Ivers (og Rune) tipper Tippeligaen 2009

Tradisjonen tro skal Tippeligaen spås, og i følge samme tradisjon kommer tipset til å bli sånn halvpasselig. Derfor har jeg hentet inn konsulenthjelp, og i år blir det tippeduell her på Iversen Revisited. Vi tar plasseringene en for en fra bunnen av, med både mine og Runes innsiktsfulle kommentarer. Etter sesongen kjører vi poengberegning på avvik og utnevner en taper. Det er nesten det viktigste av alt.

For ordens skyld kan det nevnes at Rune er Rosenborger mens Ivers fremdeles bekjenner seg til Vålerenga. Årets tipping er noe mindre saklig begrunnet enn i tidligere år fordi Rune er så skral på sånn PC-maskin.
Tippeliga09
16. plass
Rune:  Sandefjord – Ikke mye å si om dette – bortsett fra at jeg vanskelig ser for meg at dette laget har noe i eliten å gjøre.
Iversen: Odd Grenland – Jeg hater Odd dypt og inderlig, derfor starter vi med et tips som nok er mer fra hjertet enn hjernen. Jeg syns ærlig talt ikke draktene er noe særlig heller, hvitt og sort liksom? Han Fagermo er jo en artigklump da.

15. plass
Rune: Odd – I mangel av kunnskap lytter vi gjerne til hjertet og ønsker Odd god tur ned igjen. Fine drakter da.
Iversen: Start – Hjertetippinga fortsetter, Start er også et lag jeg syns er skikkelig lite sjarmerende. Makrellfotball er en saga blott, og det er forhåpentligvis Start også snart.

14. plass
Rune: Aalesund – Egentlig skulle jeg ønske dem rett ned også, av mange grunner. Kjetil Rekdal og kjipt plastgress er jo grunner gode nok, i tillegg til at de spiller kjip fotball og er et kjipt folkeferd.
Iversen: FFK – Mitt mest radikale tips i år, jeg tror Fredrikstad vil stå for årets store skuffelsesbombe. Håper de vil angre bittert på å beholde Grönhagen i stedet for Tor-Kristian Karlsen, men tar jeg feil på denne vil jeg tro at det blir en kjempebom. Det er litt enten/eller med denne gjengen her.

13. plass
Rune: Start – Pinglefotballens fjes utad. Kommer aldri til å bli noen storhet i norsk fotball, og hører vel helst hjemme i nedre sjikt av Eliteserien. Et morsomt innslag er de da likevel.
Iversen: AaFK – Ålesund er sikkert en fin by. Jeg har sansen for Kjetil Rekdal. Kunstgress – det får de vel alle snart. Gode fotballspillere er det derimot en mangel på som ikke kan overses i Norges Southampton.

12. plass
Rune: Molde – Blæh! Liker dem ikke, og ser ikke for meg at de skal ha noen større sesong nå enn de har hatt en del år. Ønsker også Molde ad undas, men det er for mange dårlige lag til at de rykker ned
Iversen: Molde – Første samkjørte tips der. Jeg har ikke noe særlig i mot Molde, faktisk ønsker jeg midtbanen (Holm og Hoset er jo kjernekedre) deres alt godt i kamp mot andre enn VIF. Jonevret har hatt flaks en stund, nå er det nok.

11. plass
Rune: Godset – En sjarmerende gjeng. En kan komme et stykke på vei med sjarm, men…det blir liksom for dumt, likevel.
Iversen: Godset – Hm, hvem har egentlig kikket på hvem her? Rune sa vel det som kan sies.

10. plass
Rune: Lyn – Eeh…personifiseringen av sjelløst og kjedelig lag. Fotball blir ikke mye tristere enn Lyn
Iversen: Bodø/Glimt – Denne gjengen blir ikke undervurdert i år og vil følgelig ikke imponere like mye, men Brutter’n kan lede dem til en tiende plass som egentlig ikke er så verst.

9. plass
Rune: Bodø/Glimt – Sjarmtrollene fra nord. Det er noe eget ved Glimt, og jeg håper jeg tar feil og de hevder seg storstilt. Morro med sånne lag.
Iversen: Lyn – Jubelen fra tyve tusen tomme seter og seks poeng mot VIF drar Lyn opp på en niende plass. Det er kvalmt, er det. Fysj!

