Latter(lig)

Beklager VG-parentesen i overskriften. Jeg har altså spist på restauranten i etablissementet Latter. Det er der Anne Kat. Hærland for tida har et show hvor hun er tidvis morsom den første halvdelen og litt pinlig svak i den andre, i tilfelle du lurte. Vi var der som en del av jobbens julebord.

Da vi fikk programmet tenkte jeg at menyen så ganske snasen ut. Her, dere kan også få se:

Forrett: Confit av andelår servert med salat og saltbakte mandler med bringebærvinagrette.
Hovedrett: Reinsdyrmedaljonger surret med bacon på rosenkål, tyttebær og enebærsjy.
Dessert: Iskake på nøttebunn med varm sjokoladesaus med skogsbærkompott.
Til sist: Kaffe og semi-valgfritt børst.

Forventningene
And er jo godt, tenkte jeg, selv om jeg ikke har noe særlig til overs for konseptet confit. Bringebær har en tendens til å ta litt mye over, mandlene mente jeg ikke stort om. Hovedretten gledet jeg meg veldig til, godt reinsdyrkjøtt er ingen kjedelig opplevelse. Bacon elsker alle som bruker internett, og jeg er ekstremt begeistret for rosenkål. Desserten tenkte jeg det ikke var så farlig med, når den tid kom ville jeg vel uansett være god og mett (vi startet gildet med tapas i egne lokaler). Iskake er ofte et annet ord for kjip iskombinasjon, men nøttebunn og varm sjokoladesaus mente jeg kunne bli godt. Skogsbær er jeg ikke så veldig glad i, men sånt kan man jo bare ta bort. Etter maten skulle vi altså bli servert en kopp kaffe og et glass med konjakk eller noe annet for de som ønsket det.

Ventetida
Så takket Hærland for seg og lot oss begynne vandringen gjennom de alt for trange Latter-gangene og opp i restauranten. Vi fikk brød og aioli som ventemat, og det var helt ok. Brødet var kjedelig (men det er det jo ofte), men aiolien falt i smak. Jeg er heldigvis ikke kresen på aioli, sålenge det smaker litt hvitløk er jeg stort sett fornøyd. Så drøyde det en litt for lang stund før anda ble servert, og jeg mistenker at det skyldtes treg servering i og med at maten knapt var lunken da den kom.

Forretten
I tillegg var den veikt presentert, bringebærsausen smakte nesten litt bittert og stykket med andekjøtt så nesten litt for mye ut som confit til at det fristet noe særlig. Heldigvis smakte det ikke så aller verst, selv om jeg sliter litt med andeskinn som ikke i det minste begynner å nærme seg litt sprøstekt. Nåvel, man kunne ikke vente annet, men det går ikke an å anbefale dette for mennesker man unner god mat. Beklager.

Hovedretten
Ah, offeret for mine høyeste forventninger. De ble selvsagt knust som jomfrudom på skoleball. Baconet var bløtt og av lav kvalitet, rosenkålen var skåret opp i små strimler og presentert som en seng for kjøttet. Greit nok at man prøver å være litt fancy, men det smakte elendig. Ikke aner jeg hva de hadde gjort, men på mirakuløst vis hadde kokkene klart å forsterke rosenkålens bitre smak og gjemme bort søtsmaken. Bra jobba! Einerbærsjyen var kjedelig, tyttebærene var helt sikkert som de skulle være (men jeg liker dem søtere). Da gjenstår reinsdyrmedaljonene. De var ekstremt møre, det skal de ha. Dessverre smakte de ingen verdens ting. Jeg kødder ikke altså, de var totalt smakløse. Null smak. Det var ikke en gang brukt salt her, og den relativt karakteristiske smaken av reinsdyr må de ha lagret et annet sted. Har du smakt sånn tynt papir noen gang? Veldig tynt og fint papir som er enklere å tygge enn normalt skrivepapir, der har du hvordan det var å spise dette griseriet. Jeg ville egentlig anbefalt papir om du måtte velge. Og salt. Jeg spiser vanligvis alt på tallerkenen fordi det er det man gjør når man ikke er tre år gammel, men denne gangen måtte jeg etterlate halve rosenkålsenga, omtrent alt baconet og en av medaljongene.

Desserten
Så kom desserten, og da var jeg selvsagt fremdeles ganske sulten. Nøtteb7unnen var borte vekk, erstattet av en biscottilignende sak på toppen av isen. Sjokoladesausen var dessverre ikke varm, og ikke særlig god. Jeg respekterer folk som liker mørk sjokolade, men å lage en saus som smaker mørkt – men er lys, det er lureri. Vaniljeisen var god, den smakte over gjennomsnittet bra til vaniljeis å være. Det skal de ha.

Til sist
Kaffe, vondt. Konjakk, sannsynligvis hjemmebrent med essens fra RIMI.

Konklusjon
Om du skal se stand-up og liker Anne Kat. Hærland vil du sikkert elske showet hennes, men om du skal spise etterpå er det lurt å bruke pengene dine et annet sted. Takk gud for gratis julebord. For øvrig var personalet hyggelig, med unntak av sikkerhetsvakta som fortalte meg at jeg hadde blitt bedt om å forlate lokalet tre ganger fordi jeg var sjenerende full/høy og hadde forsøkt å banke opp to andre sikkerhetsvakter. Det var en surralistisk opplevelse da det gikk opp for meg at svenske sikkerhetsvakter ikke forstår norsk.

Tre andre innlegg som kan ligne:

Stikkord: ,

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

Hjelpe meg, glad jeg ikke skal dit og spise :-S
Skjønner godt at du ble skuffet!

~SerendipityCat~s siste skrik: Jeg har lest…. “Onkel Dudde får seg norsk dame” (Mads Larsen)

Haha, du skulle vært på mitt julebord! Vi hadde buffet på Wasteland, som er et sted du spiller laserspill (eller hva det heter). Og dette var ikke en buffet med «mer enn nok mat», det var en buffet med «akkurat beregnet til 70 personer». Stusselig.

Jeg burde kanskje skrive et innlegg om det, men jeg tror ikke jeg orker…

Tamaras siste skrik: Lørdag i stikkordsform

Nå var jeg i Afrika da jobben min hadde «julebord». Men jeg er blitt fortalt at de ble servert gryterett. Og de fikk ikke kake en gang.

Sonja DaAs siste skrik: Ting jeg tror jeg ikke har fortalt før

Andeconfit er jo perfekt hvis man skal lage seriøs mat på kort tid og med begrensede kjøkkenmuligheter. Feks på hyttetur og denslags. Det eneste som kreves er vel bra råvarer, dvs det må være litt dyrt.

Det var bare mitt andeconfit-forsvar.

Nils J. Nesses siste skrik: Kjære Fjordland

[…] To nye opplevelser i ett, altså. Helgas andre og tredje anmeldelse er litt hyggeligere lesestoff enn den første. […]

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.