Julekalender09: Kule ting (4. desember)

Julekalender09 på Iversen Revisited er omtrent det du tror det er. Hver dag frem til jul presenteres en kul ting, uansett om du liker det eller ikke.

Kul ting,  fjerde desember: Balje

For mange år siden hang jeg mye på IRC. I de dager ble jeg kjent med bomp, og flere år på rad laget bomp en julekalender for alle brukerne av «vår» kanal. Det var gode dager.
baljeVi fikk luker tilpasset hver enkelt, med lydfiler og tegninger – det var i det hele tatt lagt en enorm mengde innsats og omsorg i kalenderen, og den var like fin år etter år etter år. Derfor syns jeg bomp måtte få ei luke i min kalender også.

Det er henne som har valgt hva dagens kule ting er, og det er vanskelig å ikke gå med på at det er mange positive sider ved ei balje. For det første er ordet i seg selv ganske kult, og man kan bruke det i mange fine sammenhenger. Hadde jeg hatt en båt kunne jeg sagt at det var balja mi. Nå har det seg sånn at jeg disponerer en båt, men det er far min som eier den. Derfor kaller vi den «skuta». Man skal respektere fedres eiendom, og la oss være ærlige: Ei balje er ikke en båt laget for fart.

Dessuten kan du bytte ut bare én bokstav og få ord som bælje. Bælje er er kjempekult ord.

Stikkord:

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.