No shit, Sherlock

Lars Rune Føleide ble bitt av en kar i fjor høst. Det var sikkert ganske vondt, og han sier selv at dette kan koste ham mastergrad og fin jobb. Ok. greit det. Man skal ikke tulle med hva andre oppfatter som traumatiserende (eller, man skal jo det, men her er det så mye annet å tulle med).

NHH-studenten saksøkte biteren for et fremtidig inntektstap på bortimot 16 millioner og 20 millioner kroner i oppreisning. Ja, ok. Om det er hva han mener han fortjener er jo det en fair sak. Kan vel tyde på at virkelighetsoppfatningen er litt på styr, men hva vet vel jeg? Selv er jeg jo bare en fattig kommunal jobbslave som sikkert ikke ville tapt stort på å bli uføretrygdet, så dette beløpet for tapt arbeidsinntekt blir litt drømmeland. Hvordan man kom frem til denne oppreisningssummen på 20 millioner kan man jo for øvrig bare fantasere seg frem til.

Han virker litt hårsår, den godeste Lars Rune, så jeg går ikke lengre enn det. Da saksøker han nok.

Det jeg vil plassere et fokus på er en uttalelse som kom etter at kravet om hauger og lass med penger ble avvist av Bergen tingrett, basert på at fornærmede skal ha slått saksøkte før han selv ble bitt:

Ved å frikjenne tiltalte, signaliserer retten til samfunnet at det er helt greit å bite andre mennesker, så lenge man påstår at den andre slo først, sier Føleide til bt.no.

Pinlig. At noen som sanker studiepoeng i mer enn normert hastighet kan få seg til å si noe så korka er vel ikke annet enn et bevis på at man godt kan skaffe seg en utdannelse uten å ha stort under topplokket.

Neida, Lars Rune, han ble ikke frikjent fordi han påstod at du slo først – han ble frikjent fordi retten festet lit til det. Han ble frikjent fordi retten fant det sannsynlig at det var deg som faktisk slo, ikke fordi han i en bisetning nevnte at han mente du slo først. Forskjellen der er ganske viktig.

Signalet som faktisk sendes er at du ikke har gjort noe særlig for å opprettholde den troverdigheten (og for øvrig verdigheten) som bør opprettholdes for å fortjene retten til å kaste bort rettsapparatets tid på idiotiske erstatningskrav. Så kan du heller mene at det er urettferdig og trøstespise litt sjokolade.

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

Jammen han har jo blitt mobbet i linjeforeningsavisen sin, eller «et offentlig medium» i tillegg.
Mener det burde kunne innbringe noen mill hvis han saksøker denne avisen. Det er der penga ligger vett. Øyebiting er én ting, men det gåkke an å drive og henge ut folk på den måten!

Jeg har sitti her en stund nå for å komme på noe vittig å si, men jeg nøyer meg med et kraftig bifall …

anderss siste skrik: Sundayman

Hehe. Jeg hadde ikke hørt om denne saken, men den er jo vanvittig. Du sier at Føleide virker litt hårsår… Jo du skal være ganske hårsår når du mener du taper 16 mill fordi noen har bitt deg. Joda. Jeg tviler ikke på at det gjorde vondt, men slike ting har en tendens til å gå over. Så det må være traumer som gjør at hele livet til denne mannen tydeligvis er ødelagt, og da skal du være bra hårsår ja.

Stuegrisens siste skrik: Hvordan går det ann å være så grisete?

Og i studentavisen blir han mobbet, så nå vurderer han å saksøke dem.

Alf Ivars siste skrik: Nettleien må følge strømleverandøren

Kan jeg som skattebetaler saksøke ham for å bruke mine skattepenger på tull og tøys?

Jeg syns det var verst med bildene han tydeligvis har tatt selv..

Tamaras siste skrik: Good news!

Det er nesten skummelt å kommentere denne saken, kanskje man blir saksøkt i etterkant?

Men uansett, det morsomste var at han klaget over at det kunne bli vanskelig å fullføre en planlagt mastergrad på grunn av skaden. Såret grodde på 14 dager, og han tok flere studiepoeng enn normert i etterkant av skaden. Konfrontert med dette forklarte han noe i retning av at kvantiteten på studiepoengene var bra, men at kvaliteten var variabel..hæhæ!

Fant ikke lenka til denne, men her står litt om saken. Lokalnytt er gøy!

http://www.firda.no/nyhende/article4153305.ece

Flopsys siste skrik: Eldkvarn på Soria Moria 24.02.09

Lurer på om det er mange sånne folk som har godt betalte lederstillinger i næringslivet.

Kims siste skrik: Nostalgianfall I

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.