Eksamen (del 1)

I dag starter min vesle «tre»-dagerseksamen, som slettes ikke varer i tre dager. Den varer fra i dag klokka 10 til torsdag klokka 15. Jeg har aldri hatt hjemmeeksamen før, og syns egentlig ikke noe om sånt, men det er bare fordi jeg er skikkelig dårlig på å skrive mye, og er det en ting man må på en hjemmeeksamen så er det å tyne ut mange sider.

Kravet vårt er åtte til ti sider, som for de fleste er veldig overkommelig. Jeg har aldri levert noe til verken universitet eller VGS på mer enn seks sider, såvidt jeg kan huske. Jeg liker ikke å skrive langt, jeg liker å skrive kort, konsist og rettet mot poenget. Tørrprat i akademiske oppgaver er det verste jeg vet.

Skjønt, å kalle dette en akademisk oppgave er kanskje å dra det litt langt. Dette er et latterlig emne som av uante grunner deler ut 10 studiepoeng; «Jesus på film». Her er årets eksamensoppgaver, for your entertainment:

Enten:

Tolk Jesus Christ, superstar (Jewison: 1973). Drøft deretter hvilken virkning musikalsjangeren, og den tilsynelatende spenningen mellom filmens stil og innhold, gir på portrettet av filmens Jesusskikkelse.

Eller:

Hvordan har evangelienes hovedperson blitt framstilt på film? Drøft spørsmålet ved hjelp av sentrale eksempler.

Typisk nok hadde jeg ikke kjøpt filmen det er snakk om i den første oppgaven, og jeg liker ikke sånne oppgaver hvor jeg må velge et par premisser selv (i dette eksemplet må man jo velge sine egne eksempelfilmer). Nå har jeg tenkt meg til byen for å kjøpe Jesus christ, superstar. Om ikke annet skal jeg klare å lure meeg rundt noen formkrav med sleipe karakteristikker av hovedpersoner og kritikk av de noe platte sangnummerne.

Oppdateringer vil selvfølgelig følge her på Iversen Revisited. Stay tuned.

Tre andre innlegg som kan ligne:

Stikkord:

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

Hvis du er utstyrt med VHS-spiller, har jeg faktisk den filmen liggende, tru det eller ei …:)

E-post er herved avsendt.

hm. broren min tar det emnet der. props hvis du klarer å skjønne hvem det er.

mmmm props brukes altfor sjeldent i dagligtale føler jeg

Sprekt av ham, jeg kjenner ingen der utenom madammen, dessverre. Valgte det fordi jeg liker film, trenger noen studiepoeng for å blidgjøre Lånekassen og fordi det var null obligatoriske oppmøter.

Artig nok hadde jeg helt motsatt problem. På BI hadde vi slike oppgaver hele tiden (17 i tallet tror jeg det ble) og jeg hadde store problemer med for få sider.

Props er kongeord. Jeg kunne si «kudos», men det er blitt ramponert av underskog.

[…] Noen husker kanskje at jeg skrev eksamensoppgave om Jesus Christ Superstar før sommeren (kan være greit å lese gjennom om du ikke har lest stort her før). Dette er Herodes’ sang fra nevnte musical, og den hjemsøker meg. Herodes gjorde meg gal, og for et par måneder siden slettet jeg sangen fra mp3spilleren. Problem solved! […]

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.