8. plass
Rune: FFK – Mye det samme som Glimt, men naboen er fra Fredrikstad, så da kan jeg vanskelig ønske dem for mye glede – selv om jeg er bosatt i Østfold.
Iversen: Sandefjord – Årets Bodø/Glimt, er mitt tips her. Undervurdert lag med ukjent trener, et par erfarne spillere og mye entusiasme på Tippeligaens mest pinlige stadionanlegg kan fort gå rette veien.

7. plass
Rune: Viking – Blir overaskelsen i år – de ser jo strengt tatt ut som en dumpekandidat, men tipper siddisene hevder seg helt oppe på en syvende, gitt…
Iversen: Brann – Joa, Austin er der permanent nå og de har lånt solide Onstad – men Eirik Bakke spiller fremdeles bare gresskamper og Steinar Nilsen hadde nok bare flaks i Tromsø.

6. plass
Rune: VIF – Rett og slett fordi de bør jo være på omtrent dette nivået. Om de er det eller ikke, det vet da faen.
Iversen: VIF – Åh, her kunne man sagt mye rart… Vålerenga burde vært et bedre lag, derom hersker det ingen tvil. jeg er så glad for at jeg har vært Andresen-skeptiker hele veien, for da er det litt mer kredibelt å si følgende: Kutt ut Martin.

5. plass
Rune: Brann – Brann blir også en overraskelse med en for dem enestående prestasjon.
Iversen: LSK – Jævla Lillestrøm.

4. plass
Rune: Stabæk – Dette kjønnsløse laget spiller jo fremdeles brukbar fotball, og jeg tror de gjør en bra sesong selv om de har amputert viktige deler av gullaget.
Iversen: Tromsø – Alltid et vanskelig lag å tippe, jeg ser Rune har plassert dem høyt oppe i år. Sjøl går jeg for fjerdeplassen, men går ikke av skaftet om de går hen og vinner hele dritten bare på rein eff. Veldig snodig lag, det her.

3. plass
Rune: LSK – Rett og slett fordi de blir kjipe å slå, og gamle minner om sure 0-1-tap fort kan bli resepten nok en gang for dette pip-pip-laget.
Iversen: Viking – Skuffet i fjor, i år vil de nok ta revansj.

2. plass
Rune: TIL – mest fordi jeg ikke vil undervurdere TIL nok en gang. Nå kan jeg trygt si at alt under 2. plass på dette stripelaget gleder meg. At de spiller rævvafotball får så være.
Iversen: Stabæk – Erstatningene er gode, virker det som. Treneren er den samme. Telenor Arena er en gymsal med plastgress, men det går da an å spille ball der. Stabæk kommer til å tjene på dekket, ikke noe lag i Norge spiller like kjapt og enkelt langs bakken, men det blir ikke gull. Det er bare ett lag som gjør sånt to år på rad her til lands, nemlig…

1. plass
Rune: RBK – nå brukte jeg store deler av fjoråret til å si at «hvis vi bare har en spiss». Nå har klubben i mitt hjerte gått til innkjøp av en sånn, og selv om jeg ikke dermed tror alle våre problemer er løst, så er jeg optimist. Mest fordi ting har en tendens til å utjevne seg over tid. Dermed skulle utellingsprosenten vår være bortimot 60-70% i år, og slikt må det bare bli gull av.
Iversen: RBK – Med tennene solid plassert i et surt eple. I år slipper trønderne trenerbytte og har en god stall. Rade Prica kan fort gjøre en god sesong, og jeg ser for meg at RBK tar hjem gullet. Vondt.

Hva taperen må gjøre for å vise verden hvor elendig vedkommende er til å tippe (utover å arbeide i kommunen, selvsagt) kan man jo foreslå i kommentarfeltet? For øvrig ønsker Rune oss lykke til med sesongen, men jeg syns ikke han virker så jævla oppriktig.

Stikkord: ,

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

Joda…jeg ønsker alle lykke til med sesongen. Helt oppriktig. Lykke er jo relativt, men mener jo at alle må være lykkelige hvis mitt tips går inn, rett og slett fordi min analyse av årets sesong er så fabelaktig riktig. Så som hvis du skulle holde med Sandefjord eller Odd..så må dere være lykkelig over å kunne kalle dere «Eliteserielag» en hel sesong, fordi det er så over evne at lagene deres i det hele skal kunne være med i det «gode» selskap. At Ivers tar noen råsjangser i tipset sitt er jo fordi han er en uhelberedelig gambler, ikke fordi han har så fryktelig greie på fotball. Sier som han Nils…vi snakkes når poteten skal høstes i Orkdal!

