ikke gitt dem mer enn terningkast 4. Det er ikke sikkert jeg hadde giddet kaste en terning for dem i det hele tatt. Grunnen til at isbiter er så kule at jeg velger å gjesteblogge dem er lyden de lager når de sprekker når man har dem i ikke alt for kald væske. Eller i første omgang; at de sprekker i det hele tatt. Det er liksom fysikk i praksis rett der oppi ansiktet ditt. «Hey, denne drikka er mye varmere enn hva jeg er, det er best jeg deler meg litt» Kan man tenke seg at isbiten sier. Og så er det selve lyden. Krkk. Krkkk. Krkk. Helt fabelaktig!

Akkurat som en liten verden som faller fra hverandre.

Har du også lyst til å gjøre som Sonja, og presentere noe kult i en kalenderluke? Send meg teksten via kontaktskjemaet eller til espe-i@online.no – helst før julaften.

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

Ikke is i whiskyen takk, til nød en halv teskje vann, det kommer an på whiskyen, men aldri is!

[…] her, ikke her, men der! 10 desember 2009 Posted by Sonja Dadam in Sonjaland. trackback Jeg har en gjesteopptreden hos Iversen i dag, så da gidder jeg jaffal ikke blogge noe […]

Hjorthen: Først dreper du komlene mine, og nå får jeg ikke drikke whisky med is heller? Jeg føler meg forulempet. Eller noe.

Jeg er ikke SÅ streng altså, men er man snobb så er man snobb, og da har man ikke is i whiskyen. Men jeg har selvfølgelig ingen problemer med at andre ødelegger smaksopplevelsen.

Så sant de ikke drikker whisky med komle da. Da må jeg sette ned foten!

Å knaske isbiter mens man ligger i badekaret er perfekt. De smelter så delig raskt i munnen uten å gi brain-freeze, og så holder man seg litt avkjølt på innsiden sånn at man slapper av lenger i badekaret uten å få varmeklaus også.

(Syntes egentlig denne kommentaren ikke var særlig spennede, så droppa den for noen dager siden. Men siden du kom med badekarkombinasjonsanbefaling i min blogg, passet den litt for bra likevel. Tror vi har fått oss vårt helt eget badekaranbefalingstema.)

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.