Lørdagsmeta: Å holde bloggen din i live

Vi blogger for et publikum. Publikum gidder ikke lese hva vi har å si om vi ikke besitter visse kvaliteter, det være seg at vi er morsomme, kunnskapsrike, velinformerte eller kanskje vi har en tøff historie vi mener verden kan ha godt av å lese om. En blogg kan også overleve rett og slett fordi bloggeren skriver bra, jeg leser daglig blogger som egentlig ikke sier noe om noe – men jeg liker hvordan vedkommende skriver. Dette ble egentlig en digresjon, det skal handle om den andre enden av skalaen i dag.

Poenget skulle bli at det eksisterer en mengde tricks for deg som strengt tatt ikke burde blogget i det hele tatt fordi du rett og slett ikke er en god skribent eller har noe å bidra med, deg som har skrivesperre og deg som bare vil holde en blogg levende for å tjene noen AdSense-kroner. Onkel Iversen tenker på deg også, derfor presenterer jeg følgende liste:

7 ting du kan gjøre for å holde en blogg kunstig i live


Vær sleivete:
Uttal deg om ting du aldri burde uttalt deg om, og gjør det med en Dagbladet-lenke og skikkelig lyssky argumentér for et lite nyansert syn de fleste syns er gyldig. Husk en tabloid overskrift og forbered deg på artige kommentarer. På denne måten vil andre forbipasserende tro at du har et levende og aktivt kommentarfelt, selv om du egentlig bare stjeler det fra et annet sted.

Skift design og annet ikke-redaksjonelt innhold: Det går an å narre leserne til å tro at du fremdeles har noe å fare med hvis du har vært en relativt aktiv blogger ved å skifte design nå og da, bytte ut widgets i sidekolonnene og benytte anledningen til å skrive et lite innlegg hvor du gjør rede for endringene. Denne er det mange lesere som faller pladask for, og plutselig sitter du der med diskusjoner om hvor pent det ser ut og hvor teit den siste widgeten din er.

Kødd med en annen blogger: Skriv noe stygt og helt ubegrunnet om en annen, gjerne litt populær blogger. Drit i alt som har med høflighet og anstendighet å gjøre, men inkluder likevel en lenke til offeret. På denne måten kan det fort hende du steller i stand krig i større eller mindre skala, noe som gir alle andre inntrykk av at du har noe å si her i verden. Plutselig får du flere innlenker også, det er alltid noen som skal oppsummere slike krangler.

Post visvas: Youtube-videoer, bilder, lenker og alt annet du finner på internett som ikke trenger noen videre forklaring kan du lage egne poster av. Drar sjelden noe særlig med kommentarer, men en blogg trenger bloggposter for å overleve. Halvhjertet førstehjelp.

Klag: Dediker et innlegg til hvor fælt det er å ha skrivesperre/få lesere/null kommentarer. Husk at om du mot formodning har noe skikkelig å klage om, da gjelder ikke denne lista deg.

Annonsér din avgang: Om du faller innunder den kategorien som faktisk har lesere, men du sliter med å produsere stoff – da kan det være smart å skrive et innlegg hvor du erklærer at du pensjonerer deg som blogger. Da kan nemlig en av to (eller begge) ting hende: Det oppstår en leserstorm som ber deg revurdere og heller bare ta en pause, fordi de er så glad i deg og bloggen din, eller det dukker opp en haug med kommentatorer (og gjerne relaterte innlegg i andre blogger) om at det er skikkelig teit å erklære en slik bloggstopp. Sistnevnte er en følge av at mange har opplevd den leserstormen som ber dem fortsette, og har endt opp med å gjøre nettopp det.

Bruk erfaringen
: Om du har klart å holde bloggen noenlunde levende i en lengre periode til tross for at du ikke har hatt noe særlig å melde kan du utnytte akkurat den evnen. Skriv gjerne et informativt innlegg hvor du forteller hvordan man kan gjøre som du har gjort, krydre med andre tips du har plukket opp i løpet av de siste årene som blogger.

Alle disse tipsene kan i ytterste konsekvens føre til at du ender opp med å gjenopplive bloggen din, eller du kan ende opp som en sosial paria. Det er opp til deg selv. Lykke til!