Er lite fotballinteressert, så har ennå tilgode å besøke hjembyens (iflg. Iversens) pinlige stadionanlegg… Men er jo nysgjerrig på hvorfor det er ansett å være pinlig? De som styrer og ordner der borte er visstnok stolte og fornøyde (får visst storskjerm snart, og sånn).

Heia Thorstvedt! :) (Tar vel luven av de fleste fotballforståsegpåere)

Rune: Si hva du vil, vi kjøper det ikke.

Christin: Smak litt på stadionnavnet: «Komplett dott enno arena». Det er litt pinlig?

Ivers…jeg sier hva jeg vil, og synes kanskje du burde kjøpe, i og med at mine poenger er ganske billige…

Ikke så halvgæært dette, dog litt uenig i at ikke Aalesund rykker ned. Aalesund, og hele det kjipe området rundt, suger.
Første og andreplass er som jeg selv har tippet for et par uker siden i linjeforeningens egen tippekonkurranse, og vi hadde et par til felles underveis.
(I fjor brukte jeg utelukkende DINE tips i nevnte konkurranse. Takk for den…)

Ah, gjaldt det navnet… Ja, det gikk noen varme runder i lokalpressen om akkurat det der. Men, money talks, og sånn ble det. (Ser fadesen når du har stavet det ut slik…, hehe, enda godt jeg ikke har fotball-basillen, jeg kunne jo blitt opprørt).

Ser ut som om dere har veldig delte tips, da.. Er gode sjanser for at vi får en taper i slutten av sesongen :p

Tamaras siste skrik: 1 måned til 23 år

Skal ikke tippe Adecco-ligaen også da?
Noen av oss har mer eller mindre frivillig blitt nødt til å interessere oss for :roll:

Lenemors siste skrik: Lykken er .. eller ikke?

Useriøst Ivers! Da jeg spådde tippeligaen i navlelo fikk jeg et annet resultat, som ligger ute på nettet et sted. Vi for se i november. Hadde trudd du var mer snåsamann enn dette!

Anderss siste skrik: Happy St. Patricks day

Nei dette var skrale greier, og det har dere vel skjønt selv også etter første serierunde der både Sandefjord og Odd viste at de blir å regne med fremover!

Hjorthens siste skrik: Jom jom røsk meg i Bjella!

Kritikkkkkkk?!!? Hva fanden? Altså, at Sandefjord slår et blekt Brann lag på første dag av serien er ikke mer enn man kan regne med, jeg sa for øvrig at jeg regner med at Sandefjord slår Brann. (Eller sa jeg at jeg «håper»?)Sandefjord viser seg nok snart fra sin rette side og plasserer seg rettmessig nederst – dersom da ikke Odd gjør det. For hva beviste Odd i 1. runde? At de kan bli rundspilt av et døvt Viking lag?

Det blir litt tabloid av kritikerne av denne eminente spådom å syte og sutre når det gjenstår 29 serierunder. Skam dere, dere vet hvem dere er. Og jeg er sikker på at vi vet hvor dere bor…

Mye useriøst her, jeg vil minne om at dette er en alvorsblogg. Ærlig talt…

For øvrig vil jeg bare peke opp til det jeg skrev om Sandefjord, Hjorthen. Ellers stiller jeg meg bak det Rune sier.

Tamara: Det tror jeg vi kan garantere.

Lenemor: Adehvaforno?

Anders: Du er fra Molde, da teller det ikke.

Dårlig med forslag på hva Ivers må gjøre når han taper….

Iversen må sende deg (og meg) en skjorte der det står at vi vant tippeligatippingen over han.

Sigurds siste skrik: Tippeligatipping 2 – og nytt design.

Deler ikke ut skjorter til folk som aldri viser meg åssen de tar seg ut i de skjortene de allerede har vunnet, Sigurd. ;)

Jeg tror jeg ba om en litt for liten størrelse, men jeg skal få lagt ut et bilde snart allikevel.

Jeg har vært litt forsiktig med å gå med den her, siden Tromsøværingen som drepte ex-samboeren og seg selv i vinter var Tromsøs «Dansbandgeneral». Skjorta kan gi gale assosiasjoner.

Sigurds siste skrik: Tippeligatipping 2 – og nytt design.

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.