Dansebandkalenderen: 10. desember

Dagens poengnøtt: Siri har lovt valgkamp i dag, så dagens nøtt blir en som bare A-mennesker kan elske. Eller, det er vel ikke helt sant, for jeg har ikke sjekka om det finnes et fasitsvar. Hvorfor heter det egentlig A-menneske og B-menneske?

Dagens lenke: I Dogfight 2 skal du leke tysk pilot og redd ver… eh, være kjip med allierte piloter.

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

Jeg har nå googlet, men kom ikke frem til noe. Så jeg velger heller å bruke mitt eget hode for et smart svar.

A kommer først, før B. Så da er det naturlig at de som står tidlig opp blir kalt A-mennesker. De kommer først. Hvorfor det da heter B-mennesker er vel åpenbart. B kommer etter A. Og B-menneskene kommer etter A-menneske.

Jeg håper det ga mening.

Sandra banan.s siste skrik: Levemåter.

Jeg sendte svaret før jeg var ferdig….

Jeg vil tro at de menneskene bak ordene «A- og B- mennesker» var sliten og hadde ikke lyst å komme opp med et fancy ord. Så de bare tok det første de kom på. Og siden alfabete er et ganske kjent fenomen, vet alle hvilke bokstaver som kommer først. Men å måtte tenke på resten av bokstavene blir bare slitsomt. Så de tok det første de kom på; de første ordene i alfabete.

Sandra banan.s siste skrik: Levemåter.

Så vidt jeg skjønner er dette en dansk måte å dele inn menneskene på. Begrepet B-menneske oppstod først; urbane, unge mennesker, som var mest aktive på kveldstid, og late på morgenen: http://www.b-samfund.dk/node/14

Og uttrykket A-menneske kom som en motvekt mot disse.
http://da.wikipedia.org/wiki/A-mennesker_og_B-mennesker

På engelsk kalles de to forskjellige mennesketypene (for det er typer vi snakker om her; om du sperrer et A-menneske og et B-menneske inn i hvert sitt rom, uten tilgang til sollys eller klokke, vil de utvikle hver sin døgnrytme), «lerker» og «ugler». Langt mer sympatisk. Uhu!

Sonja DaAs siste skrik: Mitt forhold til Oslo (eller skumle trikken)

A-mennesker står Alltid tidlig opp.
B-mennesker står Bestandig sent opp.

Er ikke det logisk da?

Sigurds siste skrik: Skole, bolig og demokrati

Hva med:
A-mennesker er alltid teite.
B-mennesker er best.

Det mest logiske jeg har skrevet på lenge.

Sandra banan.s siste skrik: 10. desember – Dagens inspirasjon

A-mennesker er som Aristotelles
B-mennesker er som Bacchus

jokkes siste skrik: Kokkelering: Kokosfåregryte m epleris

Jeg ville egentlig ha trodd det var fordi A kommer før B. Men B står for Best.

Ragnhilds siste skrik: En kjapp en…

B «kommer» senere enn A, og legger seg derfor senere. B-mennesker er rett og slett bedre i senga.

Sigurds siste skrik: Memetid – 7 ting om meg selv

Jeg aner ikke svaret heller, men kan gjette at det var A-menneskene som kom på ordene, og ettersom de innbilte seg at de var bedre enn B-menneskene og ikke har mer fantasi enn til å bruke samme system som brukes for å kvalitetssortere perler, ble det bare sånn. Teitingene!

Men når jeg nevner teitinger; hvor i huleste granskauen finner du alle de ekstremt ulekre mannfolkene? Jeg må si jeg er imponert, om enn med negativt fortegn. Jeg tror ikke jeg kunne funnet så mange menn det gjør så vondt å se på selv i Texas!
Og jeg var der en gang på åttitallet!

Marinas siste skrik: 6 grunner til å kjede seg i dag…

To poeng til Marina der, for å få med litt styggheter om A-mennesker og et plausibelt svar. Bildene er fra Sverige, Marina. :D

Hva? Får jeg ikke poeng for å være først ute med riktig svar?

Sonja DaAs siste skrik: Idé #3 (ikkje gjennomførbar)

Jo, der gikk det litt raskt i svingene. Men jeg legger til poengene dine ved neste oppdatering, ellers blir det krøll med dagens beklagelsesinnlegg. Åkei?

Den er grei. Bare ikke la det gjenta seg.

Sonja DaAs siste skrik: Stakkars meg!

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.