Kompromittert

Reklamene for Toyota Prius forteller oss at det er en bil uten kompromisser. Da stusser jeg litt, er ikke hele konseptet hybridbil ett eneste svært kompromiss?

Stikkord: ,

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

Tja, om man regner drivstoffeffektivitet og redusert støynivå som kompromitterende kan man vel si det. Antar poenget til Toyota er at den ikke står ytelsesmessig tilbake for rene bensinbiler.

Hybrid er strøm + bensin, fordi begge har fordeler og ulemper. Verken strøm eller bensin får fritt leide, men bilen får litt av begge deler. Det er selve definisjonen av et kompromiss. Overskriften, derimot, fungerte vel mer mot sin hensikt her.

Den definisjonen er isåfall ganske altoppslukende; vann blir jo således et kompromiss mellom hydrogen og oksygen. Begrepet blir ikke altfor anvendelig da. :P

Vann er ikke en handling, Kim.

I motsetning til en bil, mener du? :D

Å bruke bensin eller elektrisitet som drivkraft er jo ikke mål i seg selv, så i den grad en hybridbil er et kompromiss er det vel mellom miljø/drivstoffeffektivitet og ytelse/sikkerhet/pris/etc. Toyota mener vel de har konstruert en sak som ikke ofrer det ene for det andre, da.

Jeg syns det er bra jobba å synes å være uenig, og likevel beskrive det aktuelle kompromisset såpass nøyaktig.

Ikke at du trenger det, Espen, men jeg legger min fulle støtte bak deg her. (Og tror jeg kjenner din frustrasjon, til en viss grad.)

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.