The X files: I want to believe

Som storfan av serien ville jeg jo veldig gjerne tro at «X-files: I want to believe» kunne være verdt å betale en kinobillett for. Til dere som kanskje er like naive som meg: Vi tar feil. Den er ikke det, selv om den absolutt er severdig. Vent til TV2 sender den som senlørdagsfilm om et par år, X-files er og blir skapt for tv.

Skuespillerne virker litt mer slitne, som seg hør og bør etter det de har opplevd i serien og i tiden mellom siste sesong og denne filmen. Det funker. De nye funker også. Skurkene er skikkelig kjipe og det de driver med er akkurat såpass skrudd at det passerer. Billy Connolly leverer varene som den pedofile presten vi helst ikke skal like, men liker likevel. Det er ingen verdens ting galt med denne filmen utover at den burde vært presset sammen til en førtifem minutter lang tv-episode, hadde man gjort det kunne vi nesten begynt å la tankene fare til go’sesongene. Jeg får litt hjertebank av tanken på denne ideen i lankene til den beste X-files-regissøren av dem alle, Kim Manners. Nå begynner dette å bli nerderi, så jeg avslutter. Dette er det nye her på bloggen, halvræva filmanmeldelser som sannsynligvis ikke burde blitt publisert i det hele tatt.

Skinner er fremdeles dritkul da. Det må sies.

Stikkord:

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

Å. Og vi som hadde tenkt til å se den. (Men kanskje jeg liker den likevel,siden jeg ikke har noen forventninger å skuffe?)
Så forresten Batmanfilmen i dag. Grafen din er genial.

Marens siste skrik: Selvinnsikt

Jeg så den på søndag. Grei nok, men for masse omveier, utstikkere og svada. Og ikke en gang et hint til noen konspirasjon eller aliens eller noe som helst. De beste X-files episodene var de som hintet til «den store konspirasjonen», men som ikke direkte handlet om «den store konspirasjonen». Synes jeg. Jaja, grei film, kunne funket som dobbeltepisode eller rett på dvd, funker dårlig som kinofilm.

Thloms siste skrik: Kj??rlig mobbing?

Må si meg enig med Thlom.

Selve historien er vel grei nok, men det ble for mye som skulel presses inn i filmen. Spenningen mellom Mulder og Scully, mellom Scully og fader Joseph, mellom Mulder og FBI, spenningen om de klarer å spore opp agenten osv.

Personlig var jeg glad filmen ikke varte lenger enn den trodde, da den ikke var god nok til det.

Maren: Se den, men ikke gidd å se den på kino. Det er budskapet her. Takk for grafskryt!

Thlom: Absolutt enig i at det blir for mye svada og tøys, derfor hadde jeg heller sett denne i episodeformat. Det tror jeg hadde fungert glitrende, for plottet er kult nok. Selv likte jeg «monster of the week»-episodene best da serien gikk på tv, men når jeg har maratonsett den i etterkant ble konspirasjonsarkene mer spennende. Konklusjonene er vi jo enige om, såvidt jeg ser.

Frank: Ja, det blir for mye som skal presses inn. Frem med barberhøvelen, fil hele greia ned til førtifem minutter. Da tror jeg vi hadde hatt en episode helt på høyde med «Home», «Død Kalm» og andre krem-standalone-episoder. Minst en halv time for lang.

Denne skal jeg se når den kommer på DVD.

SPITZYATTACK!!SPITZYATTACK!!SPITZYATTACK!!SPITZYATTACK!!SPITZYATTACK!!SPITZYATTACK!!SPITZYATTACK!!SPITZYATTACK!!SPITZYATTACK!!SPITZYATTACK!!SPITZYATTACK!!SPITZYATTACK!!SPITZYATTACK!!SPITZYATTACK!!SPITZYATTACK!!SPITZYATTACK!!SPITZYATTACK!!SPITZYATTACK!!SPITZYATTACK!!SPITZYATTACK!!SPITZYATTACK!!SPITZYATTACK!!SPITZYATTACK!!SPITZYATTACK!!SPITZYATTACK!!SPITZYATTACK!!SPITZYATTACK!!SPITZYATTACK!!SPITZYATTACK!!SPITZYATTACK!!SPITZYATTACK!!SPITZYATTACK!!SPITZYATTACK!!SPITZYATTACK!!SPITZYATTACK!!SPITZYATTACK!!SPITZYATTACK!!SPITZYATTACK!!SPITZYATTACK!!SPITZYATTACK!!SPITZYATTACK!!SPITZYATTACK!!SPITZYATTACK!!SPITZYATTACK!!SPITZYATTACK!!SPITZYATTACK!!SPITZYATTACK!!SPITZYATTACK!!SPITZYATTACK!!SPITZYATTACK!!SPITZYATTACK!!SPITZYATTACK!!SPITZYATTACK!!SPITZYATTACK!!SPITZYATTACK!!SPITZYATTACK!!SPITZYATTACK!!SPITZYATTACK!!SPITZYATTACK!!SPITZYATTACK!!SPITZYATTACK!!SPITZYATTACK!!SPITZYATTACK!!SPITZYATTACK!!SPITZYATTACK!!SPITZYATTACK!!SPITZYATTACK!!SPITZYATTACK!!SPITZYATTACK!!SPITZYATTACK!!SPITZYATTACK!!SPITZYATTACK!!SPITZYATTACK!!SPITZYATTACK!!SPITZYATTACK!!SPITZYATTACK!!SPITZYATTACK!!SPITZYATTACK!!SPITZYATTACK!!SPITZYATTACK!!SPITZYATTACK!!SPITZYATTACK!!SPITZYATTACK!!SPITZYATTACK!!

bzas siste skrik: Hva skal vi med norske ID-kort?

Gunnar: Godt valg.

bza: Hevnen vil bli søt.

[…] med korte og lite nyanserte anmeldelser av relativt nye (denne har vel kinopremiere til fredag) filmer fortsetter, denne gangen med […]

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.