Moteuka: Motemeta

Tiden har kommet for å ta for seg andre motebloggere. Konkurransen i denne nisjen er beinhard, derfor er det viktig å jekke ned motstand… kollegene med jevne mellomrom. Jeg skal bare være fulltidsmoteblogger i fire-fem dager, så jeg måtte altså finne noen å rakke ned (eller opp) på relativt kjapt.

Motebloggere har peiling på klær. Ihvertfall syns jeg det er rimelig å anta. Det jeg ikke var sikker på om andre motebloggere hadde noe snøring på er design og et tiltalende ytre hva bloggen sin angår. Det er tross alt ikke bare klær, sko og sminke som følger moten, nettsider har også en tendens til å følge trender ellers på intarwebben. Man må ha et hipt design for å slippe unna med å være moteblogger, mener nå jeg. Å dømme en bok utifra smussomslaget er helt ok i moteland. Det skal likevel sies at terningkastene er basert på design, innhold har jeg holdt laaaaangt utenfor.

Siden jeg ikke følger med på andre moteblogger (det er strengt tatt ikke nødvendig, alt du trenger finner du nok her) måtte jeg finne en lur måte å velge ut vurderingsobjektene på. Bloggrevyen ble svaret, og de første fem bloggene med innlegg pinget til motekategorien som faktisk falt under betegnelsen mote/fashionblogg skal opp til gjennomgang. For å sjekke designene ut selv anbefaler jeg å besøke den enkelte blogg, skjermskudd blir for snevert for en såpass seriøs terningrunde.

Om du er moteblogger og føler deg utelatt, føl deg fri til å be om en vurdering i kommentarfeltet. Jeg er mitt ansvar bevisst, tross alt.

Søstrene Ljunggrens blogg:
Første inntrykk er sånn passe. Det er kult med minimalisme (legg merke til at søstrene Ljunggren kjører i vei uten headerbilde, er det bevisst?), men reklamebanneret under første post bryter med stilen ellers. Teksten øverst i sidekolonnen burde man gjort en større innsats med i forhold til å passe på at bildet ser bra ut sammen med ordene. Hva med å plassere bildet av søstrene under teksten om dem? Why, my Lord, Iversen – you’ve done it again! Utenom dette er det ikke mye å utsette, men det blir jo litt kjedelig når en potensielt kul stil ikke gjennomføres 100%. Rødtonene er fine, men vi har jo egentlig sett litt for mye av dette før.

Linda Andersson:
Her har vi en aldri så liten motekatastrofe på gang, hvem i all verden tror det er kult med knæsj rosa bloggdesign da? Det hjelper ikke at sidekolonnen er skjemt av småbannere som ikke er fargematchet, for mye åpen plass der det burde vært en «om forfatteren/bloggen»-tekst og en ekkel farge på den teksten som er der. Som hos søstrene Ljunggren ser det dårlig ut med reklamebanneret, men ekstra ille siden det er totalt ute av fargesync med resten av siden. Et headerbilde har Linda fått plass til, men det er helt ute av rett proporsjon. Ubra, virkelig ubra.

Sense of Style:
Annema i Sense of Style er en traver i moteblogg-Norge, som har betalt de nødvendige kronene for å kvitte seg med stygge reklamebannere fra Google og Blogsoft. Det er ikke noe galt med reklame i seg selv når det gjelder et hipt design, men de to foregående bloggerne har som nevnt bommet på utseendedelen. Plassering av bilde i sdekolonnen er heller ikke her optimal, men ellers ser dette rent og pent ut. Kul header er selvsagt et aldri så lite/stort pluss. Kudos til Annema, her mangler det ikke stort på max uttelling!

