Julekalender09: Kule ting (9. desember)

Julekalender09 på Iversen Revisited er omtrent det du tror det er. Hver dag frem til jul presenteres en kul ting, uansett om du liker det eller ikke.

Kul ting,  niende desember: Poteter

Man tenker kanskje ikke så mye over at poteter er kjempekult? Vel, nå kan du tenke litt over det.
potetFor hva kan man egentlig ikke gjøre med poteter? Ok, man kan vel ikke kle opp en potet og dra på dans, men i matveien er poteten uvurderlig. Som mos, puré, suppe, bakt i folie, kokt, stekt i steikepanne, frityrdings eller steikeovn – poteten er god uansett. Det er kult.

Det kuleste jeg vet for tida når det kommer til poteter er å skrelle dem, skjære dem i småbiter og koke dem i fløte. Det blir verdens diggeste potetmos, og om du bare koker lenge nok er mosedelen nærmest overflødig. Det er fordi poteter og fløte er to skikkelig kule ting. Fløte burde egentlig få en helt egen kalenderluke, for hva hadde egentlig verden vært uten?

Da måtte vi kokt poteten i vann. Heldigvis er det også ganske bra vomfyll.

Stikkord:

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

Poteter er definitivt undervurdert. Min favoritt for tiden er amandinepoteter som først er kokt nesten ferdige, så slengt i en ildfast form der de dynkes med olje, og krydres med passende krydder, og så hives i stekeovnen en ti minutters tid. Da trenger jeg nesten ikke noe annet tilbehør!

Raspeball, mann! Raspeball!

Hva er egentlig forskjellen på mos og puré?

Ellers er jeg enig med Rune: Komla!

Død over Komla!

Er ikke helt enig i potetfetishen. Poteter i middagssammenheng er fyllmasse som man bruker for å spe ut resten av måltidet. Da fyller jeg heller ut med ris når muligheten byr seg…

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.