Ivers utnytter publikum

Jeg vet at det skjer haugevis av ulykker på hjemmebane.

Hadde jeg giddet ville jeg sikert fått bekreftet dette alle alltid sier om at de fleste ulykker finner sted i hjemmet, men det virker som et søkeprosjekt jeg ikke kan se for meg at blir særlig artig. Det er ok å fylle tida si med artige ting. Uansett, vi beveger oss videre her: For når de fleste ulykker skjer i hjemmet antar jeg at det skjer en del ulykker i trapper. Trapper er jo noen jævler. Det er her jeg ble så nysgjerrig at jeg faktisk forsøkte (i minst halvannet minutt) å finne ut av en problemstilling jeg syns virker interessant, før det slo meg at jeg har en blogg med haugevis av lure, internett-savvy mennesker.

Så da får jeg vel høre om dere kan si noe fornuftig om dette da. Jeg lurer altså på hvilken vei det er mest risikabelt å gå i trapper, oppover eller nedover? For jeg trenger ikke så mye risiko i livet mitt, så jeg kommer til å kutte ut å gå den veien jeg føler det er klart at er minst sikker. Må tenke på alderdommen, vet dere.

Stikkord:

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

Jeg faller oftere nedover enn oppover i trappene… hvis det gjorde deg noe klokere.

Tamaras siste skrik: Hong Kong-fun!

Denne var jo lekker! De fleste ulykkene skjer visst på vei opp, mens de alvorlige ulykkene inntreffer på vei ned.

«tripped walking * the stairs»

up: 166
down: 62

«died walking * the stairs»

up: 32
down: 79

Thomass siste skrik: Den skopussende utlendingen

Ifølge kamikazes personlige statistikk er det farligst å reise nedover hvis man benytter seg av et eller annet fremkomstmiddel, eksempelvis trehjulssykkel eller miniski, mens det er farligere å gå oppover hvis man har noe tungt i hendene, som for eksempel tjue liter ertesuppe.

Uansett er det farligere å falle i trapp hvis man er edru enn hvis man ikke er det; fylla lærer oss å falle på en fornuftig måte, uten å stikke ut armer og andre avbrytbare ting :)

kamikazes siste skrik: Fysikk-kaffe

Tror nok det er nedover som er farligst. Jeg faller selv hele tida fordi endene på trappetrinnene er så slitte at jeg bare glir:

Nei, takke seg til heiser!

Ragnhilds siste skrik: Hilary/Palin

Jeg pleide rett som det var å rulle hodestups ned trappen hjemme (Nei, det gir ingen forklaring på hvem jeg er i dag), men jeg kan ikke huske å ha rullet oppover trappen.

Alf Ivars siste skrik: Nettavisen spør: Hva har soldater imot andejegere?

Av erfaring er det farligst å løpe nedover trappene, siden man da plutselig får seg en heisatur om man bommer litt. Erfaringsmessig i familien er det liten tvil om at der farligere på vei ned. Mor brakk armen på vei ned for herrens mange år siden når bror dyttet henne ned. :)

Ok, det hørtes veldig ekstremt ut. Egentlig løp hun etter han for å kile, men så smatt han unna rett før trappen. mor må ha glemt at den var der, for hun stupte utfor. Og vips, så ble jeg favoritten i barneflokken. :)

Både alternativer er i hvert fall mindre risikabelt enn å ta heisen. Hvem vil gjerne dø av røykforgiftning…
«died in an elevator accident» gir saftige 238 resultater (ok, xkcd har ødlagt litt av det der…)

pauls siste skrik: Veggen møter veggen

Jeg har aldri ramla oppover ei trapp, men jeg har gjentatte ganger ramla ned ei, så jeg stemmer for at det er mest risikabelt å gå NED ei trapp (spesielt hvis man har på seg ullsokker).

Stines siste skrik: Metroid Prime 2: Echoes

Da jeg var liten kjørte jeg en gang ned trappen hjemme med en grønn leketraktor. Det var en dårlig idè siden trappen svingte til venstre mens jeg og traktoren gikk rett i veggen. Hele opplegget var temmelig mislykket, og jeg lærte at traktor og nedstigning av trapp med sving ikke er noen god kombinasjon. Muligens hadde dette forsøket vært uproblematisk i motsatt retning. Basert på mitt eksempel vil jeg våge å si at nedover er mer skummelt enn oppover.

Mange interessante innspill her, men jeg venter fortsatt på skikkelig statistisk grunnlag. Hvor er statistikknerdene? selv lurer jeg faktisk litt på om jeg syns oppover virker mest risky, men i det jeg skrev denne setningen slår det meg at armene tar av for mye. Gud, dette er vanskelige greier!

Det finnes da forskning på slikt…

Selv har jeg falt ned en trapp før, men aldri oppover. hensikten var immidlertid værken å gå ned eller opp – jeg skulle bare forbi :P

Tors siste skrik: Mer handel

Men Espen da!! Dere har jo heis!!!

Uansett, jeg har falt nedover i trappene mange ganger, noe som ikke er å anbefale. Men, selv med alle skadene jeg har fått i nedover-falling, er det fortsatt oppover-fallingen som var verst. (jada. Stol på en kløne som meg til å teste slikt. Selvsagt har jeg falt oppover en trapp. Til mitt forsvar var jeg lettere bevisstløs i gjerningsøyeblikket) Jeg traff selvsagt med neseryggen rett inn i spissen av et trappetrinn, noe som har ført til et (så godt som umerkelig) hakk på nesa.
Ikke å anbefale det heller altså, anbefaler heisen. Selv jeg har ikke klart å skade meg i en heis.

Trines siste skrik: o lykke!

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.