Død snø med 289 ord

Når jeg går på kino for å se film om zombier og ungdom på hyttetur forventer jeg ikke noen gjennomtenkt storyline eller en godt fortalt historie, jeg forventer gørr, massakrering av nevnte ungdom  og kanskje litt sjangerlek.

Om du skal se «Død snø» kan du forvente alt som bør forventes pluss en glimrende Bjørn Sundquist som gjør filmen til en av dem som gjør et akkurat såpass tynt forsøk på å skape en bakgrunnshistorie at det fungerer. Ihvertfall for meg. Madammen klagde over manglende historie og originalitet, men henne tror jeg ikke vi skal høre så mye på. Dette er «Evil Dead» i den norske fjellheimen, og det fungerer så bra man kunne håpt. Skuespillerne er til og med flinke, det er jaggu ikke verst.

For å presisere: Man deler ikke ut seksere til filmer som denne. Det går bare ikke. Som sjangerfilm, derimot, kan det fort hende noen ville delt ut toppen av terningen. Jeg kan se for meg at denne treffer folk der den skal, til tross for enkelte dødpunkter, tilfeller av dårlig komisk timing og dårlige valg på musikkfronten.

Unntaket når det gjelder musikken er sannsynligvis kjent for deg allerede, om du leste helt hit. Jeg kan bekrefte at slakt kombinert med Åge Aleksandersen utgjør en av tidenes høydepunkter i norsk filmproduksjon, og for den saks skyld på verdensbasis innen sjangeren. Det er faktisk så enormt bra at jeg nesten tar meg i å lure på om den ene scenen lurer meg til å tro at filmen var bedre enn den egentlig var.

Jeg koste meg. Da krever jeg ikke mer, men ikke gidd å se denne om du ikke setter pris på slasher med ostehumor. Det er lov å bruke huet før du bestiller billett. Se opp for tidenes Stavanger-badass i norsk film, flotte bilder av fjellheimen og han fyren fra alle de reklamene.

Stikkord:

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

har nettopp sett den jeg også. højdare.

tror kanskje høydepunktet for min del var da hjernen til han første fyren dasket i bakken. mest fordi det var da jeg skjønte hvilket nivå vi skulle på.

og da gutta hang og dinglet utenfor stupkanten i tarmene til zombien …

det er jo så bra, måten de bare viser fingeren til all etablert norsk kulturtradisjon på.

tar greia med overskriften lett. bjørn stærk anmelder alt på 256 ord, som er 16 opphøyd i andre, så du anmelder på 17 opphøyd i andre.

Esquils siste skrik: Hvor kjendis er du?

Jeg glemte helt å nevne Hammer & Sigd-øyeblikket, det var også bra.

Sølvpoeng for å ferske overskriften, jeg brukte jaffal ikke det tallet ordtelleren min mente jeg hadde lagt meg på. :)

Da bør jeg kanskje ta meg en tur på kino da.

anderss siste skrik: Practising

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.