En kjip beskjed kommer sjelden alene

Fin dag.

Først ringer han som er ansvarlig for meg i Elan IT og forteller at jaggu vil de jeg jobber hos heller flytte pikkpakket sitt til India for å spare penger. Plutselig sitter jeg igjen med rundt 30% av min nåværende stilling fra september.

tommel oppHar noen en jobb til meg? Sånn fra litt etter sommeren på ukedager, jeg har en ganske ålreit CV og gode referanser.

Dagen fortsetter forsåvidt i samme sporet:

Litt over fem sjekket jeg posten. Brev fra Statens innkrevingssentral med krav om å betale tilbake hele studielånet (to år) i morgen den dag. Jeg har studert nok til å unngå tilbakebetaling det siste året, og etter litt nærmere etterforskning viser det seg at Lånekassen har sendt en skau med brev til adressen jeg bodde på inntil juli i fjor (som jeg aldri har vært folkeregistrert på) med nedbetalingsplan og inkassovarsler. Artig at Innkrevingssentralen klarte å sende til rett adresse, så fikk jeg i det minste vite at jeg skyldte penger fluksens før mennene i dress banker på døra mi. Jeg får skylde på meg selv som aldri sendte Lånekassen et utfyllende brev med varsel om at jeg faktisk studerer selv om jeg ikke har tatt opp lån for i år.

Sånn for ordens skyld; Jeg regner med å løse studiegjeldsproblemet lett over telefon i morgen, men irriterer meg over at brevene de har sendt til gal adresse åpenbart ikke har blitt returnert av SiO eller vedkommende som har flyttet inn på min gamle hybel.

Tre andre innlegg som kan ligne:

Stikkord:

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

Jeg ligger hjemme og uffer meg på grunn av litt feber. Hvis du holder oppe humøret etter en slik dag, så har jeg et par ting å lære.

Men det visste jeg vel, egentlig.

Nja, jeg tenker som så at selv om en overbetalt heltidsjobb ryker, så har jeg fremdeles en overbetalt deltidsjobb. Den kan jo suppleres med en normal deltidsjobb, skal jo ha litt tid til noen studiepoeng også.

Angående studiegjelda er det nok humøret i morgen man bør dømme etter, når jeg har fått snakket med Lånekassen.

He he he. Jeg fikk samme brev fra SI i februar i år. Det også etter flytting. Problemet er at det på Lånekassas nettsider står at de henter adresseendringer fra Folkeregisteret, men at dette kan ta litt tid. At det skulle ta seks måneder ( i mitt tilfelle) er jo litt merkelig. Generelt er det fryktelige tungrodde saker det der med Lånekassa.

Løste det seg greit for deg da?

Been there, done that. Så lenge du har papirer på at du har studert er det ingen problemer. Men møt opp personlig. Det er kortere ventetid da enn over telefon, og du får fikset alt med det samme (hvis du tar med papirene, vel å merke).

Det var litt av en dag! Du får deg helt sikkert en jobb. Det er ikke så mange som synes det er stilig å jobbe natten vel?

Lånekassen ordner seg sikkert. Jeg er glad det er lenge siden jeg var ferdig med dem, gitt.

Iversen: Det løste seg, men jeg studerer ikke lenger så jeg måtte faktisk betale tilbake hele beløpet jeg ikke hadde betalt på seks måneder. Det ble jo en del penger og mye havregrøt den måneden… Likevel: jeg kjenner en del som har klart å trygle seg fram til andre avtaler. Burde ikke bli noe problem tipper jeg.

Hei. Det suger at du mister sjefsjobben din. Hvis du vil flytte til Stavanger, så kan du få jobben min på Helgø dog.. :) Skulle gjerne gitt fra meg dritten til mer kvalifisert arbeidskraft.

Men stå på.. du finner nok fort noe nytt med din wit & charm.

Hm…jeg har krangla med lånekassa før, og min erfaring er at det er lurt å gjøre det skriftlig. Hvis ikke du gidder det: sørg for å notere navn på den du snakker med og tidspunkt for samtalen. Evt. be om å få det skriftlig det dere blir enige om. Ugg!

Jeg minner om Iversens tidligere uttalelse: » Man pleier vel uansett ikke å være avhengig av å se hva man skriver? Bare tapere skriver feil.»

hehe

Dakar Ivers.

Life’s a beach. Lykke til med jobbsøkinga!

Jeg husker jeg tenkte en gang at
hvis jeg hadde min egen selvmordsbomber ville jeg sendt ham til leutenhaven i trondheim for der kan han få med seg både parkeringsetaten og lånekassa i ett.

men tiden leger alle sår.

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.