Gresskarlykt

I år fikk jeg, litt sånn på sparket, lyst til å lage en gresskarlykt.

Når jeg sier «litt sånn på sparket» betyr det egentlig «etter flere års nysgjerrighet på hvor vanskelig dette egentlig er» og «etter at jeg fikk tak i et ganske bra gresskar da jeg løp til en butikk etter å ha lest om gresskarlykter hos Alt godt«. Rett skal vel være rett.

Uansett. Steg-for-steg-metoden kan du lese der jeg leste den (finner du ikke linken er du for teit til å prøve). Sluttresultatet mitt kan du få se om du viser forståelse for hvor vanskelig det er å ta bilder av noe som lyser i mørket når man strengt tatt ikke kan fotografering for fem flate øre.

Lover du?

Okei, her er det:
PB180200Planen var egentlig å lage gresskarpai av innmaten, men etter å ha smakt litt på den i naturell form (innmaten, altså) slo det meg at det meste av smak må introduseres ved hjelp av sukker og fløte. Jeg er helt for sukker og fløte, men gidder ikke lage sukker- og fløtepai altså. Det får være grenser.

4 tilbakemeldinger på “Gresskarlykt”

 1. bza sier:

  Har lenge lurt på om jeg skulle fyre opp en gresskarlykt-konkurranse i nabolaget, men nå må det bli et år til neste gang. Fin kreasjon dog!

 2. Iversen sier:

  Det ville i så fall vært en finere tradisjon å ta med seg enn den som kjøres her i blokka. Tre oppganger er totalt egget ned i dag.

 3. bza sier:

  Det er fordelen med å bo i drabantene. Her vet jeg hvem morra di er så da tør de ikke å bølle…

 4. Jannicke sier:

  Må si det er en flott gresskarlykt, men tror du valgte rett i å ikke lage pai. Jeg ble nemlig nylig informert om at gresskar til lykter er pyntegresskar, og ikke ment til matlaging. De man lager mat av er ikke like kule å se på.