Ivers tipper Premier League

300px-premier_leaguesvgI fjor lurer jeg på om Premier League forble utippet fra min side, og siden jeg ikke gidder å undersøke velger jeg å presentere dette som en forbedring i bloggeformen. I år blir det nemlig (som overskriften antyder, jeg begynner å miste ordets makt) god gammeldags synsing av den kommende fotballhimmelen her på Iversen Revisited!

At mitt favorittlag, Sunderland, har vært gode på overgangsmarkedet og at jeg har troa på en bra sesong (Selv om Steve Bruce strengt tatt bør kalle seg Mr. Tiendeplass basert på meritter) har selvsagt ingen verdens ting med noe å gjøre. Her er årets tabelltips:

Seierherrer: Chelsea
Et sterkt lag fra før av, og å hente inn Daniel Sturridge (et av Englands store fremtidshåp i angrepet) og briljante Jurij Zhirkov er ikke ueffent. Enda en reservekeeper har de vel også skaffet seg, men jeg skal ikke påstå at det blir utslagsgivende. Kontinuitet kan ikke overvurderes, og med en av verdens mest meritterte trenere tror jeg dette går mot seriegull.

Sølv er nederlag: Manchester United
De regjerende mestrene blir av mange tippet enda noen hakk ned på tabellen, men ærlig talt: Hvor mye svakere er de? Tevez og Ronaldo (og en del andre ubetydeligheter) er vekk, men begge er erstattet av spillere som fort kan gjøre mye ut av seg. Owen viser seg fort å være et kurant kjøp, Obertan er et enormt talent og Valencia har vist at han kan leke seg med de beste. Minusene er alderen til.. ganske mange av dem, egentlig.

Bronsen husker ingen: Manchester City
Ingen liker Nye Chelsea, men det kan ikke være mulig å drite seg ut med dette mannskapet (har noen andre lagt merke til hvor mange usympatiske karer de har kjøpt?). I en heftig 3-2-5 kommer City til å rake inn en (for dem) skuffende tredjeplass. På den annen side kan dette gå strake veien til Helgelandskysten og midten av tabellen – det er lov å håpe.

4. plass: Liverpool
Jeg skulle gjerne sett Liverpool høyere oppe, og jeg håper jeg tar feil. Artig med enda en britisk høyreback og en spanjakk uten muskulatur i anklene, men tapet av Xabi Alonso tror jeg vil merkes. Likevel, Benitez er en slu rev – fjerdeplass gir også Champions League-muligheter.

5. plass: Everton
Tja, hvorfor tippe Everton så høyt? Jo, nå skal du høre: Everton overpresterer både titt og ofte. Her satser man hardt på kontinuitet, spenning på overgangsmarkedet er det ikke Everton som garanterer for. De har lånt fjorårets 19-millionersmann Jô fra Manchester City – dette tipset betinger at han slår til.

6. plass: Arsenal
Solgt Kolo. Solgt Adebayor. Solgt halve reservelaget. Kjøpt Tomas Vermaelen. Arsene Wenger har tidligere vist at man kan vinne noe med kids, men det blir ikke i år. Etter noen år som et artig lag syns jeg Arsenal er på vei tilbake til litt kjedelig fotball, derfor trossetipper jeg dem litt ned. Bendtner kommer sikkert til å føkke opp den kollektive lagmoralen også.

7. plass: Sunderland
Ja, jeg tror vi kan satse på en Reid-plassering igjen. Syvendeplassen er igjen verdt litt Europa, og freidig som jeg er utroper jeg Sunderland og Steve Bruce til årets overgangsvinnere. Ikke på grunn av Frazier Campbell (som sikkert flopper som alle andre «lovende» United-spisser) og overprisede Darren Bent, men på grunn av billige Lorik Cana, Paulo da Silva og Lee Cattermole. At ikke tidligere Marseille-kaptein Cana gikk til en større klubb er mer enn hva jeg fatter, vi får håpe han ikke viser seg prislappen verdig. Se, å bruke masse penger er helt okei når det er ens eget lag. Artig.

8. plass: Aston Villa
Kjedelige Villa. Hundre spenn på at de spiller en bra vår og en middels høst og ender opp på en kjedelig åttendeplass. Noen i mot? Nei, tenkte meg det. Carew virker varm i trøya, Beye og Downing kan svinge begge veier. Vil lide under tapet av Mr. Villa, Gareth Barry.

9. plass: Fulham
Lille Norge gjør sannsynligvis en grei sesong, forutsatt at Hodgson fortsetter å basere spillet sitt på et solid forsvar. Ellers lite å si, men det blir spennende å følge med på utviklingen til «våre» gutter i London.

10. plass: Tottenham
For noen år siden begynte Tottenham å tulle det til. Før var Spurs en klubb man kunne stole på, nå lefler de med nedrykk. I år vil de hente seg inn igjen, men bare nok til midten av tabellen. Redknapp har investert tungt i forsvaret før årets sesong (og fremtiden, 2 x Kyle er begge fremtidshåp) og hentet inn ringreven Crouch. Fæl spiller, men han scorer vel et mål eller fem.

11. plass: Birmingham
Hvem faen bryr seg om Birmingham da?

