Dansebandkalenderen: 7. desember

Først og fremst: Tusen takk for at dere dyttet meg videre i Tordenbloggen!

Dagens poengnøtt: Dansebandet i dag har et navn som klinger vakkert i ørene til alle som syns internettet er noe jævla nymotens styr. Jeg syns derimot internett er en fin ting, og i dag kan dere bruke nevnte verktøy til å spekulere dere frem til svarene på følgende to spørsmål (2 poeng til førstemann med alle de korrekte svarene, ellers deles det som vanlig ut poeng for kreativitet, smisk eller andre ting jeg liker):

  1. På nittitallet spilte David Hasselhoff en tegneseriehelt som snart skal spilles igjen, men av en annen skuespiller. Hvem er den andre skuespilleren jeg tenker på?
  2. Det er en norsk skuespiller som virkelig er kongen av jula. Han er årlig en viktig ingrediens i to klassiske og uunværlige julefilmer og med ujevne mellomrom er han med i en NRK-julekalender. Hvem tenker jeg på?

Dagens lenke: Jerry Springer for intelligentsiaen, et herlig sammendrag av en super episode.

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

1. Michael Knight
2. Helge Jordal

jokkes siste skrik: RocknRolla

Jeg tror denne tegneseriehelten må være Nick Fury, som visstnok skal spilles av Samuel L.Jackson i 2010-utgaven?

Men hvem som er kongen av jula, se det er et annet spørsmål…jeg gidder ikke google og prøver meg på et langskudd: Henki Kolstad?

Eller…nei, det er selvfølgelig Knut Risan du mener. Hvordan kunne jeg glemme gamle Knut?!?

Ja…og Ivers er han blonde helt til høyre.

Hjorthens siste skrik: Politiloggen natt til søndag

Jeg er ganske blank på den første der. Men det må jo være Knut Risan du tenker på i den andre der, med både Reisen til julestjernen og Tre nøtter til Askepott. Og dessuten er han jo med i Jul i Skomakergata.

vel, såvidt jeg kan lese av spørsmålet er det vel hvem som skal spille Knight Rider i 2008-utgaven? og det er vel han godeste Justin Bruening?

Spørsmål to tenkte jeg også øyeblikkelig på Henki Kolstad… men etter å ha prøvd å tenke etter om han faktisk er med i noen filmer og ikke bare tv-serien… så det er nok Knut Risan ja.

Helenes siste skrik: Siden atte derfor…

Var Knight Rider noen gang en tegneseriehelt? Annet enn i overført betydning da så klart?

Hjorthens siste skrik: Politiloggen natt til søndag

Risan, så klart. Og mitt langskudd hadde truffet samme sted som Helene sitt. Men jeg må stå tidligere opp, skjønner jeg. Blir ikke mye poeng av å stå opp etter tolv.

Tirams siste skrik: 6. des: Krydder og skeptisisme

Jeg var blank da jeg leste spørsmålet, og var blank da jeg leste forslagene. Jeg aner ikke hvem Risan er, med mindre det er en tysk sjokolade laget av de samme som lager Werthers Orginal, og har reklamer med en ufyselig dubbing.

Men hvis Hassle The Hoff noen gang skulle vært en tegneseriehelt måtte det jo vært:…

BEACHMAN!!!
Mannen som alltid tar seg godt ut i speedo, aldri blir solbrent og aldri får svømmehud uansett hvor mye han bader. Mannen som har så mye hår på kassa at selv mammuter blir sjalu, og en sveis som aldri aldri er i uorden når han stiger opp fra havet som en Guds åpenbaring (for kvinnen.)

Den norske skuespilleren som går igjen i jula er Snipp, for som vi alle forlengst har forstått er jo Snapp svensk.
Ekorn kommer fra det norrøne «íkorni», noe som er bevis nok for meg at Snipp er norsk.

Sigurds siste skrik: Storebror ser deg

Æhææhæh. Den Jerry Springer-greia fikk meg til å føle at universitetsutdannelsen ikke var helt bortkasta.

Jeg mener dog at du ikke trenger å være essensialist for å godta mange av Nietzsches observasjoner av demokratisk moralisme, siden du ikke trenger å tro at andre mennesker også har godtatt eksistensialisme for å godta den selv. Det er det som kalles kognitiv dissonans, det. Eventuelt kan man bare godta at det ikke finnes sannheter, se på både nihilismen, eksistensialismen og hvilket som helst annet filosofisk rammeverk du liker å føye deg etter og bare behandle dem som gestalter du bruker for å tolke inntrykk.

Da trenger du egentlig bare godta at du tenker, derfor er du, og så faller resten av brikkene på plass. Krever at du er konstruksjonistisk som bare faen, men med mindre du har innmari lyst til å være utilitarist er da ingen grunn til ikke å være konstruksjonalist?

Vel, Knight Rider var en åttitallsserie, så de kan ha laget så mye tegneserier de bare har villet – jeg tenkte nok på Nick Fury som skal spilles av Samuel L. Jackson. Kongen av jula er selvfølgelig Knut Risan.

To poeng til Hjorthen der, altså. Ett poeng til Tiram for B-takter og ett til Erlend for digresjoner. Sigurd var close igjen, men ingen sigar i dag.

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.