Han som egentlig oppdaget tyngdekraften

Live fra LondonSiri har rømt utenlands og været offline i bortimot et år nå. Da internettverdenen på ny åpnet seg for henne ble hun sjokkert over Espens snillisme og mangel på antipati. Hun tryglet Espen om å få lov til å gjesteblogge igjen for å opprette den kosmiske balansen på espeniversen.com, mot at Espen selvsagt automatisk blir stilt i et bedre lys når hans kyniske motpol  nok en gang sender dårlige vibrasjoner over internettet. Espen lot seg sannsynligvis overtale fordi Siri aldri har fått noen ostepølse, hvilket var en del av den gamle arbeidkontrakten. Heller ingen klem, når sant skal sies. Iversen er egentlig en jævla tulling.

Merkelig nok lar jeg meg ikke imponere av folk som finner på ting for å virke smarte. Av og til er jeg kanskje litt slem og synes det er greit å gjøre irritasjonsmomentet om til underholdning.

For et par dager siden traff jeg ei jente jeg såvidt hadde møtt en gang tidligere, hos en venn av en venn av en venn eller noe sånn. Ingen av oss hadde noe å gjøre, så vi endte opp med å ta et glass vin og prate. Hun viste seg å ikke være den skarpeste ugla i posen. Det tok ikke så lang tid å få meg en smule irritert da hun begynte å namedroppe litt for kjente filosofer eller ramse opp ting hun likte, sannsynligvis i et håp om at jeg skulle la meg imponere.

Nå har det seg slik at det ventet tre intelligente, litt eldre gutter hjemme hos meg, så jeg foreslo at hun ble med hjem for å se på den nye leiligheten. I ettertid ser jeg hvordan dette kan virke litt pedofilt, men jeg kan garantere at jeg aldri ville funnet på å tafse på henne. Hun var uansett billig underholdning på lørdagskvelden hvis man er littegranne ekstra kynisk, og resultatet var egentlig ikke så overraskende.
Jeg er ikke helt usmakelig, så jeg skal ikke fortelle om alt hun sa som gjorde at jeg lollet inni meg konstant hele kvelden. Men en smakebit skal dere selvsagt få.

Min venn Alex har sett et tv-program (Jeg har ikke hatt tv på tre år, så jeg har ikke peiling) som avkrefter sånne vanlige myter som alle får presentert når de er små, og som stort sett tas for god fisk. For eksempel at «folk I gamle dager trodde at jorda var flat”. Neida, det er ikke sant. Menneskeheten (generelt sett) har heldigvis aldri vært så dumme, men det vet altså ikke folk flest (Ikke jeg heller (før nå, eventuelt)).

Alex forsøker å forklare Emma (la oss kalle henne det, for det heter hun I hvert fall ikke) at hele Newton-eplet-historien er bullshit, og at episoden aldri fant sted. Utdrag fra samtale (opprinnelig på engelsk):

Alex: […] og du vet den historien om Newton og at eplet faller I hodet hans? Det er heller ikke sant.
Pause
Emma: Nei, det stemmer det. Åh, jeg leste jo om det for ikke så lenge siden. At det var en annen.
Pause
Alex: En annen?
Emma: Ja, men jeg husker ikke navnet hans. Åh, jeg har det på tungen! Du vet, han som Newton stjal den ideen med eplet fra.
Alex: …
Emma: Ganske dårlig gjort, da.
Alex: …ja.

Vi avslutter med et knippe utvalgte gullkorn:

“Dere burde få dere et liv. Kjæresten min tjener £25 000 I året.”
Never mind at hun verken har jobb eller skole for tiden.

“Åja, så folk på 1800-tallet trodde at jorda var flat?”
En annen del av det nevnte programmet som heller ikke sank helt inn hos henne.

“Jeg er bare nitten. En bitteliten baby, tihi”
OMG PLZ.

Før hun gikk bekreftet hun mine mistanker om at hun ikke skjønte noe som helst. Hun fortalte meg hvor hyggelig hun hadde hatt det, og ville spandere pizza på meg. Kanskje like greit, siden jeg tross alt ikke er ute etter å ødelegge henne fullstendig.

Jeg håper det bare er jeg som har litt for høye forventninger, for alternativet er å fullstendig miste troen på dagens unge. Tusen takk, England.

Siri
Live from London

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

Det programmet høres veldig ut som QI, med Stephen Fry. Absolutt verdt en titt. Ta turen innom youtube i dag!

Festlig jente, forresten. Har møtt et par av dem.

Jannickes siste skrik: PG Porn

«lollet inni meg» :-)

Tidenes lenke! Ad jenta: Mitt inntrykk er at folk som ikke forstår klartekst, gjerne tar hint mye bedre enn meg sjøl. (Kanskje også veldig mye bedre enn de som angivelig sender disse hintene, men det er nok ikke min sak å uttale meg om.)

Thomass siste skrik: Apple lurer meg

sånne folk er jo alltid god underholdning.
kanskje hun tenkte på Leibniz, som han som stjal ideen fra Newton.(For å drive med litt namedropping selv.) Jeg er hvertfall av den oppfatning av at Newton og Leiniz aldri ble helt enige om hvem som oppfant integrasjon (eller ‘infinitesimalregning’ ifølge wikipedia) først.
Uansett skal man ikke undervurdere morro på andres bekostning.

Likte godt den historien du linket fra forskning.no.
Men synes fortsatt at Augustin burde levd litt mer etter sitt eget prinsipp, og kanskje kikket litt mer gjennom den hellige boken sin.
Står tross alt mye annet fint der som ikke er helt forenelig med hvordan verden faktisk funker. For ikke å snakke om at han var en stor forkjemper for Arisotelisk fysikk, som jo er feil på omtrent alle områder der det er mulig.
Så en stor kritisk tenker kan jeg ikke gå med på at Augustin var, men i det minste viste han at jorda er rund.

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.