En kort X3-anmeldelse m/spoilere

Som nevnt i et tidligere innlegg var dette en film jeg virkelig gledet meg til å se, faktisk mer enn sunt er. Jeg var innstilt på å bli skuffa (som alltid er lurt om man har skrudd opp forventingene), men var også fast bestemt på å kose meg med pompøs action og tankeløs handling.Jeg fikk det jeg ville ha. Her leker man med naturkrefter og holder 1. maitaler over en lav sko. Manuset kunne jeg selv snekret sammen på en fuktig aften, i de rolige partiene blir man faktisk litt pinlig berørt over hvor enkelt alt blir. Skuespillerne er generelt ok, noen er i særklasse på hver sin ende av skalaen – jeg kjører en bitteliten oppsummering av de jeg syns fortjener det:

Famke Janssen (Jean Grey/Phoenix)
: Henne har jeg aldri likt, men hun bekler sin noe tyste rolle perfekt.
Ian McKellen (Eric Lensherr/Magneto): Alltid flott, jaggu er han ikke spot on også her.
Patrick Stewart (Charles Xavier): Mannen er jo typecastingens fanebærer og fungerer som han skal. Verken mer eller mindre.
Hugh Jackman (Logan/Wolverine): Litt for pinglete, men helt ok. Det er manuset som pyser ham til, ikke skuespilleren.
Halle Berry (Ororo Munroe/Storm): Denne Berry er snodig. Hun kan spille skjorta av deg eller skuffe som bare faen. Her er hun nærmere det siste enn det første, dessverre. Dumt er det, siden hennes rollefigur har fått masse gøyale scener. Stakkato, ditt navn er Halle.
Anna Paquin (Marie d’Ancanto/Rogue): Blir mindre og mindre pen jo eldre hun blir, hva er greia med det a? Gjør en helt ok jobb for øvrig, og hun tjener det formålet man har plassert henne til å tjene. Kunne gjerne sett en litt mer sentral Rogue, Rogue er kul – det samme er Anna Paquin.
Kelsey Grammer (Dr. Hank McCoy/Beast): Håhåh! Blåmann var kanskje slåssebeholdningen her. Barsk som faen – men taper bittelitt på at man ikke klarer å glemme Frasier-rollen. Kanskje litt voicecoaching kunne vært på sin plass?
Rebecca Romijn (Raven Darkholme/Mystique): Henne ser vi som vanlig lite til, men hun gjør sine småsaker bra. Hell hath no fury like a woman scorned…
James Marsden (Scott Summers/Cyclops): Jeg HATER James Marsden og syns i tillegg at Cyclops er den kjipeste X-mann av dem alle. Jaggu bra Phoenix befridde oss fra ham relativt tidlig. Og ikke kom her og kom her, jeg SA at det ville komme spoilere.
Shawn Ashmore (Bobby Drake/Iceman): Kjedelig rollefigur, god rolletolkning og alt i alt en grei innsats. Ser ham gjerne i flere filmer fremover.
Aaron Stanford (John Allerdyce/Pyro): Arrogant, uspiselig og umulig å like – akkurat som Pyro skal være. Perfekt i sin rolle, men vil nok ende opp i typecastinghelvetet med årene.
Vinnie Jones (Cain Marko/Juggernaut): Hehehe… Han kan ikke spille skue, men er gøyal likevel. Artig rollefigur.
Dania Ramirez (Callisto): Hun tar jeg bare med i oppsummeringa fordi hun var sjokkerende sexy i et par sekunder. Ellers helt ok.

x3

Det er tydelig at man har laget actionfilm som publikum helst ikke skal få så mange ideer i hodet av, for her kaster man bort mange muligheter til å ta for seg raseproblematikken på en skikkelig måte. Kanskje Ratner mente at de to foregående filmene allerede hadde gjort jobben? Det tror ihvertfall jeg. Anmeldere i større aviser gir denne filmen midtpåtreetkarakterer, og jeg er vel egentlig enig i det – men for fans av smådøv action er dette en go’film.

For er ikke Magnetos Golden Gate-scene verdt billetten alene?

PS: For dere som liker sånt er det minst en scene av «Sparke kamsportekstert mellom beina når han venter et sofistikert angrep»-typen å vente på også. Savnet du linkage i dette innlegget? Sjekk Imdb.com sjæl.

Stikkord:

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

Jeg unner deg den filmen, vettu. Men skalø jeg se den? Not in a million years :o)

fy faen i hælvete som du har oversikt, Ivers. Du er jo faenmeg klin gæern.

Når det er sagt, er ikke halle Berry voldsomt overvurdert? Jeg synes hennes beste rolle til dags dato er den scena i en Missy Elliot video hvor missy sier at «dont I look like a halle berry poster?» og du missy blir til halle berry gjennom bunnen av et øl-glass. Som om man heller ville hatt halle berry enn missy, liksom?

Altså; ikke er hu pen, ikke er hu flink til å spille. Jeg er sikker på at dama har noen gode sider, men jeg er usikker på om noen av dem gjør at hu bør være en hylla filmstjerne, liksom.

Missy derimot ;-)

Jeg gleder meg til filmen da. Har du skrivi om Slipp Jimmy Fri, forresten?

Isk: Jeg syns du bør ta med poden og kose deg med litt naturkraftaction! :D

Elvis: Jo, Halle Berry ER voldsomt overvurdert. Jeg skrev at hun har gjort noen kjempeprestasjoner, og da er det ikke-akkurat-noen-Oscarfilm-filmen «Jungle Fever» jeg tenker på. Ellers spiller hun jo elendig. Personlig syns jeg hun er ganske easy on the eyes til å være førti år, men ingen superkvinne nei.

Jeg har ikke skrevet om Slipp Jimmy Fri, men det skal jeg jaggu meg gjøre – for den koste jeg meg med.

Er hu førti? Shit gudbedre. Nei, det kan vel neppe påståes at hu ser ut som førti. Jeg bare synes hu ser så jævla tynn ut. Jeg innser at det er litt overflatisk og sånn, men det er jo liksom derfor hun er filmstjerne, fordi hu liksom skal være så flott, også er hu bare for tynn. Halle Berry – if youre reading this; gain some weight! Im sure youre a wonderful person, really, but you’re to skinny. It doesent look healthy!

Ellers så har jeg glemt hu fra Jungle Fever. Jeg trur egentlig ikke jeg har sett den siden den kom. Men hva heter hu søte jenta i White men cant jump? Og som danser i introen til do the right thing?

Altså, jeg er ikke uenig i at Halle Berry kunne trengt å legge på seg litt, men er hun spesielt tynn til filmstjerne å være? Det er nok av litt vel magre damer å se på ei Oscar-utdeling, for eksempel.

Elvis: Du tenker på Rosie Perez, men hun har ikke vært sexy siden Perdita Durango.

Ellers: Enig med Tiram, det er såpass mange som er verre enn Halle på det punktet at det nesten ikke er så farlig. Jeg går til og med litt lengre; Jeg syns ikke Berry er SÅ forbanna tynn, egentlig. Hun er bare ingen solid skuespiller…

Nå har jeg også sett den. Jeg synes x-menfilmene er topp underholdning uten at jeg har peil på tegneserien. Superhelter er bare tiltalende. Og jeg har sansen for Jean – eller Pheonix som vi så mest av her…. Magnito på brua var rå! De la jo selvfølgelig ut åte for oppfølger også såklart.

Eller ihvertfall en spinoff eller fire. Wolverines helt egne film er vel allerede i startfasen tror jeg.

Satt noen til etter rulleteksten?

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.