Liste: Jo varmere, jo bedre

Når det kommer til høye temperaturer og pent vær er jeg en stor sutrekopp. Mitt ønskevær er overskyet og med moderat temperatur, og jeg vil heller ha det litt for kaldt enn litt for varmt. Forskjellen er at det er mye billigere og enklere å varme seg selv opp enn å kjøle seg selv ned. Kulde er rett og slett enklere å hanskes med.

Ett sted må imidlertid grensa gå for selvmedlidenhet og bitching, derfor bekjemper jeg mitt eget grinebiteri på et mer konstruktivt vis – det er på tide med en sjuerliste igjen.

7 aktiviteter som blir bedre jo varmere været er


Bading
: Vi tar altså den opplagte først, i samme slengen driter vi i isbadere. Å bade blir definitivt bedre og bedre jo høyere temperaturmåleren stiger. Enkelt, schmenkelt.

Speilegg
: Det som er så kult med speilegg er at hvis det blir grisevarmt, da kan du bare ha med deg et egg (og litt salt) i baklomma og lage et lite mellommåltid omtrent når det passer deg. Alt du trenger er en forholdsvis jevn flate som ikke ligger i skyggen. Selv hater jeg speilegg, men husker godt at det plutselig kunne gå an om man laget det på et bilpanser. Får du ikke barna til å ete rar mat funker det alltid å lage den på snodig vis. Spesiell mat trumfer det meste.

Jobb
: Forutsatt at du jobber et sted hvor det er luftkondisjoneringsanlegg, naturligvis. Selv har jeg kost meg litt ekstra på jobb den siste uka fordi det er så ekstremt varmt hjemme.

Tørke klær
: Denne er vel selvforklarende, snortørken går jo mye fortere om det er varmt. Om det kan kalles en aktivitet er vel en annen diskusjon, men dette er jaggu ikke så jækla enkelt som man skulle tro.

Selge sitrosaft
: I følge omtrent alle tegnserier jeg noensinne har lest er det en sikker vinner å selge sitronsaft, eller lemonade, når det er varmt. Jeg kan ikke helt se for meg at arbeidet med tilvirkelse (er det et ord?) eller salg er noe særlig kult når du egentlig heller vil bade eller dra på jobb, men det blir visstnok mer spenn i kassa jo varmere det er og jo mer desperate den potensielle kundemassen er etter noe forfriskende. Husk sukker. Sitroner er sure.

Kino: Om sommeren er det ett sted man alltid kan stole på at det er relativt svalt, det er i kinosalen (med mindre du bor på bygda, men da kan du heller lese en annen blogg). I tillegg til at du slipper unna varmen på tidligkvelden er det aldri å forakte å ta seg en øl eller noe mat på en utecafé etter filmen. Ekstra bonus her blir jo at du slipper å lage mat selv, det er ulidelig å kokkelere når det er varmt.

Vannkrig: Noen vil kanskje si at dette blir det samme som bading, men det er folk som åpenbart aldri har bodd i et byggefelt fullt av barn langt fra bademuligheter. Vannkrig er best med en miks av vannballonger og vannpistoler, bruk av hageslange bør reguleres. Husk Genéve-konvensjonen, så kan det hende dere klarer å bevare vennskapet.

Det finnes vel dem som kunne finne på å argumentere med at noen av disse aktivitetene egentlig ikke blir bedre jo varmere det er, men at de snarere er måter å omgå varmen på. Slike påstander er selvsagt bare sprøyt, ikke hør på dem. Ingen skam å snu, vet dere.

Stikkord:

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

Er med på alt her – bortsett fra speilegg!?!

Jeg vil påstå at det er en del matvaner som blir bedre når temperaturen stiger. Is smaker bedre, jordbær er mer naturlig og ikke minst så er grandiosa mindre naturlig…

bzas siste skrik: Konkurranse: Foreslå nytt bloggslagord!

«Med mindre du bor på bygda, da kan du heller lese en annen blogg»…. Kan jeg få ha dette som motto på min?

Pokkerheller, nå driver jeg og kommenterer som kristin igjen. Kommer jo ingen vei på kommentarkonkurransen da!

Gunnar: Å steke speilegg på et bilpanser i varmen er altså noe av det artigste som finnes å gjøre i matveien. Du burde prøve.

bza: Jeg syns is på en måte er snadder uansett vær, jeg?

kristin/storrusten: Du kan jo prøve, så ser vi om det blir en suksess. Du er ikke langt fra dine siste dager som fenrik, ser jeg. Ikke verst.

Jeg får finne meg en ny blogg, da.

Fredrick: Nei, verdsatte kommentatorer sniker seg unna stivbeinte regler altså. Jeg håper du blir. :)

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.