Kjære fildelere

Jeg vil bare fortelle dere at jeg gir faen.

– Dere kan dele og laste ned alt dere vil for min del, jeg gir katta.
– Dere kan sutre i vei om at raidet i Sverige var en voldtekt av ytringsfrihet, privatlivets fred og hva i helvete dere vil kalle det.
– Dere kan til og med prøve å vri det faktum at å dele kopibeskyttet materiale er ulovlig til et spørsmål om deres personlige frihet på nettet.

Jeg kunne ikke brydd meg mindre. Jeg syns ikke synd på dere eller filmselskapene. Kanskje litt på fattige artister som taper livsgrunnlaget sitt som følge av at ingen handler skivene deres men heller laster ned musikken, men det er alt. Jeg hadde gitt totalt faen om et filmselskap hadde overvåket trafikken til og fra min personlige datamaskin. Jeg gjør stort sett ikke noe ulovlig, og om jeg gjør det tar jeg konsekvensene av å bli tatt. Om det er Warner Bros. eller Onkel Blå som står for overvåkningen, eller for den saks skyld forteller Telenor at de må stenge nettlinja mi og hiver meg i fengsel – det er meg totalt likegyldig. Det er uansett min feil i utgangspunktet.

Personvern my ass. Kom tilbake når noen virkelig har trengt seg inn i deres private sfære og sørget for at dere føler dere inkriminert når dere har slutta å gjøre kriminelle ting. Da skal jeg bry meg. I mellomtiden skal jeg høre på piratkopiert musikk.

Tre andre innlegg som kan ligne:

Stikkord:

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

Er vel ingen artister som taper livsgrunnlaget sitt på piratlopiering. Fins ingen tall på det, og det har foregått helt siden vinylen kom.

:=)

Ikke piratkopiering heller, for den saks skyld :=P

Hehe, hadde det ikke vært for at noen kommenterte det hadde jeg nok fjerna den delen der iløpet av dagen – men nå er skaden skjedd. ;)
Jeg syns jeg måtte synes synd på noen, og når disse paranoide personvernforkjemperne kan late som om verden går til grunne, da tenkte jeg at det måtte være lov å synes litt syns på Silje (19) som ikke har råd til brød fordi ingen kjøper cd-skiva hennes. ;) Jeg vurderte å skrive \»Klipp heller håret og få deg en jobb\» etterpå, men tenkte at da ville vel folk kicke på at jeg var kulturhater ellerno. Jeg hater tross alt ikke noe mer enn denne fantastiske sutringa fra snurte torrentelskere.

Enig. Det er litt sånn kvalmt når man meget godt vet at de fleste torrentelskere ikke engang tenker tanken «fair use» (og kanskje enda mindre vet hva begrepet innebærer).

:=)

Frihet er å kunne være kriminell når det passer meg, og kalle det inngripen i privatsfæren.

Eller noe sånt.

Forøvrig innrømmer jeg glatt at den eneste grunnen til at jeg ikke har Kazaa er at den laster ned så mye dritt på maskinen.

And now for something completely different: Hvordan gikk supporterballen i dag??

Brom og Isk: Ja, det er sjarmerende mengder av selvinnsikt der i gården. Jeg har også fildelingsprogrammer på maskinen, jeg bare har aldri noe behov for å bruke dem. Man har da spenn.

Sam: Ganske dårlig (to knepne tap + et målkalas), tipper de skriver noe om det på Jagels etterhvert. Skal i så fall linke dit.

Alternativet er da altså å laste ned fra nett fra lovlige siter. Guess what? Artistene får ikke en øre uansett – det finnes nemlig ingen fordelingsnøkkel som sikrer de inntekter, så alt går direkte til plateselskapene uansett. På tide at myten om hvordan man tar brødet ut av munnen på den sultende artisten blir punktert.

Les denne artikkelen fra en som har jobbet i bransjen og lær noen fakta istedet for å tro på propaganda:

http://www.negativland.com/albini.html

Geir: Du må være et skikkelig kjøtthue. Først og fremst har jeg allerede gått glatt med på at ingen mister livsgrunnlaget sitt fordi du laster ned litt musikk. Det vet vi alle at ikke er tilfellet. Men om jeg svindler forsikringsselskapet er det på samme måte «ingen» som lider. Kanskje noen må betale en krone årlig mer i premie, men i virkeligheten klarer alle seg like bra, og jeg får noe jeg har stjålet. Flott for meg, alle andre gir beng. Men det er hyggelig å se at noen ikke orker å lese en såpass kort post før de kommenterer på galt grunnlag.

Så til hvorfor du sikkert er en innavla fyr fra Seljord: Det finnes et alternativ til; man kan kjøpe varene man har tenkt å nyte. Da må man bruke penger, altså det man får når man klipper håret og får seg en jobb.

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.