Foreldreskolen (del 11)

I “foreldreskolen” tas det opp saker og ting som vi alle husker fra de unge år. For dårlige foreldre er dette en serie som kommer til å være til stor hjelp, da jeg selv endte opp som et meget vellykket individ. Hva jeg skriver om kan være opp til dere, foreslå neste tema som en kommentar!

I dag: Når poden vil blogge
bloggefingreUnger er rare. Det vet enhver forelder (tror jeg) godt. Noen unger er så rare at de får det for seg at de må starte med blogging. Nå skal jeg ikke moralisere over akkurat det valget, selv om det jo kan tyde på både ditt og datt, men når uløkka først er ute er det viktig at du som forelder har planen klar (hei, Elvis!). Hva du skal ta deg til avhenger naturlig nok av hva slags blogg ungen bestemmer seg for å skrive.

Moteblogg: Mote er den nisjen flesteparten av kidsa bestemmer seg for å bloggen om, spesielt etter at diverse motebloggere har oppnådd kjæledeggestatus i mediene. Dessuten bryr ungdom seg om klær, da er det ikke noe minus at man kan få oppmerksomhet og for den saks skyld penger for å skrive om noe man syns er kult. Den store fordelen for deg som forelder er at 90% av bloggere med fokus på mote gir opp etter to måneder, etter disse to månedene er de klare for å ta ut søpla og skrelle potetene igjen. Tilhører ditt barn den siste tidelen bør du imidlertid vurdere tiltak som nedskjæringer på ukelønnsbudsjettet, hengelås på iBooken eller kanskje en alvorlig prat om hvor drepende kjedelig moteblogging er. Greit nok at de er ute av håret ditt, men det er ok om de ikke bidrar til en teitere verden.

Dagbokblogg: En nøtt, siden du sikkert ikke vet om at den eksisterer. Om du skulle være så (u)heldig å oppdage at poden dagbokblogger må du vurdere om det er en gla’blogg eller en deppablogg. Er det en gla’blogg kan du bare la alt være som det er, ingen gidder å juge om hvor fint de har det om de virkelig har det kjipt. Hvis det derimot er en deppablogg bør du virkelig vurdere å holde kjeft om hva du vet, for det kan koste deg altfor mye energi og altfor mange timer med fotball på TV å begynne røringa i ditt barns mentale helse. Legg gjerne igjen en spydig kommentar anonymt i bloggen om du ønsker deg noen timer fri for barnemas (forutsatt at ungen ikke er en av dem som griner høylydt).

Filmblogg: Utelukkende positivt for deg, siden dette tyder på at barnet ditt liker å se film. Tid brukt på å se film er tid brukt på andre ting enn å plage deg.

Metablogg: Med dette menes en blogg som stort sett handler om blogging, hvordan man kan tjene penger på blogging og hva man skal gjøre for å snike til seg den største biten av leserkaka. Det er ikke stort å gjøre nå, dessverre. Spis Ibux og tenk på noe annet.

bloggingPolitikkblogg: Den mest slitsomme typen blogger er uheldigvis også den typen det er vanskeligst å bryte ned spiriten til. I denne blokka ligger også samfunnsbloggerne og mediakritikerne. Ekte engasjement er noe jækla herk. Anbefalt medisin er å gi opp før man sitter der som støttemedlem i AUF og spiser økologiske erter, men for deg som absolutt vil prøve kan det være verdt et forsøk å bruke hersketeknikker i samtaler om politikk rundt middagsbordet. Gjør det klinkende klart at debatter ikke vinnes av drittunger og at politikk er for suckers. Foreslå moteblogging for å øke sjansen for at barnet ditt gir opp. Vurder fosterhjem hvis det viser seg at barnet ditt tilhører de siste 10% av motebloggerne, da har du nemlig tapt.

Sexblogg: Pytt, hvis den håpefulle begynner å skrive puleblogg får du uansett ikke vite om det.

Humor/satireblogg: Her er det jo også forskjeller. Om vi snakker i lordx-stil er det vel lite å gjøre (utover å legge bloggen til i RSS-leseren din), men i det store og hele er jo folk ganske umorsomme. La snørrungen holde på, så kan du bruke tida di på noe annet. Det ryktes at alkoholavgiftene er på vei nedover.

Okei, jeg tror det dekket de fleste. Nå er du bedre rustet til å møte den potensielle katastrofen med mord i blikket. Husk at onkel Iversen har troa på deg, og han har alltid jordbæris i fryseboksen sin.

For nykomlinger: Her er resten av Foreldreskolen.

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

Hehe, bra skrevet! Når kommer unge-skolen for ungdommer som er så uheldige å ha både fedre, mødre, stefedre, tanter og det som verre er på Facebook? Eller som RSS-mottaker av bloggen sin?

CingTs siste skrik: Hadde ikke Jesus rent mel i posen???!

Siden dette jo nesten er en metapost, om man legger velviljen til…hvor blir det av BloggIdol?!?

Hjorthens siste skrik: Lot TV2 seg bruke?

Takk, takk, CingT. Forslaget er til vurdering, men nå går det fort et halvt år mellom hver foreldreskole…

Hjorthen da. Nå syns jeg du maser fælt! Men så lenge det bare er deg som maser tror jeg vi klarer oss uten. :p

Hihi :D

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.