Julekalender09: Kule ting (1. desember)

Så, julekalenderen gikk nesten i vasken. Siden selvbildet mitt ikke har blitt noe dårligere i takt med postefrekvensen her på bloggen tenker jeg litt sånn at en daglig post nesten er litt julekalender i seg selv – så da ble det sånn. Hver eneste dag frem til jul, uten noen fast tid for posting siden det ikke blir konkurranse før heeelt på tampen i år, vil jeg skrive bittelitt om ting som er kule. Vi får håpe jeg kommer på 24 kule ting, akkurat nå er det litt tomt mellom øra her. Fra og med i morgen blir introen mye kortere og fyndigere, dere skal slippe denne her hver dag. Vi setter heller i gang med den 23 og 1/2 time forsinkede luka for 1. desember:

Kul ting, første desember: IKEA

Kontroversielt? Neida. Innerst inne elsker alle IKEA, kanskje utenom dere som bor så langt utpå bondelandet at dere ikke er helt sikre på om dette kosekonsernet selger dyrefôr eller møbler.
IKEA logoDet som gjør at IKEA bare er kult, sånn fra starten av, er navnet. Som vi alle vet er det et akronym for «Ingvar Kamprad, Elmtaryd, Agunnaryd», altså navnet på konsernsjefen pluss et par navn tilknyttet barndomshjemmet hans. Jeg orker ikke slå opp nøyaktig hva slags betydning disse stedene hadde, men det var sikkert helt monumentalt. Uansett er det stilig med forkortelser, spesielt når de lyder så melodisk. I-keeea. Det ruller over leppene og lukter litt som kanelboller (som for øvrig er den eneste maten jeg savner å få kjøpt i kantin… restaurantene deres).

Og der har vi den andre kule tingen ved IKEA. Mat mens man handler. Mat er jo alltid bra, og når det er svenske köttbullar eller en eller annen rar svensk spesialitet eller de eneste kurante karbonadesmørbrødene man får under femtilappen her til lands kan man vel ikke klage?

Det utslagsgivende for å velge IKEA som første «luke» er imidlertid det kona mi holder på med nå, as I write: Hun setter sammen ei hylle fra Skeidar. Fy faen, jeg misunner henne ikke den jobben akkurat. IKEA-greier er derimot alltid fine og flotte, og hvis de mot formodning ikke er det har de et kundesenter det lukter svidd av – på en god måte.

Helt på tampen: Hvis IKEA leser dette er det helt lov å sende meg en 20 cm dyp Bestå-hylle i brunsort, da vi jaggu har plass til en ved siden av de fire vi trodde var nok forrige gang vi la igjen enorme summer hos dere. Koz og klemz.

Stikkord:

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

Jeg vet om en annen kul ting med IKEA: Umbraconøklene som følger med alt du kjøper.

IKEA er konge. Siden de serverer gratis barnemat der så har jeg faktisk vært innom der kun for å gi ungene mat for så å dra igjen. Snyltersk, men det passet fint inn med et spisestopp der da… ;)

Hmmmm ……. Nice artikkel … Jeg er imponert etter å ha lest artikkelen din ….
——————————
Hvis du vil fjerne Cisco eksamener så kan du konsentrere deg om cisco practice exams å få maks poengsum.

Her har vi et knallbra eksempel på to sånne kommentarer som er finfine, sånne man setter pris på, og så en totalt ubrukelig en på tampen.

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.