Ting man lærer i Montenegro

Ja, jeg har altså vært en drøy uke på ferie i sydligere strøk. Balkan er flotte greier, selv om jeg må innrømme at det godt kunne vært ti grader kjøligere der. Varme og Iversen er to ting som ikke kommer særlig godt over ens. Uansett, jeg lærte nå litt av oppholdet, for eksempel at…

…påstanden «solkrem er for pyser og engelskmenn» fungerer bra under den norske sommersola. Det samme kan man ikke si uten alvorlige konsekvenser i Montenegro.

…det eksisterer kelnere som syns det er mye verre at man ikke spiser opp maten sin enn at man ikke legger igjen tips.

…firfisler liker seg aller best i skyteskår og bak tv-apparater. Fine dyr.

…internett ikke er like hipt og kult som her til lands. Vanlige småcaféer med har de åtte av pr. kvartal, mens det går ca to internettcaféer på en middels stor Montenegrinsk by.

…den lokale spriten stort sett alltid smaker terpentin. I Montenegro har de det ultimate beviset på den påstanden, vederstyggeligheten Loza. Unntaket fra denne regelen er som kjent den greske Ouzoen, som er ganske snasen.

…DVD-filmer i smalcover for €1 kan by på uvante morsomheter for oss som vanligvis foretrekker ekte vare (Gud, nå føler jeg meg passe gammel og konform). «Hairspray» blir minst tre hakk bedre av å få se skyggefolk (i enda bedre fokus enn filmen) løpe ut og inn av kinosalen mens filmen foregår.

…Montenegrinere bryr seg faretruende lite om gambling. Her er man midt i syndens sentrum, og ikke et pokerbord i sikte?

Stikkord:

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

En fin tur, altså. Gratulerer med forlovelsen, forresten. Jeg henger litt etter.

Joa, utenom varmen var det en fin uke. :) Tusen takk, ingen skam å henge etter.

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.