Skal det være en Blog Day før du går?

Det er altså Blog Day igjen og siden jeg var med i fjor og forfjor er det vel på sin plass å fortsette tradisjonen. Jeg har bare blitt dårligere og dårligere til å finne frem til nye og spennende blogger (jeg vet dere er der ute, si gjerne i fra i kommentarfeltet her om du syns jeg burde legge til din blogg i RSS-leseren min), men pytt. Her er reglene:

1. Finn 5 nye blogger du syns virker interessante.
2. Gjør de fem bloggerne oppmerksomme på at du anbefaler dem i forbindelse med BlogDay.
3. Fiks lenke og en liten beskrivelse fra din egen blogg.
4. Post hele stasen den 31. august.
5. Legg til BlogDay-tag: http://technorati.com/tag/BlogDay2008 og en lenke til BlogDays nettside: http://www.blogday.org

Nytt av året er en liten oppsummering av de to foregående års anbefalinger helt på tampen. Noe må jeg jo gjøre for å skape en egen vri her, men aller først årets fem (host, hark) anbefalte:

Tiramteatret – Ja, dette er reinspikka juks. Tiram har blogget siden jeg var flaskebarn, men siden hun var som sunket i jorda noen måneder tar jeg henne med. Korte og fine innlegg, enten med fine lenker eller røde meninger.

En bolg – Sjave publiserer ny drit hver onsdag, bortsett fra når han ikke gidder.  Har korrekturlesende frue som brukes nå og da. Innleggene podcastes, man er da moderne.

Kamikaze – Slik kan det gå når en gjesteblogger flytter ut og begynner å være lenge oppe og spise sjokoladepålegg når det passer henne. Brillefine greier.

Jonas A. Larsen – Egentlig ga jeg meg etter tre anbefalinger, men halvgjort er som kjent ikke velgjort. Derfor har jeg brukt noen timer på å pløye meg gjennom andres lenkelister, og der fant jeg enda en filmblogger jeg syns virker spennende. Unge Larsen tror jeg er vel verdt å følge med på fremover.

…og så gikk jeg faktisk tom, sekunder fra mållinja. Patetiske greier. Jeg foreslår at alle andre gjør en bedre jobb, slik at dere dekker opp for min dårlige og gir meg noen nye blogger jeg kan følge med på. Blog Day er jo et fint tiltak, spesielt om dere som faktisk følger med i svingene tar opp tråden. Heia, heia!

I 2006 anbefalte jeg Totally Tamara, Tiqui, Morten Flaten, Tor-Kristian Karlsen og Filmdagbok. To år senere holder Tamara det fremdeles i gang fra Bergen, så den anbefalingen kan jeg fremdeles stå for. Det samme gjelder Filmdagboka, utenom det med Bergen. Fremdeles i full vigør og for tiden den mest interessante filmbloggeren blant oss på grunnlag av hyppighet og gjennomført stil. Tiqui lever også, selv om innleggene er mer og mer sporadiske. Nevnte trio bør dere altså ha i RSS-leserne deres. Morten Flaten ser ut til å ha tatt ned bloggen sin (dere vet, den med de fine overskriftene?), fotballblogger Karlsen har vandret til andre jaktmarker (men jeg husker ikke hvilke). Tre av fire etter to år er da ikke så verst?

2007-anbefalingene har egentlig samme status; tre som fremdeles lever mens to er kokt bort i kålen (trodde jeg, men det skulle fort vise seg at Ivers har vært for rask på avtrekkeren!). Sonjas ordentlige blogg er briljant og hyppig, Bare Thomas blogger som bare Thomas gjør og Cortex Feed er (om enn fremdeles sporadisk) vel verdt en visitt. Filmantrop.net lå lenge brakk, men ser ut til å oppleve litt aktivitet igjen. Nydelige greier! Andemat.net, derimot, er borte vekk. Trist, det var en lovende blogg. Vi reviderer antallet aktive av disse til fire av fem.

