Åpent brev til Nils Johan Semb

Kjære Nils Johan Semb. Under dagens cupfinale sa du mye rart. Jeg tenkte å ta opp et par punkter, og når jeg sier «et par» mener jeg altså to. Det er bare sånn jeg er.

Sitat 1: Terningkast 6 til Moen for den situasjonen!
– Etter situasjonen der dommer Moen kun deler ut en liten skyllebøtte til «kamphanene» Fredheim Holm og Morisbak Skjønsberg.

Sitat 2: Stabæk gjorde ikke godt nok forarbeid til denne kampen og ble tatt på senga av løpskraften til Daniel Fredheim Holm og Moa!
– Bortimot fem ganger i varierende tonefall og ordlegging.

Ja, begge sitater er gjengitt sånn cirka halvveis ordrett og med de obligatoriske utropstegnene. Jeg håper det er ok, Nils. Kan jeg kalle deg Nils, eller foretrekker du Nils Johan? Samme kan det være, sjansen for at du leser dette er uansett ikke stor, så jeg holder meg til Nils. Det er litt koseligere enn Semb, liksom. Så tar vi kritikken av disse sitatene:

Sitat 1: Joda, jeg er enig i at verken Skjønsberg eller Holm trenger å få kort i en situasjon som er mye mindre stygg enn den kan virke. Det er flott at en dommer ikke drar frem kortene i tide og utide, men bruker skjønn i hver situasjon. Sølvpoeng til Moen for det. At han unnlater å dele ut gult kort til tullingen Keller som skal barske seg til ved å dytte bort spjæling-Daniel fra gigant-Morten, det er for meg en gåte. Dytt med strake armer er gult kort. Ferdigdømt.

Sitat 2: Vålerenga og Stabæk møter hverandre minst to ganger årlig i konkurransesammenheng, ser hverandre på tv og spiller treningskamper nå og da. Å si at Stabæk ikke er klar over at Moa og Holm kan finne på å løpe mye og kanskje til og med samarbeide bra, det er bare toskeprat. Av og til går det nemlig an å legge det fotballfaglige på hylla og bare innrømme at Stabæk rett og slett hadde en dårlig dag, og at de to VIF-spissene hadde en god dag. Det er forståelig at en som liker å kalle seg fotballtrener vil innbille folk at en kamp avgjøres allerede i forarbeidet og at dagsform ikke spiller en rolle, men det er like fullt 100% sprøyt.

For øvrig burde vel Daniel Fredheim Holms første mål vært annulert for den albuen han pent plasserte på skuldra til Stabæk-forsvareren, alle som har spilt fotball vet hvor stor fordel man drar av å holde motspillere nede i hodedueller, selv om kontakten ikke er stor. Ikke at det gjør meg noe, man er da VIF-supporter. Om du er Stabæk-fan anbefales det hjerteskjærende referatet fra kampen hos Iskwew. Om du bare vil lese om kampen kan du for eksempel besøke Nettavisen, Dagbladet, Aftenposten, Dagsavisen eller VG.

Gratulerer til Vålerenga (og litt ekstra til verdens mest lojale andrekeeper Øyvind Bolthof) med NM-gull i foppall! Bedre timet kjempeprestasjon skal man lete lenge etter.

3 tilbakemeldinger på “Åpent brev til Nils Johan Semb”

 1. Iskwew sier:

  *snufs*

  Tigerungen spiller Stabæk-sangen gang på gang for å finne igjen den gode følelsen.

  Men gratulerer til Vålerenga! De var definitivt bedre.

  Det fotballfaglige overlater jeg til deg. Du bør kommentere Køppfinalen neste år.

  Iskwews siste skrik: Cupfinale-søndag

 2. el Vera sier:

  Jeg smiler fremdeles, og kommer nok til å gjøre det til laaaaaangt ut på dagen i morgen! Denne kampen var STOR! :)

  el Veras siste skrik: Vålerenga er Norgesmestre!!!

 3. Sam sier:

  Det er vel den første gode kampen Vålerenga har spilt i 2008? Måtte jo komme før eller siden :-)