Jeg vil også mene noe om BlogCamp

Bjørn Kenneth Muggerud har invitert til BlogCamp i Oslo. I utgangspunktet en hyggelig idé, men jeg tror det foregår en fundamental misforståelse her, mellom den gjengse blogger og arrangør.

BlogCamp er, så langt, et arrangement hvor man har gjort ting i gal rekkefølge og med galt brukerfokus. Et program må være klart før man driver med påmelding, eventuelt må man være ekstremt tydelig på at påmeldingen ikke er bindende. Ad omveier har jeg registrert at påmeldingen ikke var bindende for et par dager siden, men det står fint lite om dette på hjemmesidene til BlogCamp. Dermed kan man bare regne med at hvis man melder seg på, da har man bundet seg (i den grad et virtuelt handshake kan kalles bindende, dette er mest prinsipielt). Det går ikke an når man ikke har et skikkelig program å forholde seg til, og kan glatt kalles feil nummer 1.

Feil nummer 2 er utdeling av Gullblogg. Ikke bare stjeler man Dagbladets pris, men man unngår konsekvent å fortelle hvilke premisser man skal dele den ut på. Det funker ekstra dårlig når det åpenbart er et enormt skille mellom arrangør og det miljøet man har rettet seg mot når vi snakker om hvorfor nordmenn blogger. Hopp gjerne over neste avsnitt for å komme rett til sakens kjerne.

At konferansen koster penger er i og for seg greit. At den koster mer pr person enn Hotel Opera krever pr. hode når de tar omtrent hele arrangøransvaret selv (inkludert overnatting), kan derimot vanskelig forsvares med det tynne programmet vi har så langt (det må jo være en helvetes snasen middag?). Nå begynner vi å nærme oss misforståelsen.

For norske bloggere er jo i det store og hele amatører. Vi kan telle antallet som går inn for å tjene penger på en blogg med et skikkelig innhold på en hånd, kanskje to hvis vi er greie med termen «skikkelig innhold». I tillegg har man bloggere som bruker bloggen sin som markedsføring av seg selv (journalistoppdrag, boklansering og slike ting), men selv med disse inkludert ser jeg ikke for meg at tallet kan være i nærheten av tresifret. En konferanse med fokus på affiliateprogrammer, svenske proffbloggere og kommersielle aktører kan umulig interessere den jevne norske blogger? Nei, dette er en konferanse for de få, og for dem vil jeg tro det er et bra tiltak – hadde de bare vært flere.

Interessen blant menigbloggeren er åpenbart på et annet nivå. Jeg sier ikke at det er et lavere eller høyere nivå, men definitivt et annet – med fokus på helt andre ting enn inntekter.

10 tilbakemeldinger på “Jeg vil også mene noe om BlogCamp”

 1. Iversen sier:

  At hele hovedpoenget mitt allerede er blogget på bloggdesigns.no, det bryr vi oss ikke om. Host hark.

 2. Peter andre jensen sier:

  Du må bli kjappere å skrive poster etter at vi har konferert på MSN vettu, Iversen:)

  Peter andre jensens siste skrik: Blogcamp Oslo 2008

 3. Iversen sier:

  Ja, eventuelt passe litt bedre på hva du publiserer på Bloggdesigns. :) Men det er forsåvidt en liten vesensforskjell her, jeg er mer kritisk til organiseringen enn du er, og jeg begrenser meg fordi jeg tror det er godt ment, dette.

 4. Iversen sier:

  Nå har jeg forsåvidt funnet minst to andre blogginnlegg med nøyaktig samme budskap, så dette er bare pinlig. :D

 5. Gunnar Andreassen sier:

  virker ikke helt gjennomtenkt dette

 6. Gunnar Andreassen sier:

  Etter det jeg har lest i andre blogger virker det lite gjennomtenkt, men for all del, blir sikkert ok

 7. Iversen sier:

  Gunnar: Snakker du nå om mine skriverier eller BlogCamp? ;)

 8. Maren sier:

  Ja, headeren er stor, men det er fordi jeg ikke klarte å fikse det. Jeg er som en fireåring på sånt. Men jeg skal få min nerdete kjæreste til å fikse det.

 9. Goredom breathes | Thoughts sier:

  […] that we are argumenting in direction of. Among common “blogosphere” – freaks that is never actually the subject, because the goal is some or someway else kind of writing something. That’s not much of a […]

 10. Revolusjonært roteloft » For å avslutte debatten for min del: sier:

  […] tror likevel det kan være smart med to separate bloggarrangementer, for som bla. Iversen påpeker har vi “lystbloggere” og “probloggere” ulike interesser i forhold til hva vi […]