Emelie:
Man begynner å ane en trend blant motebloggerne når det tredje standarddesignet (fra tilbyder Blogsoft) dukker opp, bare i litt annen fargedrakt. Den blåaktige paletten er mild og snill, bloggeren har også passet på å nesten matche fargen til teksten i headeren sin. A for efforts. Bildet i «om blogge(r)en»-teksten er fremdeles plassert på siden, men med større hell enn ellers i motebloggland. Ellers mye det samme å utsette på denne som på bloggen til søstrene Ljunggren, men med et viktig tillegg: Man kan altså ikke kjøre i vei med halvannet headerbilde! Ærlig talt, det er et øye på terningen i seg selv. Da var det bedre uten headerbilde i det hele tatt, og hvor pent headerbildet er kommer nå helt i andre rekke.

Wigert Stil:
Så dette er en moteblogg, sier du? Joa, jeg ser jo at innholdet passer med beskrivelsen, men designet er ikke en moteinteressert dame verdig. Stygg Metrobloggen-linje øverst på siden sammen med fæle annonser langs sidekolonnen borger ikke for et godt terningkast. Ellers er det valgt en enkel linje, sorthvitt og uten særlig mange ekle fremmedelementer inni selve bloggområdet. Trist at et kurant hus skal ha en så grønnjævlig hage da? Pluss for å ha plassert et bilde over teksten, istedet for å pakke teksten rundt. Det burde flere lære av.

Konklusjonen må bli at motebloggere ikke syns det er så viktig med samsvar mellom liv og lære før de når en viss alder, så vi får håpe Annemas eksempel er et til etterfølgelse.

10 tilbakemeldinger på “Moteuka: Motemeta”

 1. Avil sier:

  Eg moteblogger jo om tøfler og kontor. *ber om vurdering*

  Avils siste skrik: Kurtby

 2. Linda sier:

  Hej kul att du ens har hittat in på min sida, alltid kul med kritik. Designen kommer ändras så fort jag bara har tid att sätta mig in i datavärlden :)
  Du kanske tom har lust att hjälpa mig med en ny header, eftersom du verkar ha koll så kan jag hålla mig till det jag har koll på nämligen mote :) ha en fin helg! Nu har jag fått lite press på mig att ändra layout hehe

  Lindas siste skrik: Satan i gatan vad jag har stessat idag!

 3. Iversen sier:

  Avil: Det er notert.

  Linda: Hei, og før jeg fortsetter: Beklager at jeg ikke har lagt igjen noe ping hos deg, det er ufin praksis fra min side – men jeg fikk 404-feil hos alle blogg.no-brukere da jeg forsøkte. Hyggelig at du likevel kom hit en tur. :) Det er bare å sende meg en mail på espe-i@online.no, så kan jeg godt hjelpe til med headerbildet ditt. God helg til deg og!

 4. Elisabeth Iskrem sier:

  Så metroseksuell du er da.

  Elisabeth Iskrems siste skrik: Jeg trenger ikke monstre under sengen når jeg har de på kjøkkenet og badet.

 5. Avil sier:

  No skal Iversen i buksene på alle motebloggarane. Det kan bli neste temaveke.

  Avils siste skrik: Kurtby

 6. HellYeah! sier:

  Jeg har jo den tøffeste motebloggen da…

  HellYeah!s siste skrik: Dagen derpå

 7. Iversen sier:

  Elisabeth: Er det moteuke så er det moteuke.

  Avil: Alle motebloggerne? Heck, jeg går for alle kvinnelige bloggere punktum.

  HellYeah: Hell, yeah!

 8. Avil sier:

  Sartorialisten går fri, altså. Men dei fleste andre er vel damer.

  Avils siste skrik: Kurtby

 9. Ragnhild sier:

  Så deilig at noen andelig tar igjen på alle disse frykelige motebloggene som herjer nettet for tida! Jeg savner kritikk av http://www.marieamanda.com. Trodde i hvert fall at hun var ganske høyt oppe på dn lista!

  Ragnhilds siste skrik: Jeg kjenner en kjendis – ta på meg!

 10. Wigertstil sier:

  Jada jada.. Metrobloggen har kanskje ikke det beste oppsettet/designet. Det er rotete og alt for mange annsoner, og jeg tjener såpass lite på de at jeg snart kommer til å få laget en egen side. Kritikk er motatt! Følg med for forbedring:)