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

Du har glemt et pkt, nemlig der hvor man skriver poster om hvordan folk bør blogge for å blogge «best». Det finnes vel knapt noe bloggere har flere meninger om enn hvordan man bør og ikke bør blogge. Vips, så har du … osv.

God helg :)

Sissels siste skrik: Britney Spears gir fra seg foreldreretten

Å. Overskriften fikk meg til å tro at dette kunne være til hjelp for å holde en blogg i live uten faktisk å blogge. Det er visst det jeg trenger.

Men det er gode tips du kommer med. Rart ingen har tenkt på det før.

saccarinas siste skrik: Hvorfor de homofile har skylda for alt

bra post, morsom lesning også! :-)

Gode råd, Iversen! Et annet er å rett og slett fortelle hva du gjorde i ferien og sånt. Strengt tatt uinteressant for alle andre, men i hvert fall noe du metodisk kan liste opp :)

Til noe helt annet: Den pløggen du har, «Sist blogget på..», hvor finner jeg den?

Iskwews siste skrik: Det er noe som ikke stemmer

hehe…Må rødmende innrømme at jeg flere ganger har gått fem på flere av de eksemplene du nevner. Bl.a. bloggere som annonserer sin avgang. Sist truet jeg med aksjon! Kanskje bloggeren bare loddet stemningen? Har ikke blogget så lenge, jeg, men nå er det slutt på naiviteten!

Viktor Viktorsens siste skrik: Oversikt over sosialhjelpsutbetalinger

Glemte du ikke katteblogging? Jeg trodde det var det aller sikreste kortet. Evt i kombinasjon med øvrige punkter, f eks skriv noe sleivete om kattebloggere, eller kødd med en annen bloggers katt?

Bharfots siste skrik: Ingeniørkunst og katter

Er det fellesferien, eller hva…som resulterer i at det nå i dette øyeblikk er minst tre -fire forskjellige bloggere med tips alla hvordan-ha-den-beste-bloggen;-) Sjekk evnt. Bloggervyen om Blogging. Takk for tipsene!

Viktor Viktorsens siste skrik: Oversikt over sosialhjelpsutbetalinger

Lørdagsmeta er godsaker…

bzas siste skrik: Rangering av bloggere

Jeg synes det er ufint å dele disse tricksene med gud og hvermann!

Hjorthens siste skrik: Hjorthen ser film: Superhelter, Kung Fu pandaer og fiin gammel italiensk årgang

Sissel: Alltid en vinner å være forståsegpåer.

saccarina: Neida, det er nok bare et utslag av tips nummer 7, dette. :)

Gunnar: Takk, takk. Hyggelig å høre.

Isk: Oppramsing er jo også genialt, absolutt. Plug-inen heter Buddy Love.

Viktor: Ingenting å skamme seg over, den har vi alle falt for. Det er nok, som du påpeker, mange som drar den fordi de vil lodde stemningen, kanskje tvinge frem fansen.

Bharfot: Tja, kattebloggere er jo ofte folk som skriver bra da? Men det fungerer selvsagt om man er tom også. Jeg vil tro at å kødde med en annen bloggers katt uansett kan bli morsomt.

Viktor: Hehe, noterte meg det. Fint sammentreff, det er nok flere faktorer som har gitt flere folk samme idé her. Denne posten er egentlig mer harselas over min egen sperre enn noe annet, forsåvidt. Jeg er vel skyldig i minst 4 av punktene.

bza: Bedre enn godteri!

Hjorthen: Jeg ser ikke at du tar ansvar og hjelper den oppvoksende slekt, så da må oss ungfoler ta ansvar.

Den oppvoksende slekt er jo bare ute etter å tippe oss gamlinger ned fra tronen. Skal jeg liksom hjelpe dem med det?

I think not!

(Kanksje best å slenge på en smiley her?)

;-)

Hjorthens siste skrik: Hjorthen ser film: Superhelter, Kung Fu pandaer og fiin gammel italiensk årgang

[…] har avslørt tricksene man bruker for å holde liv i en døende blogg, og denne posten her er altså en kategori fire. Dere får ha meg tilgitt, men jeg klarer liksom […]

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.