12. plass: West Ham
West Ham er et sånt lag man ikke kan mislike. Litt fordi de har så søte drakter, litt fordi de kjører motstrøms angående overganger. Hammers har valgt å kvitte seg med et halvt reservelag før årets sesong, også har de lånt inn en snørrunge fra Inter for å scoer målene sine. Lykke til med den, West Ham. For øvrig har vår venn Rune på kundesenteret har følgende å melde om favorittene sine: Det blir gull i år igjen!

13. plass: Bolton
Etter at Colin Hendry kutta ut Bolton-karrieren har dette vært et lag jeg stort sett har brydd meg lite om. Stort sett kjedelige i alle ordets meninger og henseende, men vil nok berge i land en anstendig plassering.

14. plass: Wigan
Hæstad-dødaren Wigan er et tullelag. Helst hadde jeg sett dem rykke strake veien ned i Wankership, men det ser dårlig ut. Valencia er borte, pengene har de brukt på tre-fire mediokre spillere hvorav minst en bare er på lån uten kjøpsopsjon. Smart, Wigan – men hvert år er det noen som overrasker positivt, og jeg lurer på om det kan bli Wigan i år (i den grad denne plasseringen kan kalles en positiv overraskelse).

15. plass: Blackburn
Greit, Gamstelamst spilte en bra landskamp nylig. I forfjor presterte han på et høyt nivå i PL også, men fjoråret ble tøffere. Han tok seg riktignok opp på vårsesongen, sammen med resten av Blackburn. Det skal de ha. Jeg tror man vil lide under tapet av en del nøkkelspillere og moralbærere (Santa Cruz, Ooijer, Mokoena) – men kanskje Chelsea-innlånte Franco diSanto kan bli morsom?

16. plass: Stoke
Av respekt for faren til min venn «Martin» lar jeg være å si hva jeg mener om Stoke.

17. plass: Wolverhampton
Wolves tilbake i Premiership er for så vidt artig, men jeg vet ikke om de er noe å beholde?

18. plass: Portsmouth
Pompey er et passe mislykket prosjekt. Skulle bli Chelsea 2, men ender opp som nedrykkstippet på respekterte Iversen Revisited… Trist skjebne. Og ærlig talt, det er et litt trist lag også? Bortsett fra at man kan si «Pompey» når de spiller er det ikke mye annet sjarmerende ved dem?

19. plass: Hull
Klarte seg i fjor, men nå er det slutt. Har forsøkt seg på omtrent alt som er av ganske gode spillere i overgangsvinduet, men ingen (utenom Jozy Altidore, som jeg ikke ser for meg at vil fungere i engelsk fotball) vil bite på agnet til Hull.

20. plass: Burnley
Sorry, Christian Kalvenes – jeg tror det blir en kort affære med det gode selskap. Handlet noen møkkaspillere og sluppet noen møkkaspillere, stygge drakter og enda styggere by. Ikke positivt. Riktignok morsomt med Burnley tilbake i Premiership tatt i betraktning hvor kort tid det er siden man nesten rykket ut av ligasystemet, men det blir ikke seiere av en sjarmerende historie. Ikke i Europas tøffeste liga.

Stikkord: ,

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

…og serien starter med ledelse til Hull over Chelsea. Kan bli artig å regne ut status etter sesongen ja.

West Ham er som Roar Strand. Bortsett fra at Roar har vunnet noe, da..og spilt Champions League…og, vel…nei, dette var en tynn sammenligning…

Litt tynn, kanskje. Men bare litt, altså. Det var et godt forsøk.

Arsenals nedsabling av Everton lugget vel litt med tabellen din…

Joa, jeg må vel nesten si det nå siden jeg kommenterte Hull-coringa litt sleivete, men Arsenal holder jo aldri et sånt nivå en hel sesong gjennom. Jeg har konkludert med at Everton viste et stygt svakhetstegn mens Arsenal egentlig er i rute. Heldigvis rasket jeg med meg en betingelse for Everton-tipset og. Jeg er egentlig ganske happy.

For øvrig lurer jeg på om Tippeligaen vil gjøre meg til en pinlig berørt mann i år…

Om jeg kan levere inn denne lista i mitt navn i tippekonkuransen de visstnok har på jobben min? Premien er 200 kroner, og jeg skal dele den med deg om jeg vinner (bortsett fra at det koster ingenting å delta, slik at man må drive inn premien selv, så i mitt tilfelle blir den sikkert 0 kr. Men jeg skal dele dem også med deg) (og det er bare rekkefølgen jeg trenger. Jeg tror ikke man trenger begrunne plasseringene)

Klart du kan, Sonja. Jeg tror ikke det er det lureste du kan gjøre, men da har du i det minste deltatt. Om du tar med begrunnelsene er det mulig du blir ferska, med mndre du er svoren Mackem, så det er nok lurt å la det være ja.

Jeg misforstod! Det koster 200 kroner å være med, så den som vinner får ganske mange penger. Men man må fortsatt drive dem inn selv, så min premie blir fortsatt 0.

Jeg memorerer begrunnelsene dine, og hiver dem ut i diskusjoner. Folk blir overrasket. Jeg tror de ser på meg i et helt annet lys nå. Det er veldig gøy.

Jeg kan drive den inn om du vinner. :)

[…] hjalp meg med lista i fjor (OK, da så var lista jeg leverte inn nærmest en blåkopi av hans tipping av Premier League ), så lar jeg favorittlaget hans bli nummer to på lista over plasseringer som egentlig ikke betyr […]

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.