Tre andre innlegg som kan ligne:

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

Gulp, nå ble jeg helt rørt. Tusen takk for gratisreklame! (hvis den er gratis, da ;) )

Forresten skulle du bare vite hva som var i flaska bak sjokoladepålegget! Skål!

kamikazes siste skrik: En drapskvinnes bekjennelser

Denne stjeler jeg :D

Virrvarrs siste skrik: Søndagspost om svigermor

[…] Iversen gjør meg oppmerksom på at det er Blog Day idag. Hvordan feirer du Blog Day? Ved å liste opp fem nye, lovende bloggere du liker. Esquil listet opp meg i fjor og gjorde meg til en glad, liten nyoppdaget blogger. Her er min første Blog Day- liste: (Disclaimer: Jeg er glad i langt flere nye bloggere enn de fem jeg nevner her. Sjekk lenkelisten min, og ikke bli trist om det ikke ble deg) […]

[…] vanlig er det Iversen som minner meg på at det er såkalt Blog Day i dag, og vi klipper og limer like godt direkte fra Ivers-bloggen, det kan jo være morsomt for ham at […]

Oi, takk for at du nevnte meg! Det settes pris på :-)

Jonass siste skrik: De beste kampscenene #2: Obi-Wan mot Darth Vader

Forresten, er det sånn tagge-system? Om det er det skal jeg få slengt opp noe i morgen, men som relativt fersk blogger har jeg kanskje ikke noe rett til å uttale meg om sån? ;-)

Jonass siste skrik: The Shining (1980)

Kamikaze: Jeg vurderte en upassende kommentar, men vi er jo begge samboende så jeg lot det være. Skål!

Virrvarr: Det er bra!

Jonas: Skulle bare mangle, har fått deg med på Google Reader også, så det kom noe godt ut av nattas bloggjakt. :D Dette er egentlig en sånn årlig greie, men det er aldri galt å skryte av andre blogger? :)

Takker og bukker, det settes alltid pris på vederlagsfri publisitet (ha! Jeg kan vanskeligere ord enn kamikaze)

Bare pass deg du anonymous, jeg kan skjelle deg ut på fler språk enn jeg kan si gratisreklame ;) Men hvem er du som fornærmer meg slik?

kamikazes siste skrik: Opptattsignal

Jeg må være ubrukelig til å skrive inn detaljer om meg selv så jeg prøver på nytt. Hvem trenger forresten få ord på mange språk når man kan mange ord på en eller to?

Sjaves siste skrik: Til Torstein: Jeg har en teori om tid

Jeg ble også nevnt, sannelig! Tusen takk! Jeg er ikke innmari flink til å lese blogger fast, men det skal sies at du er den ene av de to-tre faste jeg prioriterer å lese regelmessig!

Tamaras siste skrik: Endelig skjer det noe! (NB: dette innlegget er veldig selvsentrert!)

*kremt*

«2. Gjør de fem bloggerne oppmerksomme på at du anbefaler dem i forbindelse med BlogDay.»

Nå følger jeg riktignok RSS-strømmen din, men det er jo ikke alltid jeg sjekker innkommende hver dag.

Men takk! :D

Tirams siste skrik: Ta fra dem gullpensjonen

Sjave & Kamikaze: Så søte dere er. :D

Tamara: Ja, selvsagt. Du har jo blogget ganske lenge nå, det er ikke mange som holder ut såpass lenge. :)

Tiram: Ja… Det var den der da. Tror du meg om jeg sier at jeg glemte meg? O_o Godt å ha deg tilbake igjen!

Klart jeg trur deg ;) Og det er jo ikke sånn at jeg blei gresselig fornærma elns over at du glemte å si fra. Og takk igjen for linkage! Veldig hyggelig :)

Tirams siste skrik: Ta fra dem gullpensjonen

[…] 15 favorittalbum fra 90-tallet Først av alt må jeg rette en takk til Iversen som nevnte bloggen min i sin liste over interessante nye blogger under årets Blog Day. Tusen […]

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.