Enda en graf: The Dark Knight

Siden forrige graf ble så godt mottatt tenkte jeg å innføre en ny form for anmeldelse av film; grafanmeldelsen. Første offer blir den allerede mediahypet sjokoladebit av en film: The Dark Knight. Grafen er ganske selvforklarende (For øvrig føler jeg det er på sin plass å nevne for alle vennene mine jeg aldri inviterte med på kveldens kinotur at jeg og Madammen spiste ute etterpå. Da er det ikke egoistisk av oss, siden det faller inn under date-definisjon).

Batman-graf

Kort oppsummering: Det ville absolutt ikke vært urimelig å nominere Heath Ledger til Oscar for beste hovedrolle (ja, jeg sa hovedrolle) etter denne innsatsen. Jokeren stjeler store deler av showet. Det lille tomrommet over streken på grafen ligger der fordi jeg fremdeles sliter litt med å like ekstremraspestemmen til Bales Batman (ikke misforstå meg, alt annet ved ham er selvsagt til å dø for) og fordi Maggie Gyllenhaal er et ekstremt kjedelig castingvalg når Katie Holmes ikke ville fortsette som Rachel Dawes. Hun er der, men ikke stort mer. Mye det samme som Holmes, med andre ord. Eckhart er akkurat så bra som han skal være, de to gamle ringrevene Caine og Freeman spiller sine roller perfekt og Gary Oldman er en strålende Jim Gordon – fremdeles. Handlingen er briljant. At det går to og en halv time er det ingen med vettet i behold som legger merke til.

Terningkast syv.

Stikkord:

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

objection, your honor. grafanmeldelsen er ikke ny. da jeg var redaktør i UKAvisa, avisen for studentuka i trondheim 95, anmeldte jeg revyen i form av graf over lattersalvene, med samme tidsakse som det du har her.

Det er sant, jeg tenkte egentlig at det var passe frekt formulert da jeg skrev det også. Filmmagasinet bruker også grafer i forventningsdelen, det er nok ganske vanlig. Vi får la dette gå på kontoen for hastverksarbeide og skittent spill fra min side. :)

Jeg skal se den i kveld! Woho, jeg gleder meg!

Er fristet til å være enig med deg om hovedrollen her. Det er virkelig Jokerens film, og det er sikkert derfor den ikk heter Batman – The Dark Knight, men bare det sistnevnte.

Filmen er i hvert fall rasende bra.

Franks siste skrik: The Dark Knight, Jokerens kveld

Virrvarr: Jeg avventer meningene dine i så fall. Jeg falt pladask, og det at jeg nå i etterkant finner haugevis av ting å pirke på tyder vel mest av alt på en bra regi.

Frank: Åoje!

«…kan jeg egentlig bare være enig med Iversen: Terningkasten må være nærmere syv en noe annet. …»

paul – Why so seriouss siste skrik: Why so Serious?

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.