Julekalender09: Kule ting (3. desember)

Julekalender09 på Iversen Revisited er omtrent det du tror det er. Hver dag frem til jul presenteres en kul ting, uansett om du liker det eller ikke.

Kul ting,  tredje desember: Pubquiz

Som alltid på torsdager er jeg halvseint hjemme fordi jeg har quizzet med Oslos peneste quizlag. Hvorfor quizzer vi? Jo, det er selvsagt fordi det er kult. Forresten, har noen andre ferska at målet mitt med denne kalenderen er å bruke opp ordet «kult»?
pub_quizEn pubquiz er vanligvis en lagdelt spørrekonkurranse som finner sted i nærheten av et utsalgssted for øl og peanøtter. Det sitter en person på en barkrakk, av og til bak et bord eller ved en disk, og stiller spørsmål til alle lagene som i tur skriver ned svarene. Av og til diskuteres det hva svaret kan være, og denne diskusjonen foregår ofte samtidig som det spilles litt pausemusikk. Dette ritualet gjentas gjerne 15 til 30 ganger i første runde og like mange ganger i andre (det finnes variasjoner). Normalen er at man leser opp plasseringene etter første omgang, men før man kommer så langt retter man på hverandres svarark og prøver å være så kjip som mulig uten å være så kjip at man får en ørefik. Etter andre omgang legges summene for de to omgangene sammen (ja, man retter for hverandre etter denne omgangen også) før et vinnerlag blir utropt. Premien er stort sett øl, men det finnes fine puber som legger til noe spiselig også.

Man kan med andre ord drikke øl (eller noe annet), flashe triviakunnskapene sine og kanskje til og med vinne noe når man drar på pubquiz. Det er ganske kult.

En vesentlig del av hvor kult dette er må konseptet om lagnavn bli tilskrevet. Å ha det flotteste navnet på laget sitt avstedkommer gjerne applaus og god stemning. Husk det om du skal debutere på quiz. En tommelfingerregel er at navn som «bortelaget» eller «laget på Stiklestad» sjelden slår an.

Nå vet du alt du trenger å vite om quiz, så da er det vel ikke mer å tenke på. Jeg forventer rapporter om seiere fra bloggleserlag rundt det ganske land den kommende uka. Det hadde vært kult.

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

Bortelaget er vel like fresh som en svenskevits, men laget på Stiklestad var morsom da!

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.