Eksamen (del 4)

Vi skriver nesten halv ti, og jeg har sett nyhetene. Måtte se Jesus Christ Superstar en ekstra gang for å få full oversikt over hvilke scener som forekommer når, og har god kontroll på tolkningen av filmen nå. Det er mye verre stilt med «hvilken virkning musikalsjangeren, og den tilsynelatende spenneingen mellom filmens stil og innhold, gir på portrettet av filmens Jesusskikkelse».

For øvrig syns jeg oppgaveteksten er skikkelig dårlig formulert.

Tre andre innlegg som kan ligne:

Stikkord:

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

Det det vel handlet om var å gjøre Jesus til en popfigur som appelerte til unge mennesker. Jesus ble rett og slett kulere.

Det var vel ikke misjonering som var poenget med musikalen? De tar jo ikke i det heile tatt stilling til hvorvidt Jesus faktisk er Guds sønn, og handlinga stopper med korsfestelsen — i god tid før en eventuell oppstandelse. Og sånn religiøst sett er det vel det som er hovedgreia med Jesus — at han skal ha dødd for våre synder og stått opp igjen etterpå, no?

Isk: Nja, jeg syns ikke han ble spesielt kul. Judas, derimot, ble dritkul. Men uansett; selv om du har et gyldig poeng er det ikke spesielt relevant ift oppgaveteksten. Eller er det bare meg som har kjørt meg inn i en blindvei? Det skjer altfor ofte. ;) Faktisk innså jeg at det var relevant akkurat nå mens jeg skriver dette. Jeg har hengt meg litt mye opp i det som står mellom kommaene. Takk for nytt lys på saken!

Tiram: Nei, det tror jeg nok ikke. Som du sier tas det ikke direkte opp hvorvidt Jesus var Guds sønn. Men! Judas gjør det klart at han forstår hvorfor han måtte bli syndebukk numero uno, og sluttscenen, hvor Jesus-skuespilleren aldri vender tilbake til bussen og den utilsiktede gjeteren vi ser konturene av under solnedgangen kan tyde på at Jewison valgte å gå for at Jesus faktisk var Guds sønn, selv om filmen egentlig peker den andre veien. På den annen side leser jeg at det opptaket av gjeteren var en ren tilfeldighet…

Uansett har dere hjulpet meg på et spor hvor jeg kan få til noen tekstlinjer ekstra – og det hjelper godt!

Herregud for en eksamen. Jeg føler med deg!!!

Håper forøvrig du snart er ferdig, ser du sitter på MSN :)

PS: jeg er tannlege nå :D (OM jeg ikke stryker på skriftlig, venter spent..)

Tine: Aaw, takk. Det går ganske bra, jeg er veldig våken og litt over halvveis. Har ikke jobbet effektivt mer enn et par timer, så dette skal gå helt greit. :)

Nå må du somle deg til å få egen praksis her på Tøyen, da! :D

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.